Vraag & Antwoord

Anders (software)

Geen beeld, wel geluid bij afspelen films

Anoniem
MonkeyFLi
3 antwoorden
 • Hey,

  Tot op heden heb ik verschillende videobestandformaten via Windows Media Player of Media Player Classic kunnen afspelen met behulp van de K-Lite Codec Pack.

  Om films te kunnen afspelen op de laptop is de codec pack van K-Lite wederom geinstalleerd. Bij het opstarten van een DVD blijft het beeld echter zwart, geluid doet het wel.

  Het betreft een oude pentium III laptop, met een S3 Savage videokaart (driver s3gsavmx 6.13.10.7036-7.90.36).

  Drie dingen zijn raar:
  1) Gspot geeft aan dat alle codecs goed en naar behoren zijn geinstalleerd.
  2) VLC media player speelt de DVD wel af.
  3) Het icoontje van ffdshow video verschijnt niet rechts onder in de startbalk bij het afspelen van de DVD terwijl dit volgens mij wel zou moeten.

  Ik zou graag willen dat ik als van ouds DVD's via Media Player Classic en Windows Media Player kan kijken zodat ik niet gebonden ben aan VLC media player. Heeft iemand enig idee hoe dit kan worden klaargespeeld?

  Bij voorbaat dank!
 • Volgens mij is het geen codecprobleem.

  Als ik de kleurkwaliteit van 32 bits naar 16 bits verander wordt de film wel afgespeeld in Windows Media Player. Media Player Classic sluit zichzelf gelijk af bij het opstarten van de film bij 16 bits, waar de afspeler nog wel geluid afspeelt bij 32 bits.

  Het wazige is dat VLC media player de film zowel bij een kleurkwaliteit van 16 als 32 bits afspeelt.

  Verder staat op http://forum.digital-digest.com/archive/index.php/t-632.html dat de parameterinstellingen van contrast, hue, saturation en brightness er iets mee te maken kunnen hebben, maar deze kan ik niet veranderen in Windows Media Player (deze staan op nul, bij zowel 16 als 32 bits).

  Ik vraag me af of het mogelijk is de film in Windows Media Player af te spelen bij een kleurkwaliteit van 32 bits, zoals VLC media player. Als dit niet het geval is neem ik genoegen met VLC, maar heeft iemand enig idee of het mogelijk is?
 • Beam je de handel of bekijk je het gewoon op een monitor.. ?

  Of beiden tegelijk?

  Torrentus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.