Vraag & Antwoord

Anders (software)

PP presentatie kan niet geopend?

Anoniem
thor2002
5 antwoorden
 • Een leelring van ons heeft een powerpoint presentatie gemaakt, welke niet geopend kan worden in onze systemen. Erg vervelend voor de leerling, maar we snappen neit goed wat er aan de hand is.
  Powerpoint geeft alleen maar een vage melding :
  [quote:a0fdc543d5]De presentatie kan niet worden geopend. Mogelijk verhindert uw antivirusprogramma dat de presentatie wordt geopend. U kunt dit probleem oplossen door te controleren of het antivirusprogramma bijgewerkt is en goed werkt. Als dat het probleem niet oplost en de presentatie komt van iemand die u vertrouwt, kunt u het antivirusprogramma uitschakelen en vervolgens de presentatie opnieuw openen. Als u dat doet, moet u opletten dat u het antivirusprogramma weer inschakelt nadat u het bestand hebt geopend.[/quote:a0fdc543d5]

  Als ik de eigenschappen bekijk, is er geen enkel vreemd punt te vinden. Geen verborgen dia's, de info klopt allemaal, het komt van deze leerling. De preview werkt gewoon.

  De anti-virus uitzetten is lastig, met Norman is dat zo makkelijk nog niet. Wie weet wat hier aan de hand kan zijn en hoe ik deze leerling gelukkig maken maken?

  Thor2002
 • In welke PowerPoint proberen jullie dat bestand in te lezen en in welke PowerPoint (2003 resp. 2007) is die presentatie aangemaakt? En welke OS gebruiken jullie?
 • De presentatie is (maar nu gok ik deels…) gemaakt in PP 2003. Wij proberen de presentatie te openen in 2007. Normaliter is dat geen enkel probleem.

  Onze machines draaien allen op XP sp2.

  T.

  PS ik zal ook de leerling nog even vragen wat ze [u:ea4ebfe687]precies[/u:ea4ebfe687] thuis draaien!

 • Mmm, klinkt toch allemaal goed hoor en zou geen probleem mogen opleveren. Hebben jullie het ook al op een andere pc proberen in te lezen en zo ja wat was daar het resultaat van?

  Als die namelijk dezelfde geeft lijkt het toch aan het antivirus programma te liggen maar ik zou als eerste de leerling vragen het bestand opnieuw aan te bieden om te kijken of daar echt niet is misgegaan. Ook even aan de leerling vragen of hij/zij thuis geen problemen heeft gehad.
 • Probeer je het te openen als bijlage van een mail of vanaf usb-stick of (na het kopiëren) vanaf je eigen hd ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.