Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

excel bestand beveiligd?

f.j.stols
8 antwoorden
 • zo bracht het probleem bij http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198936 mij op het volgende:
  een kennis kreeg onlangs een excel-bestandje toegestuurd.Hij kon dit wel openen maar kon er niets in veranderen (hetgeen wel de bedoeling was) . We hebben gekeken of het beveiligd was met een wachtwoord, maar de oorspronkelijke maker ontkende dit.
  Ook kopiëren en plakken in een nieuwe excel lukt niet. Probleem vooralsnog niet kunnen oplossen. iemand een idee?
 • Je hebt daar bepaalde programmaatjes voor. Zoek maar eens met Google. De beveiliging van Excel is nu ook weer niet zo goed.
 • Op zich had ik dat zelf ook moeten bedenken. Ik wacht nu op het doorsturen van dat bestandje. En zal alsnog proberen het op te lossen. Alvast h.d.
 • Mocht je geen geschikt programmatje vinden (meeste versies moet je betalen), ik heb hier een freeware-macrotje liggen die in ieder geval tm excel 2003 werkt. Stuur me anders ff een pm met een mailadres.
 • eindelijk kreeg ik vandaag het gewraakte excel-bestandje per email toegestuurd. Bij mij was er niets aan de hand. Heb het - met wat ingevulde tekst in een tekstvak - weer aan de afzender terug gestuurd ter controle voor hem, zodat ik maar weer even afwacht.Voor P.S.: ik wacht af op een reactie van hem, alvast dank voor het aanbod.De vraag blijft wàt er aan de hand is met zijn pc.
 • Afhankelijk van het gebruikte mail programma (maar volgens mij hebben zowel Outlook als Outlook Express hier "last" van) verhinderen dat je een bijlage kunt openen en direct aanpassen. Overijverige beveiligingsmaatregelen. Bill Gates wil verhinderen dat macro's worden gestart bij het openen! Vandaar (en o ja Bill is er niet meer maar hij heeft het stokje doorgegeven!)
  De oplossing is dan heel eenvoudig: open de mail, sla de bijlage op (op bijvoorbeeld het bureaublad) en open daarna het bestand vanuit Excel.
  Klopt mijn veronderstelling?
  André
 • ja, ik ben afhankelijk wat de persoon in kwestie mij toestuurt, dat loopt dus niet snel. Zelf was ik ook wel benieuwd. Hopelijk komt er nog wat. Iedereen alvast weer dank voor het meedenken.
 • als zip versturen wil ook nog wel eens helpen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.