Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welke virusscanner

Anoniem
The Dragon
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik vroeg me af wat tegenwoordig een goede virusscanner is i.c.m. windows XP en windows Vista.
  Mijn voorkeur gaat uit naar een scanner die z'n werk naar behoren doet, maar niet het hele systeem vertraagt. Wat mij betreft hoeft hij eigenlijk niet eens op de achtergrond te draaien.
  Nu heb ik een licentie voor McAfee, maar in het verleden (jaren geleden) had ik daar niet zulke goede ervaringen mee. Het had volgens mij toen niet eens de beste virusdetectie en maakte het systeem ontzettend traag.

  Zijn er goede 'gratis' alternatieven of zijn de betaalde virusscanners aanzienlijk beter? Er zijn ook commerciële pakketten die een gratis versie voor thuis gebruik aanbieden. Al die extra tools die er bij worden geleverd zit ik niet op te wachten.
  Ik wil een goede virusscanner die redelijk presteert qua detectie van virussen. Al het overige lijkt me overbodig.
  Welke producten zouden in mijn geval dan een goede keus zijn?
 • Nogmaals, Huub Huub.. BarbaTruuk

  http://www.softpedia.com/progDownload/AVG-Free-Edition-Download-6858.html

  AVG 8.5, Prrrima.

  Doet zijn werk, scanned prima of eventueel gratis en goed.

  Succes.
 • oja,

  ik weet niet of het alleen aan mij ligt maar..

  ***** NORTON dat moet echt de ****** in geschopt worden.

  Zoveel ******* mee gehad.

  Dus,, nog meer mensen die zo over norton denkt??

  groetjes :)
 • Ja, ik moet ook niets van Norton hebben … en destijds toen ik McAfee voor het laatst heb gebruikt neigden zij ook die kant op. (weet niet hoe McAffee nu is hoor, maar heb er twee doorlopende licenties voor).

  Die link die je gaf over AVG … is dat niet de virusscanner die een tijdje terug zoveel problemen gaf door een update waarmee een windows systeem bestand werd verwijderd?
 • helemaal correct,

  Maar dat was ook zo weer opgelost en dat was ook echt een éénmalige fout.. bdw, daar wordt avg alleen maar beter door.

  8.5 foutloos.

  Ik raad je aan om die te pakken, en neem ook een spyware programma erbij, altijd handig.
 • Er worden wel meer foutjes gemaakt bij AVG. Ik heb er niet zo een hoge hoed van op.By The Way ook gratis wil ik het niet eens proberen laat staan gebruiken.
 • [quote:ee847abf8c="The Dragon"]Er worden wel meer foutjes gemaakt bij AVG. Ik heb er niet zo een hoge hoed van op.By The Way ook gratis wil ik het niet eens proberen laat staan gebruiken.[/quote:ee847abf8c]
  Wat zou jij dan aanbevelen?

  Er zijn tegenwoordig allerlei nieuwe spelers op de markt die ik niet ken en ook de oudgedienden hebben zich door de jaren vast verbeterd … of juist niet.
  Wat dat betreft hecht ik meer aan de mening van computerkenners op een computerforum dan subjectieve tests waar slechts een paar producten worden getest op vage criteria.
 • De beste programma"s voor betaalde versies zijn bvb Nis 2009, Nod32, Kaspersky en Mc Affee. De gratis scanner van Antivir is ook erg goed.Verder is het natuurlijk geheel persoonlijk.Op www.AV-Comparatives.org kunt u de testuitslagen nazien.
 • MacAfee vind ik te zwaar en bovendien geen prettige virusscanner. Norton is opzich wel een prettige virusscanner vind ik maar is ook te zwaar voor het systeem. Ik heb NOD32 gebruikt en deze vond ik ook erg goed. Weinig belastend voor je systeem. Nu gebruik ik Avira (de gratis versie), Ik ben erg te spreken over Avira.
 • Nou, ik heb me in diverse onderzoeken moeten verdiepen om een goed beeld te krijgen. Er is veel veranderd de afgelopen jaren zeg! Er zijn nieuwe namen bij gekomen en bekende namen verdwenen. Sommige scanners die een slechte reputatie hadden zitten nu in de top en vice versa. Kortom, er is e.e.a. veranderd sindsdien.

  Zelf heb ik nu voor antivir gekozen, dat is de gratis versie van aviria en die lijkt mij goed genoeg. Hij scoort hoog in de detectie van virussen en is niet super zwaar voor het systeem als ik de tests mag geloven.

  Bij het scannen vond ik gelijk enkele 'virussen'. Eentje was een macro-virus, in een excel bestand die van een officiele instantie kwam! (geen echt macro virus, maar iets om macro virussen te maken o.i.d., beetje vreemd)
  Het andere was aangemerkt als rootkit, maar ik heb sterk de indruk dat het systeem software van asus was. (op google overigens niets van te vinden)

  Al met al lijkt het me een goede scanner die ook 'verdachte' zaken aankaart. Het zijn dan misschien wel false positives, maar better save then sorry of zoiets.

  Windows blijft ondanks deze virusscanner echter nog wel klagen dat er geen anti virus voorziening is getroffen. Regelmatig krijg je zo'n geel ballonnetje te zien met een dergelijke mededeling. :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.