Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word 2003 backup

André Dierick
8 antwoorden
 • Wanneer ik in Word 2003 een document open, wordt er direct een backup gemaakt en op schijf gezet. Deze backup krijgt dezelfde naam als het originele document maar met een tilde (~) als eerste karakter. Vervolgens blijkt dit backup-document totaal onbruikbaar.
  Op mijn pc met Windows XP SP3 heb ik Word gedeïnstalleerd, het register opgeschoond en vervolgens Word 2003 weer geïnstalleerd. Dit alles helpt geen klap. Het probleem blijft zich voordoen. Ligt dit aan Word of is hier sprake van een Windows XP probleem? Ter verdere info: de pc is een maand oud, wordt niet gebruikt voor andere toepassingen dan tekstverwerken, en is opgenomen in een thuisnetwerk (2 pc's) en beide pc's zijn beschermd door de betaalde versie van AVG. Op de andere pc doet dit probleem zich echter niet voor, terwijl ook daar office 2003 geïnstalleerd is.
  Heeft iemand enig idee???
 • Bij mijn weten is t geen XP gerelateerd iets.
  Ik kom regelmatig dat soort dingen tegen, vlgs mij is dat bestand dat wat jij open hebt staan.
  Ik heb t ook wel eens gehad dat ik er een serie van tegenkwam ná een verkeerde afsluitpoging.
  Dus als je nog bewerkbare doc's hebt kun je ze vlgs mij verwijderen.
  suc6 Anjo
 • Bedankt voor je antwoord. Ik heb die vreemde bestanden al regelmatig verwijderd, maar het probleem blijft zich voordoen. Gelet op je antwoord krijg ik het idee, dat er in het origineel een kreukel zit ontstaan door verkeerd afsluiten. Ik krijg dus het idee, dat ik alles opnieuw moet gaan typen in een compleet nieuw document.
  Ruud
 • Niet te snel, héb je gewoon een ( bewerkbaar ) doc en is die terug te vinden?
  Dan is er toch niets aan de hand? Kun je die kopie weghalen.
  AZ
 • Jawel, een bewerkbaar kopie heb ik. Alleen … op het moment dat ik dat bestand open produceert Word zo'n vreemd backup bestand en blijft dat doen iedere keer bij het openen van het origineel. Dat schiet dus totaal niet op. Na een half uurtje werken, staan er zo'n 10 van die backup-bestanden waar je niets mee kunt.
  De auto-herstel optie staat ingesteld op 10 minuten, dus moet er toch wat aan de hand zijn. Ik blijf open staan voor alle suggesties
  Ruud
 • Die bestanden zijn normaal niet zichtbaar.. het zijn tijdelijke bestanden. Dat je ze wel ziet is omdat je de verkenner waarschijlijk hebt staan op "verborgen bestanden laten zien"… klopt dat?
  Soms wordt het hierdoor wat rommelig, idd…. mi kun je dat niet uitschakelen. Zet af en toe de zoekfunctie aan met ~*.* en delete in 1x al deze ~ bestanden…
 • Als je een Worddocument opent ontstaat er in dezelfde map een bestand dat begint met ~$ in plaats van de eerste twee letters van de oorspronkelijke bestandsnaam. Dat is géén backupbestand, maar het zg. eigenaarsbestand. Dit bestand voorkomt dat het oorspronkelijke bestand door twee mensen tegelijk (of door één persoon twee keer) wordt geopend.
  Als je het Worddocument sluit, behoort zo'n bestand vanzelf weer gewist te worden. Als dat bij jou niet gebeurt is er iets mis met je installatie van Word. probeer een repairinstall.

  Overigens, backupfiles die Word automatisch maakt (als je dat zo hebt ingesteld) hebben de extensie .wbk. De autoherstelbestanden die je om de 10 minuten laat maken komen standaard in de temp-map terecht.
 • DE ~ bestanden…. als het een :
  "Eigenaarsbestand (dezelfde map als het bronbestand):"…. is…….
  http://support.microsoft.com/kb/211632/nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.