Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Acronis True Image 11: Image terugzetten lukt niet

gerben
11 antwoorden
 • Ik heb een maand geleden een image genomen van de C-schijf (Vista installatie). De image werd verdeeld in 10 tib-delen. Nu zou ik graag deze image terugzetten. Ik klik dus op Restore in Acronis True Image en selecteer het eerste bestand van de image. Even de stappen die volgen doorlopen en vervolgens start de pc opnieuw op. Echter, de image staat niet terug en er is zelfs niets veranderd.

  Iemand die een oplossing weet?

  Tnx.
 • Hoezo 10 Tib. delen?
  Indertijd dat iok t gebruikte was een image 1 bestand.
  Heb je zoveel veranderddat je direct merkt dat de image wel teruggezet is
  Kan best zo zijn dat ie er wel staat :wink:
 • 10 tib delen van elk ca. 4 GB

  Er is wel degelijk niets veranderd. Software die ik nog maar pas geïnstalleerd heb enkele dagen geleden staat er nog op.

  Ik heb even een screenvideo gemaakt van hetgeen ik doe. Op het einde klik ik uiteraard wel op 'reboot' ipv 'Cancel'. Deze video was enkel als voorbeeld bedoeld om hier te plaatsen.
  http://www.youtube.com/watch?v=RINFIHBULVU
 • ik klik nooit dat stukje aan over de C schijf toekennen.
  De image is ook erg groot. Je hebt zeker de data ook op de c schijf. Qua images maken is het handiger als je data op een andere schijf of partitie staat.
 • [quote:068cd3183b="stee0036"]ik klik nooit dat stukje aan over de C schijf toekennen.
  De image is ook erg groot. Je hebt zeker de data ook op de c schijf. Qua images maken is het handiger als je data op een andere schijf of partitie staat.[/quote:068cd3183b]

  Toch niet. De image staat op een aparte HD.
 • Het enige wat ik dan zou doen is via Acronis een boot cd maken, deze optie is er hopelijk in jouw versie. Dan de pc opstarten met de boot cd en vanuit die cd de image terug zetten. Er is dan geen reboot nodig, alleen als ie klaar is. Op deze manier passeer je windows totaal.
 • In mijn boekje van versie 9.0 staat: "We raden u aan om eerst te proberen gegevens terug te zetten door True Image onder Windows te gebruiken, omdat dit meer mogelijkheden biedt. Gebruik de opstart-cd of Herstelbeheer (zie Herstelbeheer in het boekje) alleen als Windows niet wil opstarten.
  Tevens staat er als waarschuwing:
  Voorzichtig! De stationsletters die in de stand-alone versie van True Image zijn toegewezen, kunnen verschillen van de toewijzing onder Windows.
  En, True Image wordt volledig in het geheugen geladen, zodat u de opstart-cd kunt verwisselen door een schijf met een archiefbestand.

  Ik heb ook een 11-tal tib delen van 4GB en nog een restant van enkele MB op mijn externe hdd die NTFS is ingedeeld.
 • Terugzetten doe ik altijd buiten windwos, in jouw geval dus met de acronis bootcd.
 • Zo'n bootcd, maak je dat met de functie 'Create Bootable Rescue Media'?

  Ik heb dat net gedaan maar ik hoef helemaal geen image te selecteren ofzo dus volgens mij doe ik iets fout?
 • Je doet niets fout. De bootable rescue media is een 1 CD rom, de image staat toch op je 2e schijf. Deze hoef je niet te branden. Procedure is zo:

  1. Na het branden van de Cd start je de pc op met deze cd. Dus cd erin en pc herstart (starten). Als de cd niet start maar gewoon windows moet je in het BIOS de opstart volgorde aanpassen.
  2. Kies na het starten van acronis de plek van je image.
 • Fantastisch, het heeft gewerkt. De image is nu inderdaad teruggezet. Dank aan allen!

  Wel klein probleempje ondervonden tijdens het terugzetten van de image:

  De image staat op een externe HD die via eSATA verbonden is. Echter deze HD herkende de pc niet met de bootcd. De image stond gelukkig ook nog op een externe HD die via USB verbonden was. Deze herkende de computer wel. Het heeft dus heel wat langer geduurd dat het zou kunnen via eSATA.
  Heeft wellicht te maken met de instellingen van de BIOS?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.