Vraag & Antwoord

Anders (software)

opstart menu

Anoniem
eduard33
5 antwoorden
  • Wanneer ik tijdens opstarten op F8 druk, krijg ik een menu te zien waaruit ik kan kiezen met welke schijf ik wil opstarten. Is er iets wat ik kan doen om dat automatisch te laten verschijnen? ik kan er in de bios niets over vinden, maar ik kan mij niet voorstellen dat er niets bestaat voor zoiets.
  • Wellicht 'n idee om in de boot.ini een verwijzing naar de tweede harde schijf op te nemen zodat je bij het starten de keuze krijgt uit de beschikbare besturingssytemen??
  • Hoe maak ik die verwijzing dan? Ik heb het ook zo ingesteld dat de ene C schijf de andere niet ziet zodra ik met 1 van die schijven ben opgestart. Dit om te voorkomen dat er infecties ontstaan of anders beschadigt kan worden.
  • Zie voor info over boot.ini of een alternatieve bootmanager bijvoorbeeld: http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/multiboot_systeem_opzetten.html
  • De BBS kan niet automagisch als popup tevoorschijn komen, welke moeite is het om even die F8 in te toetsen?, 9 van de 10 keer wordt er toch de default OS gebruikt.

    Heeft niets met een (NT) loader van doen, het is immers een bios optie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.