Vraag & Antwoord

Anders (software)

IE8: Website-icoontjes in de favorietenlijst...?

Anoniem
apeka
2 antwoorden
 • Hallo,

  Niet iets om van wakker te liggen, maar het intrigeert me…
  Met IE7 waren de "eigen" favorieten-icoontjes van websites in mijn Favorietenlijst altijd zichtbaar, evenals in de adresbalk
  Met IE8 merk ik dat op een enkele uitzondering na, dit niet meer gebeurt en de meeste icoontjes gewoon het standaard IE-icoon houden.
  Waar zou dit aan kunnen liggen..?
 • Deze "favorieten-icoontjes" (favicon.ico) worden opgeslagen in de Internet Cache (Temp Internet Files / Tijdelijke Internet Bestanden).
  Kijk maar eens bij (aangenomen dat de menustructuur niet teveel verschilt van IE7) "Extra > Internetopties > Instellingen > Bestanden weergeven". Als je in het vervolgvenster op naam sorteert, kun je je "favicon.ico" 's opzoeken.

  Vermoedelijk worden ze door het systeem ook "ergens" in een of andere cache gezet, want als je die Internet Cache leegmaakt (handmatig of d.m.v. een progje zoals Ccleaner), dan zijn deze (meestal) nog steeds aanwezig, in tegenstelling tot b.v. een oudere versie van IE, zoals IE5.5.
  Bij deze laatste waren ze ook echt foetsie als die Internet Cache leeggemaakt was.
  Met die speciale Cache is het vlg. mij kwaad kersen eten, want ook daar zit een bug in IE7 waar Microsoft het nooit de moeite heeft gevonden om die te repareren. Ook in IE7 kan het nml. gebeuren dat er "zomaar ineens" een favicon weg is, om er even later weer te staan…. :?

  Blijkbaar is men die favicon techniek bij Microsoft dus ook bij IE8 nog steeds niet de baas…. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.