Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Personal Antivirus

Anoniem
iemand85
6 antwoorden
 • Beste,

  Ik heb hier een laptop binnen gekregen op Vista Home Premium waarop door de eigenaresse te goeder trouw Personal Antivirus is geinstalleerd. Deze PAV gedraagt zich als zeer irritante malware met pop-up's en (denk ik) valse trojan meldingen.
  Op het systeem is tevens een updated McAffee geinstalleerd die deze PAV vrolijk toelaat.
  Tot nu toe zie ik geen kans PAV grondig te verwijderen.

  Heeft iemand ervaring met het verwijderen van deze malware of suggesties hoe ik dat kan doen? De enkele google hit die ik krijg bieden mij te weinig vertrouwen dat ook de aangeboden "oplossing" niet wederom een valkuil is.

  Groet,

  Broosha
 • Begin eens met mbam.
 • Kijk even hier: http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal
  emove-personal-antivirus

  Mbam is inderdaad de eerste stap.
 • MBAM heeft de malware feilloos weten te verwijderen.
  De instgructies op de Bleepingcomputers site heb ik niet meer nodig gehad.

  Gerben en Jan, beide bijzonder bedankt voor het meedenken.
 • had ook last van personal antivirus en bij mij verwijderde MBAM niet alles, misschien lag het eraan dat ik MBAM niet geupdate had, maar heel oud was deze ook niet, en na de scan bleef avast hangen op een file dat volgens een andere internet site een trojan oid bleek te zijn. via de link hierboven kwam ik uit bij spyhunter, toen ik dat geinstalleerd en gescand had bleek ik te moeten betalen voor verwijderen, dus misschien weet iemand een ander optie? (er stonden nog meer tools, zijn die wel gratis?)in dezelfde map waar de besmette file in staat staan ook veel meer bestanden met van die lange nummers en namen C:\MSOCache\All Users\{90120000-00A1-0413-0000-0000000FF1CE}-C

  misschien kan ik die er gewoon allemaal uitgooien? dat zou een eenvoudige oplossing zijn
  dank
 • De MSOCache bevat de installatiebestanden voor MSOffice 2003. Als je hem weghaalt zal bij bv. installeren van onderdelen en bij updates gevraagd worden naar de originele installatie-cd.

  Verwijderen moet je niet via de verkenner doen, maar via schijfopruiming.

  Kijk even hier: http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=825933#appliesto

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.