Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

foto van website opslaan op eigen pc...

Charles-98
6 antwoorden
 • Ik worstel met deze vraag. Normaal gesproken weet ik wel hoe ik gewoonlijk een foto van een website gedownload krijg, maar ditmaal ondervind ik een probleem. Het gaat om één specifieke website, nl. www.traphic.nl Men krijg een kaart te zien met een overzicht van de files in Nederland. Op die kaart staan symbolen van camera's en als de muisaanwijzer daarop staat ziet men een actuele foto van de verkeerssituatie :lol: Echter, het lukt mij niet om zo'n foto op te slaan op mijn computer want zodra ik de muisaanwijzer verplaats is ook die foto weg :(
  Iemand een mogelijke oplossing?
 • Printscreen, invoegen in een grafische editor, en de foto eruit croppen.
 • Ja Gerben, daar heb ik vaak over gehoord maar snap niet hoe het werkt :roll: :oops:
  Want daarvoor gebruik ik een zgn snapshotprogje maar die werkt niet in de door mij omschreven situatie :(

  Als ik kies voor 'printscreen' dan zie ik echt totaal niks gebeuren en al helemaal niet wáár dan die opname (het zou dan om het volledige scherm gaan) in het systeem wordt opgeslagen… Dus die toets "printscreen" gebruik ik daarom nooit. Overigens, op mijn toetsenbord zie ik dat die knop kennelijk ook nog een andere functie zou hebben :o
 • Ik maak altijd screenshots met irfanview. Je kunt dan kiezen voor het hele screen of alleen de window op de voorgrond (zeg maar de actieve window) en zelfs voor alleen de inhoud van die window.

  De screenshot kan gemaakt worden via een Hotkey (standaard Ctrl-F11). Je geeft dus in Irfanview aan dat je een screenshot wilt maken, opent de webpagina, zet je muis op een camerasymbool, zodat de foto zichtbaar wordt en drukt op Ctrl-F11.

  Je kunt als je wilt binnen Irfanview de foto er nog uitsnijden en vervolgens opslaan in een formaat naar keuze (waaronder GIF, JPG, TIFF etc.)
 • [quote:6eb83e3751="Charles-98"]Ja Gerben, daar heb ik vaak over gehoord maar snap niet hoe het werkt :roll: :oops:
  Want daarvoor gebruik ik een zgn snapshotprogje maar die werkt niet in de door mij omschreven situatie :(

  Als ik kies voor 'printscreen' dan zie ik echt totaal niks gebeuren en al helemaal niet wáár dan die opname …[/quote:6eb83e3751]Printscreen kopieert het bureaublad naar een buffer als plaatje. Met een plak opdracht kan dat plaatje dan in een daarvoor geschikt programma weer zichtbaar gemaakt worden, bijvoorbeeld Paint. Inderdaad, als je alles letterlijk opvat, dan gebeurt echt niks. Het is jammer dat de kracht van de opdrachten Kopieren/Plakken zo onbekend is..
 • Ja precies. ctrl+c, ctrl+v… een prachtige combinatie.

  Ik gebruik meestal alt+printscreen (screenshot van enkel het actieve venster) omdat mijn screenshot zo breed word met twee monitoren. Afhankelijk van wat ik er mee wil gaat het dan in irfanview of photoshop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.