Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Back-Up progje

lion
19 antwoorden
 • Kent iemand vanuit ervaring een degelijk, betrouwbaar, simpel back-up programma'tje (voor gebruik onder XP) in de categorie "freeware"…?
 • GOOGLE
  http://www.gratissoftwaresite.nl/syncback.html
 • SyncBackSE is een gratis programma erg handig om backups te maken door bepaalde locaties te syncroniseren met profielen.
  http://www.2brightsparks.com/syncback/syncback-hub.html

  Drive Backup 9.0 Express is een gratis backup programma voor persoonlijk gebruik.
  http://www.paragon-software.com/home/db-express/download.html
 • Dank. Het laatste is denk ik zo ongeveer wat ik zoek…. :)
 • hé leewke: 't is een prima progje, 'k heb het er ook op staan.

  Misschien nog deze tip: als je een profiel maakt, kan je het met (links dacht ik) klikken naar je bureaublad slepen.

  Hoef je voortaan maar gewoon op dat profiel te dubbelklikken en het begint te synchroniseren wat je ingesteld hebt.

  'k Heb zo vier verschillende snelkoppelingetjes naar synckback staan. Als is een belangrijk bestand op mijn hoofdschijf wijzigde: klikkerdeklik en alles wordt dadelijk naar mijn tweede schijf gekopieerd. Moet je het progje zelf niet meer apart gaan opstarten!
 • http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html
 • Wat betreft die Paragon software vraag ik me toch af:
  A) Of-ie (zie system requirements) ook geschikt is voor XP/SP3 (staat niet expliciet genoemd).
  B) Ik er ook differentiële back-ups e.d. mee kan maken. Dus puur geselecteerde bestanden; een alternatief voor het MS XP progje. (Een "entire disk" zit ik niet op te wachten, daar is Ghost goed voor…. :wink: ). Ik zoek dus niet iets om schijven of partities mee te back-uppen.
 • De antwoorden:

  A) Paragon Drive Backup 9 is waarschijnlijk bedoeld voor XP, aangezien er op de pagina waar de link naar verwijst een logo te zien is met "Windows Vista Compatible" erop. Dat twistpunt even terzijde gelaten, is het veel duidelijker te zien wanneer men op "FREE Download" klikt. Zie het snapshot hier beneden.

  [img:c45e7bb9ab]http://i123.photobucket.com/albums/o285/B1oHazard/9-5-200913-11-33.png[/img:c45e7bb9ab]

  Er is zowel een 32-bit als een 64-bit versie. Bij beide versies staat "If you are using (…) of Windows Vista; XP.

  Dus ja, deze doet het ook op XP. :D

  B) Om alleen bepaalde bestanden of mappen te back-uppen kun je beter SyncBack SE gebruiken, aangezien Drive Backup 9 alleen bedoeld is voor HDD's of partities.
  SyncBack SE is ook gratis en eerder in dit topic al genoemd.
  Mocht het niet lukken met de installatie/het gebruik van SyncBack SE kun je dat altijd posten op het C!T Forum, of een PB sturen.

  Veel succes!

  Groet,
  Mike
 • Dank voor je SyncBack advies. Ik had al zo'n idee dat Paragon niet bedoeld was voor regelmatige back-ups, maar meer voor het maken van images…
  Dat-ie (Paragon) met XP door 1 deur kon had ik wel gezien, maar er wordt alleen gerept over SP2. Niet over SP3. Klinkt dus niet overtuigend.
  Vreemd dat er zo weinig (simpele) progjes zijn voor de regelmatige (dagelijkse) back-up….
  Misschien dat je 't net zo vlot "handmatig" kan doen. Iedere dag even de files in "Mijn documenten" ophoesten waar het archief attrib'je van gewijzigd is en kopiëren…..
 • Er zijn tientallen, zo niet honderden, programmaatjes voor backuppen van bestanden of mappen. Zie zelf het nut niet zo van dat soort tooltjes, maar goed. Paragon werkt probleemloos op xp sp3. Imagen is natuurlijk ook backuppen.

  http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/
 • [quote:a577e76013="gerben"]Imagen is natuurlijk ook backuppen.

  http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/[/quote:a577e76013]

  Een image maken is toch wel even wat anders dan je dagelijkse back-up verzorgen. Het laatste is vaak binnen de minuut gepiept…. :wink:
 • Tsja, een image duurt niet veel langer. Of je moet natuurlijk zo suf zijn een schijf van een terabyte als één partitie/schijf c: te gebruiken.
 • ???
  Als ik (zo om de paar maanden) een Ghost file maak van mijn "C" (nog geen 10 Gb in gebruik), dan ben ik toch ca. 20 minuten verder… :roll:
 • Mijn C is 16 Gig en Drive Image doet er een minuut of 8 over…
 • Altijd baas boven baas…. :wink:

  Maar, even on topic: het is toch van de gekke om een complete image te maken omdat je een Word file en een Excel bestandje gewijzigd hebt… :?
 • Mijn antwoord was bedoeld om te zeggen dat ik ook vind dat 20 minuten wel heel lang is voor een 10 Gig-schijf, niet om je te 'overtroeven' (trouwens: dat doe IK niet, hangt gewoon van mijn prog af - en daar heb ik ook niks aan te zeggen :D )

  en het is ook te gek om voor twee of drie bestanden een image te gaan aanmaken. Maar daar bestaan dus progjes als synckback voor toch?
 • Je kan toch gewoon een incremental backup maken. Neemt hij alleen de gewijzigde bestanden mee en hoef je niet een hele nieuwe backup te maken. Heb je bovendien meerdere versies van je backup. (weet overigens niet of de gratis versie van Paragon dit heeft)
 • Om Gerben te citeren:
  <<<Er zijn tientallen, zo niet honderden, programmaatjes voor backuppen van bestanden of mappen.>>>
  Dat was mij ook bekend, maar bij het hele startdraadje ging het me er om door wat evt. gebruikservaringen die paar goede er tussen uit te vissen…
 • Probeer anders deze eens: http://www.microsoft.com/Downloads/details.aspx?familyid=C26EFA36-98E0-4EE9-A7C5-98D0592D8C52&displaylang=en

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.