Vraag & Antwoord

Anders (software)

shockwave weergeven...

Anoniem
Margreet57
5 antwoorden
 • beste forumleden,

  Heb een bestandje vanaf het internet gedownload en opgeslagen op mijn pc. Het probleem is nu dat ie niet meer wordt weergegeven :o De extensie is .swf en die wordt door mijn pc-software herkent als zijnde een "shockwave flash object". Dus verwacht ik dat ie gewoon lokaal wordt weergegeven, zònder internetconnectie. Helaas… krijg een scherm met de welbekende keuze tussen het zoeken van een bijbehorend programma op internet danwel een keus te maken uit een lijst van bekende programma's op mijn lokale pc. Indien ik voor de internetverbinding kies dan is de weergave probleemloos; niet zo vreemd natuurlijk want dat was het al toen ik 'm zag op de website waarvan ik dat bestand heb gedownload.

  Blijf het merkwaardig vinden :roll: dat bestand met de .swf extensie zou toch normaal op mijn pc weer te geven zijn zonder dat een verbinding met internet noodzakelijk is??? Het wordt immers ook herkend
 • Er moet wel een shockwave / flash player geinstalleerd staan op de PC.

  http://www.adobe.com/products/shockwaveplayer/
 • Probeer het met je web browser. Als je de plugin hebt geinstalleerd, zou dat moeten werken.
 • Gerben, ik had het ff niet door dat het zó werkt :oops: Op de door jouw genoemde wijze werkt het inderdaad;
  en ik maar zoeken in de lijst naar het Shockwave programma… :lol:
 • Shockwave en flash wordt voornamelijk gebruikt in browsers. Er zijn ook wel zelfstandige programma's, en je kunt de animatie omzetten naar een executable, zodat ie zelfstandig kan draaien. Maar de browser is de snelste weg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.