Vraag & Antwoord

Anders (software)

Groene Weergave bestanden

Anoniem
Pietertje
10 antwoorden
 • Ik heb van een aantal bestanden een backup gemaakt op een externe HD.
  Toen ik onlangs een aantal van die bestanden wilde terugzetten lukte dat niet met een deel van die bestanden. Ik vond het al vreemd dat ze de kleur groen hadden. Dit gold niet voor de mappen! Die waren gewoon geel en toegankelijk. Als ik een bestand probeerde te kopiëren dan kreeg ik de melding dat ik niet gemachtigd was of dat het bestand was versleuteld of alleen lezen was. Dit is niet het geval. Maar wat kan het dan wel zijn? Gaarne hulp!
 • Het blijkt dat als ik de eigenschappen van een (groen) bestand via geavanceerd bekijk dat er een vinkje staat bij 'versleuteld'. Het is echter een vaag vinkje en kan niet verwijderd worden. Ik kan wel inhoud comprimeren aan vinken. Dan verdwijnt het vage vinkje bij versleuteld maar dat leidt niet tot de oplossing. Dit even ter aanvulling.
 • essentie zal wel zijn dat je de gebackupte (= versleutelde) bestanden terug moet lezen met hetzelfde programma als waarmee je de backup (=versleutelde bestanden) maakte…….
 • Wat je zegt klinkt wel logisch, echter dat is niet het geval. Ik maak backups met True Image van de windows (besturingssysteem) mappen. Mijn data staat op een aparte map "Data" in een andere partitie. Deze map en andere bestanden kopieer ik met de kopieerfunctie naar een map op de externe schijf dus niet middels True Image. Als ik dus met True Image een Restore actie wil uitvoeren dan lukt dat dus niet met de op deze wijze gekopieerde bestanden. Het moet dus iets anders zijn. Nog ter info: Als ik naar "Deze Computer" ga dan is het balkje van de externe schijf Rood en van de overige Partities blauw. Dat is het eerste verschil dat opvalt.
 • als je gewoon kopieefrt en plakt via de verkenner, zou je die bestanden altijd moeten kunnen lezen op die externe schijf.
  is die externe schijf misschien voorzien van een beveiligingsmodus (toshiba´s bijv kunnen het je erg lastig maken….)?
 • Het is inderdaad een Toshiba, maar als de schijf beveiligd is dan zou
  dat toch alle bestanden betreffen. Het is echter maar een deel. Er is natuurlijk toch iets bijzonders aan de hand. Als ik b.v. naar 'mijn computer' ga dan zijn alle balkjes van de partities blauw behalve die van de externe schijf, die is rood. Verder als ik een word document wil openen dan krijg ik de melding dat ik administratieve bevoegdheden nodig heb. Als ik dan op doorgaan klik dan meld het scherm dat de toegang is geweigerd. Er is een fout opgetreden bij het toepassen van kenmerken. Ik heb voor zover ik kan nagaan alle bevoegdheden. Tenslotte nog dit, de schijf in kwestie heeft hetzelfde gedrag op een ander PC en een andere Toshiba externe HD vertoont dit gedrag niet. (Is de eventuele beveiligingsmodus op te heffen en zoja hoe moet dat?
 • Krijg het gevoel dat de betreffende bestanden met een account met engryptie (persoonlijk gemaakt) ingeschakeld, zijn gemaakt en derhalve een gevalletje ownership terug halen.

  Eerst simple file sharing uitschakelen.
  Klik op deze link voor uitleg.
  http://support.microsoft.com/kb/307874/

  Nadat je dit hebt uitgevoerd, kunt u het volgende stappenplan gebruiken om weer rechten op de oude mappen/bestanden te krijgen.

  Hier uitleg.
  http://support.microsoft.com/?kbid=308421
 • Ik ga het proberen, alleen de artikelen waaraan je refereert gaan over XP en ik werk onder Vista. Was ik vergeten te vermelden! Wellicht maakt dat niets uit.
 • Daar ben ik weer. Ik heb alle suggesties uitgeprobeerd zonder resultaat. De bestanden willen niet openen. Ik heb het geprobeerd op 2 verschillende computers onder XP, Vista en Win7. De bestanden blijven groen en kunnen niet worden geopend. Het lijkt er dus op dat het probleem in de Toshiba drive zit. Maar wat kan het zijn en nog belangrijker hoe los je het op? Heeft Toshiba een helpdesk of is er misschien een forum dat uitkomst kan bieden. Ik sta open voor alle adviezen!
 • http://nl.ts.fujitsu.com/it_trends/mobility_portal/tips/mobility_tips_secure_fileencryption.html
  http://technet.microsoft.com/nl-nl/library/cc738809(WS.10).aspx

  Efs gebruikt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.