Vraag & Antwoord

Anders (software)

Google Updater Service (gusvc)

Anoniem
Lange Pier
10 antwoorden
 • Bij 1 PC (XP Home) zie ik in het Toepassing Logboek van Windows dat er diverse vruchteloze pogingen zjn ondernomen om deze service ([u:ddd583551b]gusvc[/u:ddd583551b]) "naar een besturingselement te sturen", zodat-ie niet gestart wordt.
  Waar ik niet helemaal uitkom, is waar deze service nou eigenlijk bij hoort. De enige geïnstalleerde Google toepassing is een taakbalk in IE, maar die kent toch geen "update service"…..? :?
  Verder heb ik maar aangenomen dat de wereld niet zal vergaan door deze service maar te laten voor wat-ie is en heb 'm uitgeschakeld. :wink:
 • Volgens mij krijg je inderdaad een Service van Google als je de Google Taakbalk installeerd. Ik zet ze altijd uit. Ook iets van [b:cab0c0482c]Google Quick Search[/b:cab0c0482c] heb ik ook uit staan.
 • Tja, ondanks alle "dreigingen" in de beschrijving / eigenschappen van deze service (gusvc) zal je niet echt iets missen…. :wink:
  Als het op een of andere wijze niet functioneert al helemaal niet!
 • Kijk even hier: http://www.google.com/support/toolbar/bin/static.py?page=privacy.html&hl=nl

  De google toolbar werkt met een uniek identificatienummer en voert regelmatig automatische updates uit. Die zijn niet uit te zetten!
 • Kan m.i. wel degelijk gestopt worden:
  Ik heb "gusvc" uitgeschakeld, dus gebeurt er verder niets meer. Het enige wat je ziet in je systeemlogboek, is dat DCOM een foutmeldinggeeft, domweg omdat "gusvc" niet gestart kan worden…. :wink:
 • Op zo'n manier kun je van alles zeggen dat het uitgeschakeld kan worden.
  Het punt is dat bij de google toolbar in de instellingen een aantal 'optionele' functies die gegevens naar google sturen, zoals Webgeschiedenis , PageRank, de synchronisatiefunctie en Automatisch Aanvullen kunt uitzetten. Voor automatische updates geldt dat niet! De toolbar zal zichzelf ongevraagd en ongemerkt telkens als Google dat wil updaten. Ook als je deïnstalleert wordt Google daarvan op de hoogte gebracht. (Dat is natuurlijk weer te voorkomen door de internetverbinding eerst onklaar te maken)
  Terug naar je oorspronkelijke vraag: de Google toolbar kent dus wel degelijk een updateservice.
 • [quote:74f41e9518="Jan bakker"]Terug naar je oorspronkelijke vraag: de Google toolbar kent dus wel degelijk een updateservice.[/quote:74f41e9518]

  Waarvan akte….
  Wat betreft jouw opmerkingen:
  Ook met de service "gusvc" op "aan" werkte het zaakje niet. Ik denk dat er dus weinig verandert als ik die service dan maar "uit" zet….. :wink:
 • het nut van die google-toolbar heb ik nog nooit kunnen ontdekken, en evenmin heeft iemand me daarvan kunnen overtuigen.
  het enige wat helpt is het ding te deïnstalleren, anders blijft het je vervelen met updates en steeds toegang tot het net willen…..
 • Het ding is wat overbodig geworden. De Google website is tegenwoordig ook rijkelijk voorzien van "auto-suggesties"…. :wink:
 • inderdaad, steeds meer redenenen om google een vaste plaats op je pc te ontzeggen….. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.