Vraag & Antwoord

Anders (software)

Blue tooth werkt niet

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een Trust BT adapter. Die is geinstalleerd en Windows meldt in Device Manager dat die goed werkt.
  Maar ik kan noch met een mobieltje Nokia 3110c, noch met een BT mouse verbinding maken. Als ik opvraag om verbinding te maken gebeurt er helemaal niets.
  Wel ziet de Nokia de mouse, dus die twee werken. Het ligt dus aan de computer.
  MVG perloc
 • [quote:a89eabfba8="perloc"]Trust BT adapter (..) Windows (..) Als ik opvraag om verbinding te maken gebeurt er helemaal niets. [/quote:a89eabfba8] Vermeldt voor alle zekerheid welke Windows versie en Service Pack je draait. En meldt wat je tot nu op de computer al geprobeerd had. Check verder op de site van Microsoft artikel 883258 http://support.microsoft.com/kb/883258 en check eventueel http://www.bluetooth.com/Bluetooth/Products/Troubleshooting/
 • firewall?
 • Jolo: De BT zaak zal even moeten wachten totdat een (ernstig) probleem met een virus is opgelost. Kom later op deze zaak terug.
  Derkdejong: firewall zou roet in het eten kunnen gooien. Nog niet aan gedacht.
  MVG perloc
 • Ik had twee dagen geleden "gepost" maar mijn bericht is om een of andere reden niet geplaatst. Dat is me al een meer gebeurd.
  Ik wilde de draad van mijn BT probleem weer even oppakken.
  derkdejong: Het uitzetten van de firewall helpt niet om BT verbinding te laten maken.
  Jolo: ik gebruik WinXP prof SP2
  Op de computer zelf heb ik niets geprobeerd. In Device Manager is BT goed geïnstalleerd en meldt dat hij goed werkt. De BT van het mobieltje staat aan en de zoekfunctie zoekt naar "(BT) devices" maar vindt er na verloop van tijd geen. Als ik de BT muis aanzet dan "ziet" het mobieltje deze wel. De muis wordt echter ook niet gezien door Windows, die blijft er steenkoud onder. Ik heb geen ervaring met BT maar ik verwacht dat er reactie moet komen van Windows, zoals er reactie komt als ik het mobieltje via de USB kabel aansluit.
  De dongle zit in een USB connector en het blauwe lichtje is aan.

  Dus de vraag is of ik iets nalaat.
  perloc
 • [quote:024dafd8f0="perloc"]Dus de vraag is of ik iets nalaat. [/quote:024dafd8f0] Eigenlijk of je nog iets hebt kunnen doen met die twee hyperlinks uit mijn vorig bericht. Ik had gehoopt op iets meer info over het bluetooth probleem.
  [quote:024dafd8f0="perloc"] Ik heb geen ervaring met BT [/quote:024dafd8f0] Wellicht zou je dan de info van Wikipedia kunnen checken http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth
 • usb-problemen zijn niet zeldzaam….. en dan moet je eigenlijk altijd dit doen achtereenvolgens:
  - ga naar de devicemanager /apparaatbeheer, klik rechts op die bt-device en kies voor installatie ongedaan maken. zodra je op ok hebt geklikt trek je het ding uit het usb slot.
  - deïnstalleer de bt-software

  - koppel alle andere usb-aparaten ook af
  - configuratiescherm - systeem - hardware - apparaatbeheer
  - als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet.
  - selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor ´verwijderen´ cq ´installatie ongedaan maken´
  - werk zo alle usbvermeldingen af
  - herstart de pc, waarna alle usb-dingen opnieuw in windows worden geïnstalleerd.
  - installeer de bt-software (liefst laatste versie van site van fabrikant)
  - daarna zouden alle apparaten (een voor een aankoppelen!) weer herkend moeten worden.

  en oja: dit soort devices altijd in een poort rechtstreeks op het moederbord, géén hubjes dus als dat niet hoeft.
 • Even derkdejong: Mijn USB werkt uitstekend en daar ging het niet om, maar om de BT verbinding.

  jolo: Ik mis iets naar aanleidig van je eerste (Microsoft) link, dat is een BT logo rechts onder in de startbalk. Dat bracht me op het idee nogmaals de Install van de Trust te starten die op een mini CD was bijgeleverd. Dat dee hij nu veel uitgebreider dan de vorige keer. Ik heb geschreven dat in Device Manager BT goed was geinstalleerd.
  Nu heb ik dat logo wel in de startbalk. Vanmiddag eens proberen of ik nu wel verbinding kan maken, want mijn zoontje heeft zijn cel meegenomen naar school -denk ik….-
  Die Wikipedia BT file had ik al eerder gelezen. Daar staat alleen algemene informatie in.

  Dank voor de hulp totzoverre. Als het (nu nog) niet lukt kom ik terug.

  perloc
 • het aloude misverstand: mijn usb werkt geweldig….
  de praktijk leert echt anders…. 9 van de tien keer dat een apparaat op usb het niet doet (en andere apparaten op diezelfde poorten wél) blijkt deze workaround effectief…..
 • Ik meende in mijn item te hebben aangegeven dat de BT verbinding met de cel NIET werkte en dat hij WEL werkte met de USB.
  Dus ik snap niet zo goed waar je nou heen wil met de opmerking over USB. Het ging toch over de BT verbinding?
  MVG perloc
 • Heb je ook de meest recente driver? Mischien moet je de stack van de fabrikant eens proberen: http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth_stack
  Bijvoorbeeld: Toshiba of Widcomm of Microsoft etc
 • tomvdlee: BT is bekend in Device Manager en met de cel (mobieltje) is verbinding te maken. Het is niet voor mijzelf maar voor mijn zoon (10) en schoonzus (22). Ze hebben beiden dezelfde cel, maar mijn zoon heeft (nog) geen memory card zodat zijn intern geheugen maar zeer klein is voor MP3 files. Mijn schoonzus zal trachten file transport te doen, maar is daar nog niet aan toegekomen wegens drukte (examens Universiteit). Dus ik weet niet of de stack nog wel nodig is. Ik neem aan dat, als die onmisbaar is, die was bijgeleverd met de installatie software van Trust.

  Dank, MVG perloc
 • qoute: "De BT van het mobieltje staat aan en de zoekfunctie zoekt naar "(BT) devices" maar vindt er na verloop van tijd geen. Als ik de BT muis aanzet dan "ziet" het mobieltje deze wel. De muis wordt echter ook niet gezien door Windows, die blijft er steenkoud onder. Ik heb geen ervaring met BT maar ik verwacht dat er reactie moet komen van Windows, zoals er reactie komt als ik het mobieltje via de USB kabel aansluit.
  De dongle zit in een USB connector en het blauwe lichtje is aan. "

  dit kan je toch niet anders lezen dan er aan de windows/usb-kant iets mis zit???
 • derkdejong: nu snap ik waar en waarom je op een dwaalspoor bent gebracht. Ik heb gemeld dat de dongle in device manager was herkend en geïnstalleerd, dus daaruit kan je de conclusie kunnen trekken dat de USB poort goed werk heeft geleverd.
  Dat de cel geen verbinding kon maken met de computer begreep ik gelijk alzo, dat aan de installatie iets ontbrak, en niet moest worden gezocht in de USB poort. Het bleek dus dat ik gelijk had.

  Ik heb wel problemen gehad met een USB poort maar dat was in Win2000. Dat heb ik kunnen oplossen door Win2000 te updaten met WinXP (beiden prof.)
  Het probleem was dat -uitsluitend- een ext HD niet werd herkend. DWZ wel herkend in Device Manager, maar ontbrak in WE en dus niet aanspreekbaar!! Alle andere hardware die ik aansloot op de USB werkte wel. Dus ik vermoedde dat de oorzaak meer in Win2000 zat dan in de USB interface.
  Misschien ook wel een driver van deze WD drive voor win2000.

  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.