Vraag & Antwoord

Anders (software)

OPSTARTPROBLEMEN: ZWART SCHERM

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Mijn computer (Windows XP, service pack 3) heeft regelmatig, maar niet elke keer, opstartproblemen. Na het korte scherm van het moederbord gaat het scherm minutenlang op ZWART. Daarna start de computer op de gewone wijze op maar wel tráááág. Af en toe start de PC normaal op (Dat gaat snel, ik heb een goede recente processor en véél geheugen). Kan het liggen aan EasyCleaner of Auslogic Diskdefrag? Er starten maar heel weinig programma's automatisch op en ik heb nergens automatische updates voor. Ook wordt er niet standaard elke keer een hele viruscontrole uitgevoerd. Ik heb geen virus, geen spyware etc. :cry:
 • in zo´n geval zou ik eerst eens kijken of er niet iets van het netwerk opgestart (en dus gezocht en niet te vinden) moet worden.
  bios staat al ingesteld op defaults?
  die twee progjes die je noemt: al eens even gedeïnstalleerd?
  en verder is er een keur aan checks mogelijk zoals:
  - schijven juist gejumperd
  - interne kabels oké, alle aansluitingen oké
  - schijf wellicht langzaam aan het overlijden (test met tool fabrikant)
 • Daar heb ik dus ook last van. Heb je toevallig een programma van hp geinstalleerd? Misschien dat dat er iets mee te maken heeft?
 • kan zijn dat het os naar een netwerk kaart aan het zoeken ik
 • illegale Windows misschien?
 • illegale Windows misschien?
  :lol: Nee hoor: legaal, geregistreerd etc.
 • Daar heb ik dus ook last van. Heb je toevallig een programma van hp geinstalleerd? Misschien dat dat er iets mee te maken heeft?

  Als ik met Easy Cleaner een softwarelijst maak, dan worden de programma's met groen - geel - rood angegeven. Er is één progr. dat met rood staat aangegeven: iets van HP voor mijn Deskjet. Misschien maar eens verwijderen…. :roll:
 • misschien handig als je je toch weer meldt, om aan te geven hoe het met dit topic s gesteld. is het wel/niet opgelost en wat deed je er intussen aan? :wink:
 • misschien handig als je je toch weer meldt, om aan te geven hoe het met dit topic s gesteld. is het wel/niet opgelost en wat deed je er intussen aan? :wink:

  Eerst zijn de bootinstellen op default gezet.
  Toen heb naar het booten gekeken, m.n. de bootvolgorde. Het eigenaardige is dat ik over 2 (identieke) harde schijven beschik. Het systeem staat op de eerste schijf. Maar de bootvolgorde geeft aan HDD(2) - CD - Diskette. Dat lijkt erop dat ie eerst op 2 gaat kijken waar helemaal geen systeem aanwezig is. Ik zoek nog uit hoe ik dat kan veranderen.
  Verder heb ik ijverig gespeurd in de lijst met services en bepaalde zaken weer op automatisch ingesteld.

  Het probleem is nog niet opgelost.

  Ik denk nu aan fixdisk / MBR maar Microsoft waarschuwt dat dit de partitietabel kan aantasten en daar ben ik een beetje bang voor. Ik heb helemaal geen zin om Windows opnieuw te installeren!! :x
 • in de bootvolgorde de hdd1 als eerste instellen doe je doogaans door erop te gaan staan en te enteren of mbv de pageup/pagedown toetsen.
  en daarna op f10 drukken om de verandering op te slaan als je de bios verlaat
 • Weet je de oplossing al?
 • Weet je de oplossing al?

  Nog niet echt. Heb div. software verwijderd. Heb services op basis van een lijst op een Am. site beter ingesteld. Heb ergens op een scherm gezien dat mijn comp. wel degelijk in de juiste volgorde boot.
  Blijf verder zoeken.
  Er is wel wat veranderd: ik heb nu geen minuten durend zwart scherm meer direct na inschakelen. Ik krijg het blauwe MS welkom scherm en vervolgens duurt het vrij lang voor ik het Windowsscherm te zien krijg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.