Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ballonnetje uitschakelen?

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Bij het opstarten van mijn pc wordt een driverprogje (fortePivot) geladen om mijn scherm te kunnen omschakelen als ik deze wil kantelen.
  Deze mogelijkheid gebruik ik t.b.v. mijn beroepsuitoefening.
  Onder het fortePivot-icoontje kan ik met de rechtermuisknop het progmenu bereiken.
  Het progje staat weliswaar in ook het startmenu maar daarmee kan ik het menu echter niet bereiken.
  Waar het om gaat is dat er bij het opstarten een ballonnetje verschijnt met de naam van het progje erin dat ik altijd moet uitklikken, anders blijft het gewoon staan.
  Dus zoek ik naar een mogelijkheid dit irritante ballonnetje te weren zodat alleen het icoontje in de systemtray verschijnt en zonder ballon zichtbaar blijft.
  Ik kan via de eigenschappen van de systeembalk het icoontje uitschakelen maar dan kan ik dus niet meer bij het menu komen…
  Mogelijk zit er in het register een sleutel die dit ballonnetje kan uitschakelen, maar ja… welke is dat…?
  Ik wil natuurlijk niet zomaar in het register (Windows XP Pro) gaan zitten voeteren…
  Dus hoop ik dat iemand met de nodige know-how een tip voor mij heeft.
  Bijvoorbaat mijn welgemeende dank!
 • [quote:637f9cb5cc="rh.vorwald"]Mogelijk zit er in het register een sleutel die dit ballonnetje kan uitschakelen, maar ja… welke is dat…? Ik wil natuurlijk niet zomaar in het register (Windows XP Pro) gaan zitten voeteren. [/quote:637f9cb5cc] Hoe de ballontips uit te schakelen in XP staat onder andere beschreven op de site van Microsoft http://support.microsoft.com/kb/307729 Maar als je het register liever niet edit, zou je dit ook kunnen doen via applicatie TweakUI. Uitleg daarover is te vinden op http://www.schoonepc.nl/optim/tweakuixp.html
 • Dank voor je reactie.
  De uitschakeling waarnaar verwezen wordt is mij bekend, maar deze schakelt alle (rechthoekige) ballonnetjes uit en dat vind ik weer onhandig (b.v. als ik de datum wil checken door op de klok te gaan staan of andere info op iconen wil uitlezen).
  Wat ik zoek is de uitschakeling van het 'rondhoekige' ballonnetje van specifiek het fortePivot progje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.