Vraag & Antwoord

Anders (software)

Tweede dictionair in Word (Office) 2003

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Wat zo eenvoudig is in OpenOffice (notabene gratis!) is zo moeizaam in Word: een 2de (of meerderen) dictionairs vinden (bij MS kopen).
  Ik weet dat ze te koop zijn bij M$, ik heb ijverig gezocht op de site van MS maar ik kan alleen een update (voor Portugees, want daar ben ik naar op zoek) vinden.
  Mijn vrouw tikt veel in Portugees in Word 2003 en zou graag de Portugese dictionair voor spelling controle willen hebben.
  Hoe kom ik daaraan?
  Ik heb Office 2003.
  MVG perloc
 • Je zoekt de Microsoft Office Proofing Tools 2003.
  http://www.microsoft.com/products/info/product.aspx?view=22&pcid=071b9ced-ed82-47ef-b5fa-a42ecbdec9b7&type=ovr

  Is alleen wel moeilijk aan te komen denk ik omdat tegenwoordig Office 2007 verkocht wordt en Office 2003 niet meer.
 • Ja dat is wat ik zoek. Dankjewel.
  Ik zou in geen honderd jaar op de naam "Proofing Tools" zijn gekomen. Ik heb gezocht op Language module, spelling package, spelling dictionair en al dat soort dingen. Maar ja, waarom een makkelijk naam kiezen als je een vrijwel onvindbare kunt verzinnen, niet?

  We zullen de verkrijgbaarheid testen.
  Bijdeweg, weet je soms ook hoe de dictionairs heten in Office (2003)? Ik kan ze niet vinden… Ik bedoel degene die is geleverd bij Office (Engels in mijn geval).
  MVG perloc
 • Volgens mij eindigen ze op .DIC
  Je kan de instellingen in Word vinden onder [b:5234f2dc3a]Tools [/b:5234f2dc3a]> [b:5234f2dc3a]Options[/b:5234f2dc3a] en vervolgens het tabje[b:5234f2dc3a] Spelling and Grammar[/b:5234f2dc3a]
  De taal kan je instellen onder [b:5234f2dc3a]Tools[/b:5234f2dc3a] > [b:5234f2dc3a]Language[/b:5234f2dc3a] > [b:5234f2dc3a]Set Language[/b:5234f2dc3a]
  Een Engelse versie zal alleen de spelling en grammatika in het Engels hebben.
 • De .dic-bestanden zijn niet de woordenboeken, maar de toevoegingen daaraan. Daarin komen dus de woorden terecht die je opslaat door op toevoegen te klikken bij een niet herkend woord in de spellingscontrole. Er zijn ook kant en klare toevoegingen met een .dic-extensie. Bij de Nederlandse spellingscontrole komen namen als 'maatschappelijk.dic, medisch.dic en juridisch.dic voor. (Toevoegingen van woorden op dat gebied.)
  De spellings- en grammaticacontrole zit in een aantal.lex-bestanden en dll's. Ze staan bij een standaard-installatie in C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\proof.

  Bij de Nederlandse versie wordt naast Nederlands Engels, Duits en Frans meegeleverd. Bij de Engelse versie zit ook Frans en Spaans. Je kunt e.e.a. op je Office-cd zien staan onder \FILES\PFILES\COMMON\MSSHARED\PROOF

  De proofingtools installeren nog enkel andere files in C:\Program Files\Microsoft Office\<landnummer>, zoals .acl-files (autucorrect list) en nog e.e.a, dat, denk ik, met speechrecognition te maken heeft.
  Proofingtools 2003 zijn nog wel te koop, maar niet meer gemakkelijk te vinden. Ik weet dat surfspot ze nog heeft, maar daarvoor moet je wel in het onderwijs werken of studeren of kinderen hebben die naar school gaan. Normaal kosten ze ca. € 100,- Bij surfspot zijn ze goedkoper, maar de prijs hangt af van de onderwijsinstelling.
 • Ik heb een stuk of 6-7 sites gevonden die adverteren met Proofing Tools, o.a. Amazon, maar geen daarvan kan PT leveren.
  Prijzen gezien van $ 70.-
  Wel in het illegale circuit zijn ze nog te downloaden.
  OpenOffice heeft dat heel wat beter geregeld. Downloaden is nauwelijks een probleem, aan de gang krijgen moet je weten hoe je dat doen moet.

  Het is met alle grote taalgebieden zo dat men denkt dat hun taal de enige op de wereld is. De amerikanen, duitsers en fransen zijn daar sterk in…

  Jan bakker: goede informatie! Bedankt.
  Ik werk niet meer (71) en nooit (direct) in het onderwijs gewerkt ook. Dus surfspot is geen optie.

  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.