Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Acronis software werkt niet (goed).

None
20 antwoorden
 • Ik heb in het verleden zowel Disk Director Suite, alswel TrueImage aangeschaft. Beiden werken niet naar behoren.
  - Disk Director Suite wil vanaf de aangemaakte bootdisk niet in Full Version opstarten en komt met een foutmelding, waarvan op het Internet vele meldingen zonder adequate oplossing zijn te vinden. DDS meldt stomweg dat er geen HD is te vinden!!
  - TrueImage werkt niet in appendable versie. Ik krijg het niet voor elkaar om een Image bij te werken (append mode). Dat was zo in het verleden.
  Nu echter werkt het helemaal niet meer. Ik heb Win2000 ge-update naar WinXP. Daarbij bleek dat ik verschillende programma's opnieuw moest installeren, onderandere TrueImage. Na installatie gaf TI aan dat er een tryal periode van 15 dagen voor de volle versie werkte. Na de 15 dagen moet ik TI opnieuw aabschaffen want het programma geeft geen mogelijkheid om de key te installeren. (Buy of Cancel zijn de mogelijkheden)
  Dus geen waar voor mijn geld! U bent dus gewaarschuwd.
  Toch maar weer terug naar de oude (en hier en daar op dit forum verguisde) PQ Drive Image 2002. Die werkt tenminste wel naar behoren!
  Gaarne reactie's
  perloc
 • Wat voor een soort reacties had je willen hebben? Ikzelf gebruik zowel Disk Director en True Image toch al enig versies. Over het algemeen heb ik hier wel goede ervaring mee. Met True Image Home 11 build 8082NL boot cd had ik met succes mijn 2 jaar oude 320 GB HD kunnen clonen naar een 500 GB HD. De groottes van de partities werden hierbij automatisch aangepast. Echter in een oude dual P3 uit het jaar 2000 had ik met dezelfde versie van True Image geen succes. De applicatie liep tijdens het clonen vast. Het resultaat kan af hangen van de gebruikte hardware.

  Met Disk Director 10 boot cd heb ik in het verleden met succes kunnen partiotioneren. Maar kunnen er problemen ontstaan met ext3 Linux partities. Die kunnen dan achteraf niet meer worden gewijzigd in grootte. Waarschijnlijk niet compatibel met de nieuwere geïnstalleerde Linux versie. En werkt ook niet goed met mijn draadloze muis. Wel met een usb muis.

  Over het algemeen check je bij problemen met Acronis software eerst http://www.acronis.com/enterprise/support/updates/ dan http://www.acronis.com/support/

  Ook die PQ Drive Image 2002 kan niet met alle hardware werken. Waarschijnlijk niet met recente hardware.

  Of Disk Director boot cd je harde schijf kan vinden, hangt af van de moederbord chipset.
 • Als je win2k updatet, vermoed ik dat je ook een oude versie van trueimage hebt. NTFS is met de verschillende versies van windows meeveranderd. Check dus eens of jouw versie wel compatible is. Mogelijk is driveimage ook al niet compatible meer met xp sp3.
 • Voor u beiden, jolo en gerben, geldt dat ik TrueImage opnieuw moet kopen. Dat ben ik niet van plan gezien mijn problemen die ik continue met beide programma's heb gehad. Ik zoek dus een ander programma, want ik heb gemerkt dat ook PQ DI problemen heeft met mijn externe HD (200GB): iedere keer als ik een commando geef voor een of andere actie wordt de ext HD aangesproken, rode lichtje gaat branden, welk wel zeker 5 minuten duurt voordat er weer iets gebeurt. Ik moet nog verder uitzoeken wat er aan de hand is, b.v. of dit ook in WinXP zo is.
  Toelichting: WinXP is inmiddels zo traag geworden dat ik besloten heb WinXP opnieuw te installeren. Daartoe wil ik eerst van deze partitie een image draaien. Dat ging in het verleden wel rechtstreeks met TrueImage, maar gaat niet met PQ DI. Hij zegt te willen rebooten, maar doet dat niet. Dus heb ik het geprobeerd vanuit Win98, maar daar loop ik vast op ellelange tijden wachten op de bovengenoemde actie van de ext. HD.

  Ik kom hierop terug eventueel in een nieuwe thread.

  MVG perloc
 • Een goed en gratis alternatief: http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html

  Met de gratis versie kun je alleen images maken en terugzetten. Met de betaalde kun je ook losse bestanden terughalen. Het is dus maar net, wat je bedoeling is met het laatstgenoemde image.
 • Een backup maken van alleen data bestanden kan toch ook onder Windows met de Verkenner. Desnoods onder Windows veilige modus. Eventueel zou dat ook kunnen via System Rescue CD. Vorig jaar is er nog een artikel verschenen op de site van computer!totaal http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Download-artikel/System-Rescue-CD-1.1.1.htm
 • jolo: Het is mijn bedoeling om Windows helemaal opnieuw te installeren. Om zeker te zijn dat dat allemaal goed gaat wil ik een backup hebben van het huidige systeem, al is het alleen al omdat bij nieuwe installatie Microsoft weer zal vragen om Windows te registeren. Het is niet alleen daarvoor dat ik een backup wil hebben: deze HD is verdeeld in 3 partitie's en ik wil van alle 3 een backup hebben op de ext. HD.

  gerben: ik zal het alternatief downloaden en zien hoe werkt.
  Als die goed bevalt zal ik um kopen als die niet te duur is, hoewel terugzetten van bepaalde files ik maar zelden nodig heb gehad.
  Bedankt.
  perloc
 • Ik maak zelf backups van databestanden, door ze gewoon te kopiëren naar een externe schijf. Van de c: schijf maak ik een image backup, die ik ingeval van problemen terug kan zetten.
 • Ik maak ook backups van databastanden, afgezien van images.

  Ik heb Paragon gedownload en ik heb images gemaakt.
  Ik ben nog geen Image programma tegengekomen welk vlekkenloos werkt. Vooropgesteld, de backups worden feilloos weggeschreven.
  Maar Paragon doet wel vervelend met de naamgeving van de backup. Die kun je zelf niet kiezen en Paragon gebruikt een nietzeggend nummer. Zodoende moet je voor iedere partitie een folder maken (voor jezelf) met een referentie welke partitie is weggeschreven. Nog vervelender is dat je die niet in Paragon zelf kunt aanmaken maar vantevoren in WE moet doen. Paragon laat wel toe een folder aan te maken maar die krijgt de naam "New Folder 1" welk je niet kunt veranderen.

  Maar een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, niet?
  MVG perloc
 • Ik heb deze ooit wel eens gebruikt, werkte prima, lijkt oud maar is erg up to date! Er i zelfs een win versie (oa bij 3.70).

  http://www.partition-saving.com/

  [quote:941f02c416]What Partition Saving is?

  Partition Saving is a DOS, Windows and Linux program that is used to save, restore and copy hard-drive, partitions, floppy disk and DOS, Windows or Linux devices.

  With this program you could save all data on a partition to a file (such as you could save this file on a CD for example). Then if something goes wrong, you can completely restore the partition from the backup file. You no longer have to reinstall every piece of software from scratch. All you have to do is restore the partition from the backup file and then update any software that was modified since the backup was created. [/quote:941f02c416]
 • Tja, ik zal inderdaad aan een andere moeten want ook Paragon heeft het laten afweten. Ik heb een CD met een bootable versie van Paragon aangemaakt. Die startte inderdaad en via de "normal mode" kwam ik in een menu met 4 mogelijkheden: 1 Backup Wizard, 2. Simple restore Wizard, 3. Boot en 4. Power off. Zowel bij keuze van 1 als van 2 kom ik via een scherm wat zegt "Get Partition Info" in een loop terecht want ik kom weer bij het 4 punten menu. Dus dat werkt niet en daarmee is ook Paragon in de prullebak. (Stel je voor dat ik ook dit programma gelijk had gekocht!!)
  Dus ik zal "partition-saving" maar eens proberen. Maar als ik geen boot-CD daarmee kan aanmaken valt hij in ieder geval af.
  Dank andre.
  perloc
 • Een andere alternatief voor True Image is PING http://nl.wikipedia.org/wiki/PING_%28software%29
 • Ik denk dat je toch je harddisk maar eens moet testen. Als alle backupprogramma's het laten afweten, kan dat nooit veel goeds betekenen.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • jolo: ik heb net een andere DI gedownload, R-drive Image, en ga deze direct installeren. Kijken hoe die het doet. Anders zal ik van je link gebruik maken.
  gerben: ik zal de HD zeker testen! Maar ik geloof niet dat die iets mankeert. Trouwens, ik heb vanmiddag van alle drie de partities van die HD een Image gedraaid. Als er iets mis was met de HD was het er wel uitgekomen.
  perloc
 • Nog eentje: http://www.macrium.com
  eflectfree.asp
 • Die Macrium ziet er ook goed uit! Zal ik ook uitproberen.
  Ik heb vanmiddag R-drive Image gedownload. Die werkt helemaal perfect, maar het enige nadeel is dat het uitzettend lang duurt voor die een image heeft weggeschreven. 20Gb duurde een uur! Ook de aangemaakte boot CD werkt (schijnbaar, ik heb geen image teruggeschreven) goed.
  Ik moet van TrueImage zeggen dat een image maken in onvoorstelbaar korte tijd werd gedaan! Ongelofelijk kort!

  Wat betreft de HD test, dat is gestrand. Ik heb van Seagate de Seatoolsforwindowssetup.exe gedownload en trachten te installeren, maar dat liep mis want dat programma meende Net Framework 2.0 nodig te hebben. Dus de installatie werd afgebroken.
  Ik heb CHKDSK /f gedraaid, dat ging helemaal goed.

  perloc
 • In de plaats van chkdsk /f zou je ook kunnen doen chkdsk
  http://support.microsoft.com/kb/315265

  Dat True Image een image snel maakt van een partitie, is dat deze alleen maakt van het gedeelte met data.
 • gerben: Macrium Reflect ziet er gelikt en veelbelovend uit. Maar helaas, ook deze moet afvallen. Als ik een image wil wegschrijven, de partitie voor wegschrijven heb aangewezen, en dan een keuze maak voor de bestemming: HD (partitie), folder en subfolder komt hij terug met de onbegrijpelijke mededeling: "Cannot write to 'H:'. This destination is included in the backup!" Nou en? Geen idee wat dat programma hiermee verder wil zeggen… Ik wil wegschrijven naar bestaande folderstructuur H:\Reflect\DriveE\ Dat moet ik aanwijzen en krijg daarvoor de gelegenheid. Verder meent ook dit programma zelf een image-naam te moeten genereren welk geen enkele referentie heeft naar de image die je wilt saven. Waarom toch!! Vandaar mijn subfolder "DriveE", degene die ik wil wegschrijven.
  perloc
  P.s. Er rust geen zegen op….
 • Ik heb met geen van alle programma's problemen, dus ik denk dat je het toch in een andere richting moet zoeken. De foutmelding doet me vermoeden, dat je de backup wilt wegschrijven op de schijf die je wilt backuppen. Iets wat uiteraard niet werkt, tenminste bij de meeste image backup programma's.
 • (C:, D: en) E: zit(ten) in de desktop computer (partities van een HD), H: is een ext. HD. Ik wil E: (met WinXP) naar H: weggeschrijven. Dus dat is het niet.
  Bovendien kun je op dezelfde HD best een image wegschrijven zolang je dat maar niet in dezelfde partitie wilt doen.
  Ik snap ook niet waar al die problemen vandaan komen.

  Zou het eraan kunnen liggen dat de computer te oud is? (plus minus 5/6 jaar). Lijkt me niet. Hij is wel traag maar dat komt omdat er veel spelletjes van mijn zoon op staan en behalve hij en ik, ook nog wordt gebruikt door mijn vrouw en schoonzusje.
  Het is daarom, traagheid, dat ik Windows opnieuw wil installeren om met een "schone lei" te beginnen.

  Maar als troostprijs heb ik éen programma welk goed werkt: R-Drive Image, zij het dat een Image wegschrijven veel tijd neemt.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.