Vraag & Antwoord

Anders (software)

inhoud van enkele Outlook Express mappen verdwenen?

Anoniem
f.j.stols
7 antwoorden
 • Bij een kennis van me is de inhoud van een aantal emailmappen van O.E. schijnbaar verdwenen. We hebben een zoekactie ingesteld naar de archiefmap, maar daar zitten wel duidelijk een aantal normaal gevulde mappen (verzonden, ontvangen en verwijderde mails ,concepten etc.). Heeft het bv. zin om de mappen te kopiëren, en dan opnieuw te importeren? Of een andere suggestie?
 • gevonden werkwijze:
  Eerst alles voor de zekerheid een keer back-uppen, de archiefmap(pen) van OE bedoel ik daarmee.

  Daarna in OE de betreffende mapjes die je kwijt bent weer aanmaken en een keer openen. Ik neem even aan dat die nu op een andere locatie komen dan de mapjes die je kwijt bent. OE afsluiten en de nieuwe mapje overschrijven met de oude met dezelfde dbx naam.

  Als het om standaard mapjes gaat kun je een keer folders.dbx verwijderen, terwijl OE afgesloten is en daarna OE herstarten.

  Lukt dit nog niet dan wellicht een nieuwe identiteit aanmaken in OE en importeren.

  Ook niets dan dbx lezen met viewer en opslaan als eml bestanden. Eml bestanden kun je selecteren en slepen naar mapje in geopende OE.

  http://www.snapfiles.com/get/dbxviewer.html
 • inmiddels heb ik vanmiddag zelf achter die pc gezeten en het blijkt dat toch e.e.a. echt verdwenen is. Dus -zeg maar - de mappen ontvangen en verwijderd waren minimaal. Wàt er precies gebeurd is (systeemherstel hielp uiteraard niet): er is niets meer boven water te halen. heb hem wel geleerd wáár de dbx-mappen zitten, een kopie te maken en ook een iaf-bestand. Dank je wel.fjs
 • :wink:
 • De betreffende mappen staan ook niet als *.dbx.bak in de prullenbak?

  Greetz
 • neuhh, echt niet!
 • Jammer,maar het leek mij de moeite van de vraag wel waard,gezien het feit dat data verlies meestal erg vervelend is :wink:

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.