Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kan Lexmark printer niet installeren

Anoniem
perloc
3 antwoorden
 • Ik heb al sinds enige tijd een Lexmark printer. Die heeft gewerkt totdat ik de hele D: partitie heb geformat en WindowsXP prof opnieuw heb geinstalleerd. Op C: staat Win98
  Het blijkt nu dat Lexmark zijn software altijd op de C: partitie installeert, ongeacht vanwaar (welke partitie) de install software wordt opgestart. Ik heb hierover Email correspondentie met Lexmark en kan deze voor ieder die dat wil beschikbaar stellen. Dat betekent dat, als de C: partitie onvoldoende ruimte heeft om de Lex-software te herbergen, de printer niet kan worden geïnstalleerd.
  De oplossing zou zijn om van D: wat ruimte af te snoepen en deze bij C: te voegen. Dat is het verschuiven van partities welk een nogal ingrijpende operatie is.
  Hoe is dit anders op te lossen? Lexmark kijkt hoeveel ruimte op C: aanwezig is en breekt de installatie procedure af als die onvoldoende is. Dit is volgens Lexmark met alle printers zo.

  Ik dacht dit te omzeilen door de C: partitie in HIDE mode te zetten, maar dat kan niet want de C: partitie is de Boot partitie die dat niet accepteert.

  Iemand een oplossing?
  Je zult maar een Lexmark printer hebben gekocht, onvoldoende kennis hebben om dit op te lossen en daar zit je dan…..
  perloc
 • met partitieruimte schuiven is geen oplossing, want die w98 staat op een fat32-partitie; het schuiven daarmee is bijna gedoemd te mislukken…
  tenzij je een image maakt van beide partities op een andere schijf, je schijf dan (opstartdisk w98-fdisk) opnieuw indeelt, de images terugplaatst, waarna je die lexmark kan installeren.

  je kan je ook afvragen waarom w98 te handhaven, ik zou zo geen reden daarvoor kunnen bedenken…
 • Win98 handhaven.
  Er is een goede reden. De computer is van mijn zoon. (We moeten deze met 4 man/vrouw delen wegens in april diefstal van twee laptops).
  Hij heeft een paar spelletjes die niet willen draaien, lees installeren, in WinXP. Dus vandaar.

  Ik heb even geprobeerd met PQ Partition Magic 2002.
  Die laat zonder meer toe dat het begin van part. D: 1 GB (NTFS) opschuift en daarna het eind van part. C: ook een 1GB (FAT32) opschuift. Dus het lijkt te lukken. Ik heb het nog niet uitgevoerd. Uiteraard zal ik eerst images draaien voor ik aan deze klus begin.

  Maar ik ben wel woest op Lexmark over deze bug!

  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.