Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Docx converteren > doc

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik weet dat er een Office plug-in zou bestaan om docx files te kunnen omzetten en lezen in Word2003.
  Maar dat heeft nou niet direct mijn voorkeur. Kennen jullie betrouwbare freeware om een .docx (zonder te openen) om te kunnen zetten naar .doc formaat?
 • on line?
  http://www.docx2doc.com/converters/docx-to-doc

  of anders effe verder kijken:
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=conversion+docx+to+doc&btnG=Google+zoeken&meta=&aq=0&oq=conversion+docx+

  of

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=convert+docx+to+doc+free&btnG=Google+zoeken&meta=&aq=2&oq=convert+docx
 • Ik meen dat openoffice ook zowel doc als docx kan lezen en schrijven. Abiword misschien ook wel.
 • Dan….:
  Zo'n plugin lijkt me een kleinere ingreep dan bijv OpenOffice.org te installeren….
 • Had zelf al wat Gegoogeld, maar kwam niet veel verder. Vaak weet je dan nog niet in hoeverre het betrouwbare software betreft.
  Iedereen bedankt! Hier kom ik wel verder mee. :D
 • [quote:5d16b277ae="lion"]Ik weet dat er een Office plug-in zou bestaan om docx files te kunnen omzetten en lezen in Word2003.
  Maar dat heeft nou niet direct mijn voorkeur. Kennen jullie betrouwbare freeware om een .docx (zonder te openen) om te kunnen zetten naar .doc formaat?[/quote:5d16b277ae]

  Die plugin van MS (FileFormatConverters.exe) is eigenlijk bestemd voor de versie 2003 om die te voorzien van de mogelijkheid om docx (en de andere office bestanden) te kunnen lezen en schrijven.

  Versie 2007 kan al in de oudere (2003 versie) wegschrijven.
  Dat kun je overigens ook vast instellen.
 • I know…. :wink:
  't Is zo jammer dat vele lieden met een van de laatste generatie Office, nergens naar kijken en er maar vanuit gaan dat gebruikers van b.v. 2003 dit dan maar zelf moeten oplossen.
  't Is toch een kleine moeite om een Word document dat bestemd is voor meerdere lezers / ontvangers, even op te slaan in een .doc formaat?
 • ´t is toch ook een kleine moeite om even die ms-converter op te halen en te installeren….?
 • [quote:dcf4a9a6b0="derkdejong"]´t is toch ook een kleine moeite om even die ms-converter op te halen en te installeren….?[/quote:dcf4a9a6b0]

  Nee, da's het punt niet. Punt is dat na al die jaren .doc er "zonodig" iets anders moet komen: .docx…..
  Commerciële redenen…?
 • [quote:e0a315956f="lion"][quote:e0a315956f="derkdejong"]´t is toch ook een kleine moeite om even die ms-converter op te halen en te installeren….?[/quote:e0a315956f]

  Nee, da's het punt niet. Punt is dat na al die jaren .doc er "zonodig" iets anders moet komen: .docx…..
  Commerciële redenen…?[/quote:e0a315956f]Zou kunnen maar er zit XML taal achter, en das anders dan in .doc.

  http://www.popularmechanics.com/technology/how_to/4321658.html
  [quote:e0a315956f]Microsoft unveiled a new file format, called Open XML. This format uses the .docx extension, and is the default file format in Office 2007. These .docx files have several advantages over the old .doc files. They take up far less disc space (Microsoft claims the savings range from 25 to 50 percent), offer more security against viruses, and are less prone to being corrupted. (In .doc files, if an embedded image is corrupted, the whole file is usually ruined. Not so with .docx files.) [/quote:e0a315956f]
 • Ja, dat van die XML wist ik achteraf. Maar is dat nodig?? :roll:
  Was het niet simpeler geweest om "default" op te slaan als .doc en indien gewenst als .docx?
 • natuurlijk, maar al die wijzigingen van office 2007 in opslag en interface t.o.v. vorige officeversies, daar kan toch niemand een zinnige verklaring voor bedenken….. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.