Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bootable floppies --> bootable CD. Hoe doe ik dat?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Nog steeds vind ik PQ Partition Magic 2002 onovertroffen. Ik heb nu het moderne (nou ja…) Acronis Disk Director Suite. Dat is tenminste op één punt inferieur aan PM 2002. Stel ik heb partities C: en D: Als ik C: wil vergroten dan moet ik van D: die ruimte afsnoepen. Ik weet niet hoe je dat doet in DDS. In PM 2002 is dat "easy", je schuift in de D: bar aan het begin de ruimte af die je nodig hebt voor C: en in de C: bar voeg je die ruimte toe. Ik zou niet weten hoe je dat doet in DDS! Het werkt feilloos, ook als b.v. C: = Fat32 is en D: = NTFS.
  Nu heb ik opstart diskettes van PM 2002. In die tijd had iedereen nog een diskette drive in zijn computer. Terecht is dat in de modernere computers geëlimineerd want het is een erg onbetrouwbaar medium.
  Maar PM 2002 voorziet niet in het maken van een bootable CD. Dus hoe krijg ik de (2) opstart diskettes van PM 2002 op een werkende bootable CD? Ben benieuwd…
  MVG perloc
 • Je kunt met nero een bootcd aanmaken, met een floppy. Zet de bestanden van de tweede schijf op de cd. Kijk dan eens of het werkt zoals je wilt.

  Hou er rekening mee, dat PM mogelijk niet goed werkt met nieuwere besturingsystemen, ook al lijkt het op het eerste gezicht wel goed te gaan.

  Als alternatief kun je eens kijken naar gparted.
 • Ik heb nero, maar niet op de computer. Ik heb het geïnstalleerd gehad, maar er wordt zoveel overhead meegeïnstalleerd dat ik het er weer af heb gegooid. Buiten dat grijpt Nero erg diep op het systeem in: je vindt het na UnInstall overal terug in het Register. Dus het vervuild behoorlijk.
  Ik heb WinXP Prof, en daarmee werkt PM 2002 prima!
  Ik heb vorige week de bewerking, D: (WinXP NTFS) een stuk van het begin afkappen en bij C: (Win98 FAT32) voegen, uit laten voeren door PM en dat was in een 15/20 minuten gepiept. Geen enkel probleem.
  Ik zal, en dat is wat omslachtig, een image draaien van mijn D:, nero installeren, de CD met PM aanmaken en de image weer terug zetten.
  Dank voor de tip.
  perloc
 • Je kunt de trial downloaden en installeren met de key van je cd.
  Verwijderen van nero doe je met nero clean tool.
 • Ik weet niet of die key wel beschikbaar is, ik heb namelijk deze Nero CD (OEM versie) gekregen bij de aankoop van een nieuwe DVD drive.
  En ik heb zo mijn twijfels of de Cleantool wel alles verwijdert wat wordt geïnstalleerd.
  Ik heb afgelopen week een schone Windows installatie gedaan en die wil ik zo schoon mogelijk houden. De vorige was niet meer vooruit te branden…
  Anyway, thanks!
  perloc
 • Bij het installeren van die cd krijg je op een gegeven moment een scherm te zien met licentiegegevens, waaronder het serienummer.
 • [quote:7d52df2a4a="perloc"]Nog steeds vind ik PQ Partition Magic 2002 onovertroffen. [/quote:7d52df2a4a] Om mee te beginnen, weet je zeker dat het om Partition Magic 2002 gaat? Want ik heb jaren Partition Magic gebruikt van Power Quest. Partition Magic 2002 ken ik niet. De laatste versie van Power Quest was Partition Magic 8.0. Daarna werd de applicatie overgenomen door Symantec als Partition Magic 8.0x. Voor die Power Quest Partition Magic 8.0 van Power Quest hoef je geen bootable boot CD aan te maken. Want deze Partition Magic 8.0 CD is zelf al bootable. Als jouw PQ Partition Magic 2002 CD niet bootable is, check dan deze hyperlink met AllBootDisks ISO Image Downloads. Er zijn verschillende applicaties om van een ISO als image te branden. Bijvoorbeeld imgburn.
 • Ja, ik heb dat licentie nummer langs zien komen.
  Maar de download versie is 382MB groot en dat is ondoenlijk voor mij met mijn 128Kbit verbinding die in de praktijk hooguit 100Kbit (dus geen byte) is. En dat alleen na 7 uur 'savonds of voor 7 uur 'smorgens.
  De versie die ik heb is nummer 7 (Nero Express 7) en daar kan ik niet in vinden om een CD van floppies te maken.
  Dus ik zoek een andere oplossing…

  Ahhh, jolo, ik zie nu pas uw bijdrage. Zal ik uitproberen!
  Enne, PM 2002 bestond wel degelijk!! Dat is, zover ik weet, de laatste versie die ooit is uitgebracht. Die heb ik ooit eens gekocht voor het (armlastige) ziekenhuis alhier waar ik werkte en zelf een copie gehouden.
  perloc
 • De 200x versies lopen parallel aan de x.x versies. De laatste is meer een pro versie, de de eerste een "home"versie, met minder opties.
 • Tja, sorry hoor! Ik zie nu pas dat het PQ Drive Image 2002 is. Partition Magic is inderdaad Versie 8.0
  Die ís bootable. Dus ik heb de hele zaak voor niets gealarmeerd!
  Nogmaals sorry.

  Met die CD kun je floppies aanmaken en die heb ik afgelopen week gebruikt om mijn partities te verschuiven.
  Het is ook alweer een hele tijd geleden dat ik die programma's heb gebruikt.

  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.