Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook OST

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Heb per ongeluk een (dacht ik) niet meer gebruikt exchange account dedeleted en nu ben ik dus al m'n mail kwijt want ik kan de OST niet meer openen….ik gebruik Outlook 2003. Is er inmiddels ergens een freeware tool om een conversie naar .PST te maken?
 • Probeer hem te importeren:
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=import+ost+pst&btnG=Zoeken&meta=
 • Hoi Andre,

  Bedankt voor de suggestie, ik heb dat inderdaad geprobeerd, maar dat werkt alleen als je het bijbehorende exchange account nog hebt, importeren naar een bestaand of nieuw account werkt niet want die willen een .pst zien. Er zijn een paar conversie programma's, maar die kosten nogal wat voor een éénmalige actie….
 • je maakt dan toch zelf een pst aan…. en koppel je die toch…
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=een+pst+maken&btnG=Google+zoeken&meta=&aq=f&oq=
 • Hi Andre,
  Nu een halve dag internet studie verder is het me duidelijk dat ik iets onomkeerbaars heb gedaan door dat Exchange server account te deleten.

  In een nieuwe persoonlijke map importeren werkt niet, want die wil een .PST zien en weigert een .OST. Er zijn verschillende commerciele pakketten die een .ost in een .pst kunnen omzetten, maar die kosten tussen de $ 49,- en $ 299,-. Van de goedkoopste heb ik de demo gedownload en die werkte dus zelfs niet….. :evil:

  Ik ben bang dat ik m'n verlies moet nemen… :cry:

  Heeft er iemand nog een goed idee?
 • herstel punt terug zetten
 • Maak en backup van je huidige ost…. en zet dan die terug…
  Kopieer dan die ost over in een pst en zet dan de vorige weer terug…
  via: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=ost+omzetten+pst&btnG=Google+zoeken&meta=&aq=f&oq=

  http://damnet.nl/forum/about932.html
 • Hoi,

  Helaas, geprobeerd (2x), XP ziet het deleten van een account kennelijk niet als een systeemverandering……
 • maar je kunt toch van een nieuw account het ost vervangen door de oude?
 • Hoi,

  Ter leringhe ende vermaack

  Een .OST is de mailfile die hoort bij een account op een Exchange server en die is meestal van je werkgever. Als je ervoor kiest je mail niet alleen op die server, maar ook op je PC te hebben maakt outlook een .ost file aan en slaat daar de mail in op. Die file is dan eigenlijk een slave van wat je op die server hebt staan. Ook je prive accounts kun je zo instellen dat binnenkomende mail naar die file gaat (en dat heb ik dus helaas gedaan).

  Als je later bij die werkgever weggaat blijft dat account op je PC netjes werken voor jouw privé mail. Je ex-werkgever zal jouw account op de server deleten, maar daar merk je alleen van dat je niet meer kunt inloggen.

  Alles blijft dus goed gaan tot je besluit het werkaccount te deleten op je PC. Wat je dan moet doen is éérst de inhoud van het werkaccount copieren naar een persoonlijke map, of de inhoud exporteren naar een .PST…..en dat had ik dus niet gedaan.

  Het gevolg is dat er een orphan .OST op m'n PC staat (met daarin o.a. al m'n privé mail, contactpersonen en agenda) waar ik niet meer bijkan. Een nieuw werkgevers account aanmaken kan niet, want ik werk daar niet meer en bovendien betwijfel ik of dat een bestaande .ost kan accepteren en conversie programma's bestaan wel, maar dat kost heeeel veeel geld…..

  Groeten & bedankt voor de reacties.

  Peter.
 • Dat verhaal ken ik…. je hebt nog geluk dat je login account niet gemoved is naar een ander domein… of helemaal gedelete is want met een encrypted systeem… had je er helemaal niet meer bijgekund, tenzij je weer in dat domein geplaatst wordt….

  Heb je deze al geprobeerd:
  http://www.stellarinfo.com/exchange-ost-recovery.htm
  succes volgens:
  http://ask-leo.com/how_can_i_convert_a_ost_from_outlook_2003_to_a_pst_file.html
  of
  http://www.convertost.net/
  of
  http://www.windowsreference.com/ms-office/how-to-convert-ost-to-pst-format-for-outlook/
 • Vandaag was ik in het wereldwijde netwerk en zag er-convert pst eml windows mail.This programma is amazing.It teruggevorderd al mijn oude corrupte mails en bovendien voor free.Program heeft me laten zien hoe herstellen gegevens na stroomstoringen, virussen, hackers en het bestandssysteem corruptie kunnen van invloed zijn mailbox stabiliteit en corrupte bestanden van PST-formaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.