Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Goed Backup Programma

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben opzoek naar een programma om backups te maken van mijn laptop en pc thuis. Ik heb al rondgekeken in fora en op internet, maar kan eigenlijk niet echt iets vinden dat aan mijn eisen voldoet.
  Wat wil ik?

  - Backup bestanden gewoon benaderbaar, dus niet als een of ander vaag archiefbestand weggeschreven.
  - Automatisch bijhouden van backups, het gaat maar om een aantal mappen. Maar niet dat er iedere dag een compleet nieuwe backup word gemaakt, maar alleen de wijzigingen worden doorgevoerd. Het allermooist zou zijn, als verwijderde bestanden, pas enige tijd later ook uit de backup gehaald worden.
  - Backup schrijven naar een netwerklocatie, en als deze (tijdelijk) niet beschikbaar is, de backup bijwerken zodra het netwerk wel weer beschikbaar is. Een handige extra, maar zeker geen must, zou zijn om dit over internet te kunnen doen.


  Ben ik nu gewoon té veeleisend, of heb ik een of meerdere programma's over het hoofd gezien?

  Groet, Yannick
 • Met macrium reflect maak je images van je schijf. Deze zijn echter rechtstreeks als virtuele disk te mounten, en op die manier kun je bij alle bestanden in het image. Je kunt ook een image maken van je schijf, en je documenten backuppen met een programma als syncback.
 • Ik heb onlangs Cobian 9 gebruikt.
  Volgens mij voldoet dat ook aan je wensen.
  Is Nederlandstalig en freeware.
 • acronis true image snel en eenvoudig .
  of maxblast= gratis werkt alleen maar met seagate en maxtor schijven .
  http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=MaxBlast_5&vgnextoid=7add8b9c4a8ff010VgnVCM100000dd04090aRCRD
 • bsa100: wat je schrijft "werkt alleen met Seagate en Maxtor schijven" is niet helemaal waar. Er moet in de computer óf een Seagate, óf een Maxtor schijf zitten en werkt dan verder met alle andere schijven -is mijn ervarig-. Ik vind MaxBlast een erg goed programma (fabrikant Acronis). True Image van Acronis, daar werkte bij mij een aantal onderdelen niet van. Bovendien, als je per ongeluk een ander systeem installeert, of je systeem helemaal opnieuw installeert is TrueImage verdwenen en kun je, na installatie niet opnieuw activeren en moet je dus opnieuw betalen.
  Ik heb een legale versie van TI, heb WinXP over Win2000 geupdate maar kan TI niet opnieuw activeren.
  perloc
 • Maar als je een bootable CD gemaakt hebt, kun je daar vervolgens toch altijd mee starten, of het nu geïnstalleerd staat of niet ?
 • Peter Vooges, dat is inderdaad waar en ik héb ook die CD gemaakt en gebruik ik ook. Het nadeel is echter dat je van de boot moet opstarten, terwijl TI geïnstalleerd iedere partitie, ook de active, direct zonder boot kan wegschrijven.
  TrueImage is van alle (ongeveer) 10 Image makers, die ik heb getest, verreweg de snelste, zó snel zelf dat ik nauwelijks kan en kon geloven dat een Image was weggeschreven. Volgens mij dumpt TI de Image via DMA (Direct Memory Access) of zoiets.
  perloc
 • OK, dan is me dat ook duidelijk.
 • Het lijkt me veel veiliger vanaf CD to booten en dan te backuppen/imagen. Het zgn "active" onder windows wegschrijven terwijl je gewoon aan het werken ben op het systeem vind ik tricky…l
  Wat kost het nu aan tijd… een ghost maken…. 10-20 minuten vaak hooguit.
  Als je later een probleem hebt met een backup gemaakt via een "active"… kost je meer tijd….
 • andre: die slag is jouw!
  Ik deed het -toen DI nog werkte onder Win2000- altijd vanaf een werkende computer, maar tijdens het maken van de image liet ik de computer met rust. Heb wat dat betreft nooit problemen gehad.
  Opstarten (en afsluiten) duurt altijd enige minuten, maar je hebt gelijk dat het weinig is in vergelijking van het maken van een image.
  Anderzijds maak ik hooguit maandelijks images van mijn partities.
  perloc
 • je kunt altijd een normale backup maken van je word, excel, pdf en mail bestanden; daar hoef je geen complete image voor maken, die maak je van het start systeem en na een "major update".

  Die programma's tijdelijk afsluiten en een backup maken, dan qwel handmatig om dat je de submappen ervan in en hoofdmap hebt staan, dan wel anders. Er zijkn ook wel de nodige tools voor, Polderbackup is/was ooit zo een; je kunt ook folders syncen met externe schijf etc….
  Ieders naar eigne voorkeur.
 • Uiteraard maak ik van mijn "lopende" data regelmatig, een paar keer per week, backups. Er kan me weinig gebeuren.
  Vandeweek viel plotseling mijn boot HD uit. Werd niet herkend in de BIOS. Gelijk realiseerde ik me dat ik alleen maar een paar recente mails kwijt zou zijn. Na wat rommelen met de aansluitingen op die HD deed hij het weer.
  perloc
 • Ja dat email backuppen schiet er wel eens bij in. De normale data gaat dagelijks automatisch via iDrive, maar voor de email (Thunderbird), gebruik ik Mozbackup.
  Op zich een eenvoudig programma, maar volgens mij nog geen mogelijkheid voor een automatisch backup maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.