Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Amazing Midi Converter

Margreet57
14 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Heb een freewareConverter gedownload met de bedoeling een wav file in een midi file te converteren. Het is een engelstalig programma en dus ook de Helpfunctie is in het engels.
  Om een wav file in een midi file om te zetten heeft hij blijkbaar twee types files nodig: een tonefile en en inputfile. En daar knelt nou juist de schoen: ik heb er maar eentje om te vormen: een wav file. Wat bedoelt nou dat programma met een tonefile en een inputfile??
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ik denk dat wat je wilt niet mogelijk is

  Ik lees deze site:
  [i:fda70de073]Ik heb in de jaren dat ik muziek maak al diverse Wav to Midi converters gezien. Deze werken allemaal niet echt goed.
  Naar mijn optiek is dit ook niet mogelijk, omdat een wave bestand geen echte noten bevat. Midi bestanden bevatten wel noten.
  Om een wave bestand naar midi om te zetten zou een uren lange berekening nodig zijn om alleen al de juiste toonhoogte te bepalen.
  Een wave bestand (of mp3) bevat alleen maar het aantal hertz en de uitslag hiervan, en dat 44100 keer per seconde. Je kan je voorstellen dat dit veeeel tijd kost om alleen al 1 seconde uit te kunnen rekenen. Daarbij nog niet rekening gehouden met de diverse instrumenten door elkaar heen en het gedrag van deze instrumenten.
  Kortom, geeneen programma zal dit (op dit moment) kunnen doen. Dus stop je zoektocht en klop de noten op gevoel in, of ga naar de bibliotheek om de officieele noten van papier te kunnen lezen en eventueel in te voeren.
  Misschien dat dit ooit op een goede manier mogelijk zou kunnen zijn in het jaar 2050.[/i:fda70de073]
 • Okee, ik heb het gelezen. En de site ook ff bekeken. Niet echt bemoedigend maar het is niet anders. Pech gehad. Ik heb der vrede mee.
  Bedankt voor het meedenken!! Ik ga via het luisteren proberen mee te kloppen,(lukt me soms al aardig hoor, :wink: )
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Wou nog graag ff een ding weten:
  Zit er veel verschil in geluidskwaliteit tussen een mp3 en een wav file??
  Groetenissen,
  Margreet.
 • [quote:6f948d45c1="Margreet57"]Wou nog graag ff een ding weten:
  Zit er veel verschil in geluidskwaliteit tussen een mp3 en een wav file??
  Groetenissen,
  Margreet.[/quote:6f948d45c1]

  Een wav file is ongecomprimeerd en zal normaal gesproken het beste klinken, maar neemt, omdat het ongecomprimeerd is, al gauw 50 mb per nummer in beslag.

  Mp3 daar in tegen is gecomprimeerd en neemt als de bitrate 128 Kbps is nog maar zo'n 3 à 4 mb in beslag en 128 kbps staat ongeveer gelijk aan cd kwaliteit. Doordat het verkleind (gecomprimeerd) is wordt de geluidskwaleit wel minder t.o.v. het originele wav file.

  Ik heb zelf vorig jaar december een elpee van Abba gekocht en daar kreeg ik een coupon bij om het hele album legaal als mp3 te downloaden. Deze nummers zijn 320 kbps en nemen zo'n 15 mb per nummer in beslag. Voor mij klinken ze goed, maar er zijn altijd mensen die verschil horen tussen de mp3 en de originele wav file.

  Als je geen audiofiel bent dan hoor je waarschijnlijk geen verschil mits de mp3 van goede kwaliteit is.

  Zorg er voor dat de bitrate tussen de 192 en 320 kbps ligt dan zit het met de kwaliteit wel goed.
 • Okee, bedankt voor je antwoord Rolla. :D Heb de indruk dat jij ook een muziekliefhebber bent gezien het feit dat je er zoveel vanaf weet. Ben zelf ook wel muziekliefhebber maar mijn 'technische kennis' rijkt niet zover. Ik zelf kan niet zozeer het verschil horen in geluidskwaliteit tussen een mp3 en een wav. Een ding weet ik echter wel: ik maak dan nog wel es pps-jes en PowerPoint werkt niet met mp3, wel met wav, maar om het bestand niet te groot te maken moet meestal de wav file gecomprimeerd worden. Kijk, dan hoor ik het verschil wel. Vooral als in de mono-modus het bestand kleiner kan. Jammer, maar het is niet anders….
  Groetenissen,
  Margreet.
 • http://www.pluto.dti.ne.jp/~araki/amazingmidi/

  Vind het wel meevallen allemaal. :wink:
 • Ik ben inderdaad een muziekliefhebber en ben een aantal jaren geleden begonnen met het verzamelen van geluidsdragers en dan voornamelijk elpees en singles.

  Om terug te komen op je vraag. Ik las op internet dat Powerpoint 2003 verschillende audioformaten ondersteunt waaronder mp3. Mocht je een oudere versie van Powerpoint hebben die geen mp3 bestanden ondersteunt dan zou ik die wav naar midi converter gewoon eens proberen. Gewoon bij inputfile je wav bestand selecteren en tone file kun je dan leeglaten, omdat je die niet hebt.
 • Nou,punt is: ik heb PowerPoint 2007 en aangezien ik eerder dus de versie 2003 had en een foutmelding kreeg als ik een mp3 bij mn diashowtje wou doen,Nero schijnt dat niks uit te maken, neem ik aan dat versie 2007 dat ook niet doet, maar ik wil het proberen. Je tip over wat je las op internet is wel erg aanlokkelijk, :wink:
  En Lange Pier jouw tip wil ik ook wel es uitproberen maar dan met een deel van de tip van Rolla: bij tonefile niets invullen, kijken wattie dan doet.
  Kan me niet voorstellen dat ik hier dermate de mist mee inga dat ik mn pc opnieuw moet installeren, hihihi.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Heb het geprobeerd met een wav file om te zetten naar midi. En een eigen keuze gemaakt waar ie um heen moest zetten: mijn documenten, met als gevolg:
  Heeft ie wel gedaan nadat ik me strikt had gehouden aan zijn voorwaarden: het moest 16 bits zijn,22050Hz(via Switch geconverteerd, de oude wav file voldeed niet aan die eisen),maar ik hoor niks door de boxen, hoewel ik wel zie dattie het hele traject naloopt. Dat is toch in feite al dat afspelen? Toen heb ik geprobeerd het met windows media player te openen, die kon hem niet lezen, nog met VLC geprobeerd: was geen geldige windows 32 indeling of zoiets, toen es in de map van het programma zelf gekeken, waar ie um dus zelf ingezet had. Moest eerst ook perse de tone file invoeren anders wou ie niet 'transcriben'.
  Die tone file werd uit het programma zn eigen submap gehaald.
  Duzzz om een lang verhaal kort te maken: hij speelt um dus af, en het hoorde werkelijk nergens naar, hihihi. Ach, het was leuk om es te proberen..jammer, pech gehad.
  Zo, nou ga ik me ff bezig houden met een 'proef'pps je met een mp3 file als achtergrondmuziek.
  Bedankt voor het meedenken :wink:
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Had het uiteraard eerst zelf uitgeprobeerd maar ik krijg hier een prima midi file die hetzelfde klinkt als de wav alleen stukken kleiner in byte's, moet er wel bij vermelden dat de wav een pcm indeling had.

  http://www.headbands.com/gspot/v26x/index.htm
  Met Gspot kun je dat eventueel ontdekken.

  Oeps, zie het al, had piano muziek gebruikt en dat doet hij prima met instelling 0.
  Je kunt er alleen midi sampels mee maken, sorry. :oops:
 • Heb ff n proefppsje in mekaar geflanst, maar mp3 wordt niet geaccepteerd, PowerPoint wil perse een wav file er in hebben.
  Tja, is dus ook niet anders…
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ja, Lange Pier daar heb ik nl ook op gelet: PCM indeling.
  Zou ik dan de verkeerde 'tone-file' gekozen hebben uit die submap?
  Kan het es proberen met een andere 'tone-file'.
  Uh..wat is het verschil tussen 'samples' en 'gewone' midi files??? :?
  Nou ja, ga es weer ff proberen met een andere 'tone-file'.
  Bedankt voor het meedenken, :)
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ben ff aan het googelen naar het 'fenomeen' mp3 en PowerPoint2007

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.