Vraag & Antwoord

Anders (software)

Express Gate draadloos internet?

Anoniem
rc_enzo
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een computer met een ASUS P6T-SE moederbord. Deze ondersteunt Express Gate. Ik heb een draadloze PCI kaart (MSI PC70SE, chipset is Ralink RT2860) maar deze wordt niet ondersteunt door Express Gate. Dus als ik zou willen internetten vijf seconden nadat de computer ingeschakeld was, dan zou ik over moeten stappen op bedraad internet, wat hier onmogelijk is (afstand van router is één verdieping).
  Ik weet niet hoe ik drivers kan installeren op Express Gate, dat kan ook niet. Kun je eigenlijk wel draadloos internetten daarmee? Of moet het altijd bedraad zijn?

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

  Gr. rc
 • Ik denk dat het draadloos niet zal gaan lukken, zoals je zelf al schrijft ondersteund je moederbord het niet en daar staat de software voor express gate op gebakken.

  Mogelijk levert een bios update wel ondersteuning en anders lukt het niet.

  Als het je erg veel waard is, is een optie nog om netwerk over lichtnet te gaan gebruiken. Adapter bij je router, adapter bij je PC en dan zou het wel bedraad gaan.

  Prijzen van dat spul zo vanaf 70 euro en hoger.
  Mocht je deze optie gaan doen, spreek dan wel met de leverancier af dat je je geld terug krijgt als het niet blijkt te werken.
  Dat wil nog wel eens gebeuren, alhoewel ik er nog alleen maar goede ervaringen (2 keer) mee heb.
 • Zo belangrijk is het nou ook weer niet… dan wacht ik gewoon 20 seconden langer en daar is Windows. :) Maar goed, als ik dus draadloos internet had op mijn moederbord, zou het kunnen. Dat is dus niet zo, en ik wil hem eigenlijk niet vervangen.

  Einde verhaal voor Express Gate.
 • Ik heb een een paar dagen mee gewerkt, maar kwam tot de conclusie dat de PC even laten starten net zo gemakkelijk is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.