Vraag & Antwoord

Anders (software)

met welke videobewerkingsprogramma kan ik VOB bestanden bewe

Anoniem
Tirm
8 antwoorden
 • ik heb een filmpje dat is gemaakt met een analoge videocamera op DVD laten zetten.
  nu zitten er stukken in die ik eruit wil hebben. (bv de camera heeft een tijdje gelopen terwijl hij heen en weerslingerde bij het dragen. (dus alleen "prachtige opnamen" van straattegels.
  De bestanden op de DVD hebben de extensie [b:3b5bb05be6]VOB.[/b:3b5bb05be6]. Er staan nog meer bestandjes op maar de VOB bestanden kan ik afspelen in Alshow.

  Ik dacht hierin met een proefversie van Magix te ongewenste stukken tekunnen verwijderen maar Magix Video Pro dat hij geen MPEG2 files mag verwerken.
  wat is een geschikt programma voor dit soort bestanden?

  wie helpt me van de straat
  Gerrit-Br
 • Met Easy Video Splitter http://doeasier.org/ zou je mpg's kunnen splitten. Ik heb er geen ervaring mee, zelf werk ik met Ulead. Die VOB-extensie kun je misschien simpel veranderen in mpg (?), probeer maar. De foute stukken kan je deleten, moet je de goede stukken weer aan elkaar lijmen en op DVD branden met bijv. Nero Video Express of DVD flick of Video DVD maker http://www.videodvdmaker.com/products.php
  Ben wel benieuwd of er iets lukt…
 • http://www.videohelp.com/tools/Virtualdub-MPEG2

  Doe dat allemaal met VirtualDub en de juiste plugins.
  Maar ja, zo heeft iedereen zijn voorkeuren.
 • Met Virtual dub is een van de bestanden (VTS 01_2 +/- 950 MB) af te spelen. De andere (VTS 01_1 +/- 1 GB) begint met een opname van een titelkaartje (+/- 650 frames) de rest wordt bij afspelen in Virtualdub niet getoond. Als ik deze VTS 01_1 met bv Alshow afspeel komt eerst de titel 28 sec in beeld waarna de film begint.
  Bij no 01_1 is het laden ook zo gebeurd terwijl bij 01_2 dit enige tijd duurt, (je ziet een teller lopen). M.i houdt dit in dat er buiten de titel van 01_1 niets wordt geladen.
  Hoe kan ik virtualdub dwingen het hele filmpje van 1 GB te laden?

  Gerrit Br
 • www.videoredo.com

  Hiermee kun je alle VOB bestanden bewerken (knippen/plakken/editen etc).
 • Ik zou hem eerst converteren, dat kan met AutoGK. Als je er tenminste een .IFO-bestand bij hebt, anders zal het waarschijnlijk niet lukken. Weet alleen niet of er met dit programma kwaliteitsverlies optreed…
 • Womble is het goede spul voor deze taak, converteren overbodig, en krachtig ook.

  http://www.womble.com/
 • Tja, betaalde progjes zijn er genoeg voor.

  TS.
  Kan alleen niet vertellen hoe je de vob wel in kunt laden, hier werkt het probleemloos en heb derhalve geen oplossing daarvoor.


  http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/showsoftware_vobmerge_108.html
  Misschien met een merge van de vob files?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.