Vraag & Antwoord

Anders (software)

Energiebesparingssoftware voor dummies?

Anoniem
Casey Miller
7 antwoorden
 • Ik zoek voor energiebesparingsproject op mijn werk simpele software waarmee mensen op hun werkplek hun energiebeheer kunnen regelen. Het moet (nog!) simpeler zijn dan het te regelen op de computer zelf.

  De bedoeling is dat de besparing zichtbaar gemaakt wordt zodat het resultaat verbonden kan worden met een competitie onder werknemers.

  (persoonlijk vraag ik me af of het niet meer effect heeft als er gewoon iemand langsgaat bij de mensen en even het energiebeheer goed instelt…)

  Wie heeft er tips?
 • [quote:1f33f4202b="Casey Miller"]persoonlijk vraag ik me af of het niet meer effect heeft als er gewoon iemand langsgaat bij de mensen en even het energiebeheer goed instelt…[/quote:1f33f4202b] Lijkt me de beste oplossing, of je legt het de mensen zelf even uit, zoveel moeite is dat niet.
 • 't gaat wel om meer dan 1000 werkplekken, dus met één persoon lukt dat niet. Misschien een actie á la: 'De helpdesk komt naar je toe deze herfst'…
  Hebben ze vast geen zin in, om uit de anonimiteit te komen. Dan liever een programmaatje lanceren.
 • Handleiding maken & rondsturen, en iedereen verplichten energiebeheer op die manier te gebruiken (willekeurige controles of ze het daadwerkelijk hebben ingesteld).
 • had ik ook gedacht, maar er is mij al te kennen gegeven dat als je in deze organisatie dat soort dingen gaat verplichten, het averechts zou werken…
 • Hmm… zulke software is eigenlijk niet te vinden naar mijn weten, aangezien energiebeheer niet bepaald een moeilijke applicatie is. Het lijkt me sterk dat het sowieso nog simpeler kan…
 • Ik vond anders twee energiebesparing applicaties, die de TS zou kunnen proberen. De eerste staat op deze hyperlink http://www.bestedownloads.nl/handig.htm Ik bedoel dus applicatie Local Cooling. De tweede applicatie is Edison.

  De beide energiebesparing applicaties zijn freeware. Alleen zal de TS zelf nog even de licentievoorwaarden behoren door te nemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.