Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Software van een oude pc halen.

Anoniem
Hans.Vosman
15 antwoorden
 • Bij een grote schoonmaak kwam ik mijn oude computer tegen (in gebruik tussen 2002 en 2005). Ik wil dat ding weggooien maar er staan nog een hoop foto's op die ik wil bewaren.

  Bij het overzetten naar een USB-stick of mijn externe HD stuit ik op problemen. De pc herkent die hardware niet en wil naar het internet om besturingssoftware op te halen. De pc heeft een interne modemkaart die was aangesloten op mijn isdn aansluiting destijds. En als ik een nieuw internetaccount wil configureren dan moet ik een telefoonnummer opgeven waar dan verbinding mee wordt gemaakt. Maar zo'n telefoonnummer bestaat volgens mij tegenwoordig helemaal niet meer.

  Het modem kan ik met de pc verbinden d.m.v. een ethernet kabel, maar met geen mogelijkheid kan ik een verbinding met het internet tot stand brengen. :oops:

  Heeft iemand tips?
 • Een modem kun je niet verbinden met een cat5 kabel.

  Je kunt de schijf toch gewoon in de nieuwere PC erbij hangen?
 • [quote:5e0aa65d0f="Lange Pier"]Een modem kun je niet verbinden met een cat5 kabel.

  Je kunt de schijf toch gewoon in de nieuwere PC erbij hangen?[/quote:5e0aa65d0f]


  Ik heb tegenwoordig een laptop.
  En die laptop is verbonden met de modem door een ethernetkabel (tenminste op het modem staat bij die poort "ethernet".).
  De plug van die kabel past precies in de poort van de modemkaart, in mijn oude pc, waar ik normaal gesproken een ISDN kabel in deed.

  Of is er een andere manier die beter is om mijn laptop met mijn oude pc te verbinden en oude software over te pompen?

  Mijn volgende zal wel weer gewoon een PC worden.
  Kan ik beter de Harddisk uit mijn oude bakkie halen en over een paar jaar in mijn nieuwe plaatsen? Zijn dan veel problemen te verwachten i.v.m. andere besturingssystemen?
 • Een isdn modemkaart in een PC is toch echt wat anders dan de huidige adsl of kabelmodems.

  Je zou ook eerst de USB poorten goed kunnen laten werken door de drivers voor dat moederbord of PC op te halen en die op een cd te zetten.

  Ook zou je een lankaartje in die PC kunnen proppen om de PC in het netwerk op te nemen.
 • zit in je laptop geen cd/dvd-brander? Zet het dan gewoon op cd / dvd.
 • Wat ook nog een optie is, is om hem even bij een kennis in de kast aan te sluiten en dan de data over te zetten op je USB stick.

  Die schijf bewaren zal niet zoveel zin hebben. De interface verandert en het is maar de vraag of je in je computer tegen die tijd je schijf nog aan kan sluiten.
 • Je kunt er ook een extern schijfje van maken, als dat nog de moeite waard is. Een usb doosje voor een 2.5" schijf heb je al voor een tientje.
 • [quote:f9b187c8ef="gerben"]Je kunt er ook een extern schijfje van maken, als dat nog de moeite waard is. Een usb doosje voor een 2.5" schijf heb je al voor een tientje.[/quote:f9b187c8ef]Ik weet niet of een usb doosje geschikt is, die andere schijf is vrijwel zeker IDE, dus checken dat het eventuele kastje in ieder geval IDE biedt. S-Ata mag er natuurlijk wel als extra bij. Vermoedelijk is de HD in de oude computer wel 3,5 inch en heel misschien 5,25 inch. Als dit niet werkt, toch even de Windows versie van de PC posten. Meestal levert Windows 98 met usb sticks de meeste problemen op. Iha is het voldoende om software voor een andere stick te installeren, daarin zit vaak al de noodzakelijke drivers. Alternatief is een netwerk instellen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, alleen ja, als je dat nooit gedaan hebt, dan kan er van alles fout gaan.
 • [quote:a4ed5cc1a0="Old fashioned"]Bij een grote schoonmaak kwam ik mijn oude computer tegen (in gebruik tussen 2002 en 2005).[/quote:a4ed5cc1a0]
  Nou, WIN 98 kan het niet zijn want dat bestond destijds niet :lol:
  WIN 95 is waarschijnlijk ook nog niet op die pc geïnstalleerd… afgaand op de periode waarin die oude pc werd gebruikt.
  Blijft denk ik niets anders over dan de HDD uit die oude pc in een recentere computer als tweede schijf erbij plaatsen (hopelijk past dan de interfacekabel die nodig is :roll: ) en dan de bestanden kopiëren.
 • 'k denk dat ie de weg verloren is… :cry:
 • Denkt Charles 98 dat ze tussen 2002 en 2005 nog Dos 1.0 draaiden???
  De oplossing van Passer lijkt mij de kortste klap, ik mag toch veronderstellen dat er in een pc uit die jaren een brander zit??
 • Charles-98, in 2002 werkte ik nog met windows98.

  Windows 98 was in 2002 nog tamelijk recent hoor! (zò snel gaat de tijd nu ook niet! :lol: )
 • :oops: :oops: Inderdaad, wat heb IK nou geschreven?? :oops: :oops:
  Een heele grote blunder die ik begaan heb…

  Soms maak ik ook weleens een vergissing, maar deze keer is dat wel heel erg onnadenkend geweest van mij :oops:

  Mijn excuses voor mijn grote blunder die ik begaan heb…
 • Ach ja… trouwens: ik alleen ben toch maar prefect… euh.. perfect,… perfeckt… per…. euh… ? ? :wink:
 • [quote:20a149ba7a="gerben"]

  Meestal levert Windows 98 met usb sticks de meeste problemen op. Iha is het voldoende om software voor een andere stick te installeren, daarin zit vaak al de noodzakelijke drivers.

  Alternatief is een netwerk instellen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, alleen ja, als je dat nooit gedaan hebt, dan kan er van alles fout gaan.[/quote:20a149ba7a]

  Het is me gelukt!
  Bedankt voor het meedenken allemaal.

  Ik had inderdaad windows 98
  Er zit ook een cd-brander in de computer (IBM), maar nadat ik ooit een virus had heeft die nooit meer gewerkt.
  Verder ben ik helaas wat sociaal geïsoleerd door psychische klachten.
  Dus ik moest het doen met wat ik in huis had en met jullie tips.

  De tip van de driver voor windows '98 herkende ik als goud. Die heb ik op mijn laptop er even bijgehaald. Maar hoe zou ik die naar mijn PC krijgen? Na wat zoeken in oude dozen kwam ik een oude MP3 speler tegen (512MB), die ooit met de oude pc had samengewerkt. Ik de driver daarop gezet en naar de pc gekopieërd. Nadat ik het op mijn pc had geïnstalleerd en opnieuw was opgestart kreeg ik de melding dat er geen nieuwe software was gevonden om de SanDisk USB stick te activeren. 3x opnieuw geprobeerd met hetzelfde resultaat. Daarna USB stick verhaal opgegeven en alle foto's (en wat documenten) op de MP3 speler geladen en naar mijn laptop gekopieërd. Dat lukte met wat horten en stoten en in 4 etappes. Zodoende ben ik er toch nog een hele middag mee bezig geweest. Is dat met Apple ook zo, of geeft Apple duidelijk minder gedoe?

  Nogmaals dank voor jullie tijd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.