Vraag & Antwoord

Anders (software)

Fullscreen flash-filmpjes & synaptics geeft problemen

Anoniem
Kenna
1 antwoord
 • Voor de besturing van de touchpad op mijn Dell-laptop heeft Dell mij Synaptics Touchpad Enhancements software aangeleverd. Dit zorgt er onder andere voor dat ik met behulp van mijn touchpad kan scrollen.

  Zodra ik echter flash-filmpjes op fullscreen heb bekeken, via sites als Youtube of dumpert bijvoorbeeld, weigert mijn touchpad te scrollen. Het aantal filmpjes dat ik hiervoor dien te bekijken is volstrekt willekeurig, de ene keer is het na 1 filmpje op fullscreen al raak, de andere keer heb ik wat meer geluk. Het scrollen is ook het enige wat dan niet meer mogelijk is, dubbelklikken en dergelijke gaat nog wel gewoon.

  Ik ben er achter gekomen dat wanneer ik het bestand SynTPEnh.exe vervolgens weer draai, het scrollen weer lukt. Echter, het probleem komt terug na wederom een paar filmpjes op fullscreen bekeken te hebben. Na een aantal keer wederom het bestand SynTPEnh.exe gedraaid te hebben, weigert mijn touchpad compleet om te scrollen. Deze keer dien ik eerst het proces SynTPEnh.exe via taakbeheer te beëindigen, en vervolgens opnieuw te draaien, waarna alles weer naar behoren werkt.

  Aangezien ik vrij vaak op youtube, dumpert en andere weblogs kom, is dit een vrij irritant probleem. Ik heb de laatste Synaptics Touchpad Enhancements drivers gedownload via de website van Dell, ik heb tevens de nieuwste Adobe Flash Player, maar het probleem blijft bestaan.

  Is dit op de een of andere manier op te lossen? En wat hebben fullscreen flash-filmpjes en mijn touchpad driver überhaupt met elkaar te maken?

  Ik draai overigens een windows vista home premium besturingssysteem.

  Bedankt voor de hulp :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.