Vraag & Antwoord

Anders (software)

Itunes met hoge CPU specifiek tijdens "verwerken"

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  iTunes werkt op mijn Acer Aspire (Windows Vista, AMD 2.2GHz en 4 gb ram) erg goed. Alleen schiet de CPU omhoog op het moment dat itunes gekochte muziek gaat verwerken, CPU zit dan rond 70%, normaal gebruik het programma nog geen 5%.

  Dit is specifiek alleen tijdens het "verwerken" van de aankoop. Nu lees ik op internet dat er wel meer gevallen waarbij itunes voor een verhoging van de CPU zorgt maar dat gedurende het afdraaien van muziek. Dat is dus niet het geval. Het verwerken van de download duurt naar mijn mening ook te lang.

  Heeft hier misschien iemand ook ervaring mee en een mogelijke oplossing?

  Ik las op internet dat Itunes aankopen en andere informatie doet wegschrijven in een xml bestand, deze doet Windows Search indexeren. Eerst dacht ik dan ook dat het daardoor kwam en heb dus de Windows Search service uitgeschakeld, maar nog steeds biedt dit niet de oplossing.

  Alvast bedankt!
 • Heb je er al aan gedacht dat Itunes misschien ook echt aan het 'verwerken' is, en dat het daarom gewoon cpu kost? Je cpu is gemaakt om dingen te verwerken, en als er iets verwerkt wordt, ja dan gebruikt hij cpu kracht. Lijkt me logisch.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.