Vraag & Antwoord

Anders (software)

OpenOffice loopt telkens vast in Windows XP

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Ik gebruik Windows XP en OpenOffice.org (OO) als tektverwerker. OO is traag en loopt telkens vast de laatste weken. En dat problem wordt steeds erger en speelt bij meerdere tekstbestanden, vermoedelijk bij al mijn zelfgemaakte tekstbestanden.

  Verder loopt mijn Firefox ongeveer één keer vast per 100 gebruiksuren. Dus dat is niet extreem veel.

  Ik heb mijn computer drie maanden geleden opnieuw geïnstalleerd. Hij wordt sindsdien geleidelijk wat trager met opstarten, maar dat is nog niet ernstig. Opstarten van Windows XP plus Outlook Express en Firefox duurt nu totaal zes minuten, schat ik. En vlak na de herinstallatie was dat denk ik ongeveer slechts drie minuten.

  Vóór deze herinstallatie had ik dezelfde problemen met OO. Maar na deze herinstallatie waren deze problemen verholpen.

  Ik heb gisteren mijn computer (vermoedelijk helemaal) gescand met mijn beveiligingsprogramma Kaspersky. Dat leverde geen verdachte bestanden op.

  Daarna heb ik een full scan gedaan met AdAware. Daarbij zijn alleen 7 cookies gevonden en verwijderd. Maar dat loste het probleem met OO niet op.

  Ook herinstallatie vandaag van OO loste het probleem met OO niet op. Ik had daarbij vooraf de oude versie van OO verwijderd.

  Wat is jullie advies? Kan ik OO weer goed laten werken? Of kan ik beter uitkijken naar een andere tekstverwerker?

  Voorjaar 2010 zet Microsoft een gratis versie van de nieuwste MS Word op internet. dat is mogelijk een oplossing voor mijn probleem met OO, maar zover is het nog niet. En voor alleen dat half jaar wil ik liever geen dure tekstverwerkingssoftware kopen.

  Kan ik nu eventueel een gratis versie vinden op internet van MS Word 2000 of een latere gratis versie van MS Word?

  Of adviseren jullie voorlopig nog een andere gratis of goedkope tekstverwerker?

  In het uiterste geval moet ik Windows XP opnieuw herinstalleren, maar dat is alles bij elkaar veel werk, heb ik gemerkt.

  Alvast bedankt voor het meedenken.
 • Of zal ik voorlopig gewoon met Wordpad gaan werken? Dat staat automatisch op m'n computer, waarschijnlijk doordat ik Windows XP gebruik. Ik moet dan wel nu m'n huidige OpenOffice-tekstbestanden overzetten naar Wordpad. En voorjaar 2010 moet ik m'n tekstbestanden dan eventueel weer overzetten naar de gratis versie van MS Word.

  Zijn die conversies van mijn tekstbestanden tussen deze verschillende softwarepakketten makkelijk uit te voeren? Ik heb geen geavanceerde opmaak van m'n tekstbestanden, afgezien van witregels en wat vette kopjes.

  Ik ben blij met al jullie opmerkingen.
 • [quote:5afba41592="Henk Meerwijk"]Opstarten van Windows XP plus Outlook Express en Firefox duurt nu totaal zes minuten, schat ik. [/quote:5afba41592] Je zou kunnen checken of je XP sneller kunt laten opstarten met behulp van applicatie BootVis. Enig uitleg over deze applicatie is te vinden op deze hyperlink WeetHet - Windows - Windows XP sneller laten starten met BootVis. En hoe snel start XP in veilige modus?
  [quote:5afba41592="Henk Meerwijk"]Of adviseren jullie voorlopig nog een andere gratis of goedkope tekstverwerker? [/quote:5afba41592] Je zou het tijdelijk kunnen proberen met open source applicatie AbiWord.

  Vermeld verder info over je systeem. Merk/type PC/moederbord/CPU/harddisk/etc. En draai je voor XP al Service Pack 3. Heb je verder om dat uit te sluiten, je hardware al getest? Dus geheugen testen via applicatie memtest86+. En je harddisk met de diagnostische software van de fabrikant. Als je hardware in orde is en verder niets help, check dan de FAQ van forum categorie Beveiliging en Privacy. En post een HijackThis log van je probleem PC.
  [quote:5afba41592="Henk Meerwijk"]Zijn die conversies van mijn tekstbestanden tussen deze verschillende softwarepakketten makkelijk uit te voeren? [/quote:5afba41592] Check deze hyperlink over AbiCommand.
 • Dat scheelt een slok op een borrel, 3x256 is echt een stuk beter, met 4x 256 (1GB) is het verschil logischerwijze wat minder te merke.
  Vaak zie je het aan de swap file naar de disk, die is bijv bij 26 MB ontzettend groot en dat vertraagt enorm.
 • [quote:8525e2c95c="jolo"]Je zou kunnen checken of je XP sneller kunt laten opstarten met behulp van applicatie BootVis. En hoe snel start XP in veilige modus?[/quote:8525e2c95c]Hartelijk bedankt voor je zeer uitgebreide antwoord! Opstarten in veilige modus zal ik nog uitproberen. Mijn computer start nu via een gewone start op in drie minuten, inclusief openen van Outlook Express en downloaden van een klein emailtje. En hij heeft vervolgens nog 2 minuut en 15 seconden nodig om Firefox te openen. Dus het duurt totaal vijf minuten en 15 seconden voor ik aan het werk kan. Dat ging vlak na de herinstallatie van Windows XP allemaal veel sneller.

  [quote:8525e2c95c="jolo"]Je zou het tijdelijk kunnen proberen met open source applicatie AbiWord.[/quote:8525e2c95c]Is dat beter dan MS Wordpad, wat al op mijn pc staat? Ik vind het vooral belangrijk dat ik de tekstbestanden makkelijk kan overzetten vanaf het OpenOffice.org-format dat ze nu hebben

  [quote:8525e2c95c="jolo"]Vermeld verder info over je systeem. Merk/type PC/moederbord/CPU/harddisk/etc. En draai je voor XP al Service Pack 3.[/quote:8525e2c95c]Desktop, towermodel van ongeveer vijf jaar oud.

  In de systeeminformatie van Windows staat:
  Windows XP Servicepack 3
  Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 Ghz
  Kloksnelheid 3.00 GHz 504 MB

  [quote:8525e2c95c="lolo"]Heb je verder om dat uit te sluiten, je hardware al getest? Dus geheugen testen via applicatie memtest86+. En je harddisk met de diagnostische software van de fabrikant. [/quote:8525e2c95c]Nee, dat moet ik nog doen.
 • kijk eens:
  start
  uitvoeren
  en typ daar
  msconfig
  En kijk bij de tab opstarten wat er allemaal opstart.
  weet je niet wat de programmas doen dan typ je de exe naam in google…. >99% kans dat je dan weet waar het voor is.
  Uitschakelen kun je so wie so:
  Acrobat reader snel stat
  Nero snel start

  En ga zo maar verder…

  OK en dan verplicht herstarten.

  Heb je per ongeluk iets teveel gestopt dan merk je wel een keer dat iets niet automatisch opstart, dan zet je daar het vinkje terug.
  Meestal scheelt dit behoorlijk.

  Schakel geen virus- en firewall opstart uit.
 • [quote:c373e2dbbf="andre@home"]msconfig En kijk bij de tab opstarten wat er allemaal opstart.[/quote:c373e2dbbf]Bedankt andre. Dat is ook een goede tip.
 • Voorlopig zet ik m'n computer na gebruik niet meer uit, maar op Sleep. Dat scheelt veel tijd, want dan hoeft hij niet telkens opnieuw op te starten bij het aanzetten.

  En ik las dat Wordpad geen spellingscontrole heeft. Dus dat kan een argument zijn om voorlopig die gratis tekstverwerker Abi Word te kiezen.
 • [quote:7c42dbb3c6="Henk Meerwijk"]Desktop, towermodel van ongeveer vijf jaar oud.

  In de systeeminformatie van Windows staat:
  Windows XP Servicepack 3
  Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 Ghz
  Kloksnelheid 3.00 GHz 504 MB [/quote:7c42dbb3c6] Dat zou inderdaad wel voldoen voor XP met openoffice.org 3.0. Alleen zou je nog wel kunnen vermelden hoeveel werkgeheugen je hebt. 512 MB werkgeheugen is aanbevolen voor openoffice.org 3.0. Maar tegenwoordig is 1024 MB werkgeheugen geen overbodige luxe meer.
 • Idd.. 3 reepjes van 256 MB doen zelfs al wonderen tov 2x 256 MB….
  Met 1x 256 MB is zoiets helemaal niet vooruit te branden…
  Toevalling heb ik net dezelfde pc´s van de buren hier staan….
  1. met 256 MB
  2. met 2x 256 MB
  3. 3x 256 MB
  Die van 1x 256 komt of een reepje van 512 MB of van 1 GB bij… )3 tientjes voor 1 GB'
  Dat zijn ze nog waard voor wat er me gebeurt en hoe lang nog.
 • [quote:a5273f486f="andre@home"]Idd.. 3 reepjes van 256 MB doen zelfs al wonderen tov 2x 256 MB…. Met 1x 256 MB is zoiets helemaal niet vooruit te branden…
  Toevalling heb ik net dezelfde pc´s van de buren hier staan….
  1. met 256 MB
  2. met 2x 256 MB
  3. 3x 256 MB
  Die van 1x 256 komt of een reepje van 512 MB of van 1 GB bij… )3 tientjes voor 1 GB'.[/quote:a5273f486f] Bedankt! Dat vind ik wel een heel goed idee. Ik denk dat ik er inderdaad wat RAM bij ga zetten. Er zitten vanaf de aankoop totaal twee kaartjes RAM in van elk 256 MB.
 • [quote:0d5df613c0="jolo"][quote:0d5df613c0="Henk Meerwijk"]Desktop, towermodel van ongeveer vijf jaar oud.

  In de systeeminformatie van Windows staat:
  Windows XP Servicepack 3
  Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 Ghz
  Kloksnelheid 3.00 GHz 504 MB [/quote:0d5df613c0] Dat zou inderdaad wel voldoen voor XP met openoffice.org 3.0. Alleen zou je nog wel kunnen vermelden hoeveel werkgeheugen je hebt. 512 MB werkgeheugen is aanbevolen voor openoffice.org 3.0. Maar tegenwoordig is 1024 MB werkgeheugen geen overbodige luxe meer.[/quote:0d5df613c0]Ok, dat wist ik niet. Ik moet denk ik meer RAM gaan kopen.
 • Het steeds langzamer opstarten kan ook te wijten zijn aan een terminale harde schijf.
  Dat heb ik helaas enige tijd geleden ondervonden…: een plotselinge freeze en daarna deed de pc vrijwel niets meer, alleen een melding dat Windows niet kon worden gestart.
  Dus een welgemeend advies: maak zo snel mogelijk een backup of image!
 • ik zag dat je Microsoft office 2007 twee maanden gratis kunt gebruiken:
  http://www.microsoft.com/en/us/default.aspx
 • [quote:45ee710bcc="f.j.stols"]ik zag dat je Microsoft office 2007 twee maanden gratis kunt gebruiken: http://www.microsoft.com/en/us/default.aspx[/quote:45ee710bcc]Bedankt.
 • [quote:b3afb809a7="Henk Meerwijk"]En ik las dat Wordpad geen spellingscontrole heeft. Dus dat kan een argument zijn om voorlopig die gratis tekstverwerker Abi Word te kiezen.[/quote:b3afb809a7]1 Wie nog meer heeft ervaring met WordPad of Abi Word?

  2 Heeft WordPad nog steeds geen spellingscontrole?

  3 Wat zijn andere keuzeargumenten als ik tussen deze twee wil kiezen?

  4 Of is er inmiddels misschien een betere gratis tekstverwerker?

  5 Kan ik Wordpad bestanden probleemloos overzetten naar Word en andersom?
 • Ik zou XP schoon installeren, hij liep toch veel sneller.
  Dan OOOrg weer erop, zou toch moeten lopen op die pc.
 • [quote:a39fc55d0c="andre@home"]Ik zou XP schoon installeren, hij liep toch veel sneller.
  Dan OOOrg weer erop, zou toch moeten lopen op die pc.[/quote:a39fc55d0c]Dat heb ik vorig jaar gedaan,maar toen werd hij na twee maanden weer traag. Ik vermoed dat dat mogelijk (ook) met OpenOffice.org te maken heeft.
 • Ook dit artikel oordeelt positief over AbiWord.
  http://www.helium.com/items/1782094-word-processor-alternatives
 • Nog twee artikelen die positief oordelen over onder andere AbiWord.

  http://hubpages.com/hub/Need-A-Word-Processor-With-Word-Count-Download-AbiWord-Free

  http://209.85.229.132/search?q=cache:GRx39WxSOkwJ:www.jdanniel.com/blog/%3Fp%3D21+%22abi+word%22+wordpad&cd=3&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&client=firefox-a

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.