Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ik ben radeloos: WAV bestanden beschadigd??

Anoniem
tomvdlee
1 antwoord
 • Hoi,

  Ik ben radeloos en ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen.


  Ik heb dus het volgende probleem:

  Voor mijn werk heb ik een aantal interviews afgenomen. Deze heb ik opgenomen met zo'n ouderwetse MP3 speler. Ik heb in het verleden vaker met deze mp3 speler interviews afgenomen en tot nu toe geen enkele problemen gehad. Tot vandaag: ik wilde dus deze bestanden (3 bestanden in totaal) over zetten op mijn PC en tot mijn grote schrik kreeg ik een foutmelding. Er zou iets mis zijn gegaan en daardoor zouden deze bestanden verwijderd worden van mijn usb. Ik heb nergens op geklikt ofzo: deze actie werd automatisch uitgevoerd. De map waarin deze bestanden zaten (en ook andere audio en fotobestanden), was dus opeens leeg!

  Maar bij nader inzien bleek dat deze bestanden niet verwijderd waren van mijn USB. Bij eigenschappen werd (en wordt nog steeds) aangegeven dat ik 622 MB heb gebruikt van de totale 1GB, maar als ik naar de grootte kijk van de mappen en bestanden die nog op deze USB staan en een optelsom maak, dan kom ik op een totaal van 400MB: ik mis dus zo'n 200 MB
  En kan dus concluderen dat mijn bestanden niet definitief verwijderd zijn van mijn USB.

  Een logische stap was dus om software te zoeken die deze verloren data naar boven kon halen. Dat deed ik dus en ik kreeg gelijk: ik heb mijn bestanden teruggevonden!

  Maar nu komt dus het echte probleem: als ik deze bestanden met Media Player afspeel, dan geeft deze wel de daadwerkelijke duur van de bestanden weer, maar ik kan alleen de eerste 6 of 8 minuten beluisteren. Daarna krijg ik een foutmelding:

  'Kan het bestand niet afspelen. Mogelijk biedt de speler geen ondersteuning voor het bestandstype of de codec die is gebruikt om het bestand te comprimeren.'

  Ik heb ook andere programma's gebruikt zoals Realplayer, winamp, Quick Time player, iTunes etc en ik kan de volledige bestanden niet afspelen.

  Ik vroeg me dus af of er hier ook andere mensen zijn die hetzelfde probleem hebben meegemaakt: zo ja: hoe hebben jullie dat dan opgelost?

  En meer algemeen: zou ik nog ooit de oorspronkelijke bestanden terug kunnen vinden?


  Alvast bedankt voor het lezen van deze topic.


  Groeten,

  Ibtissam

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.