Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welke virusscanner?

Anoniem
Passer
35 antwoorden
 • Aangezien mijn McAfee Enterprise 8.5.0 kuren vertoont met Vista, moet ik op zoek naar een alternatief…
  Mijn leverancier raadt me Norman aan, via mijn werk mag ik NOD gebruiken…Zelf heb ik in het verleden slechte ervaringen gehad met Symantec/Norton..
  Ik heb een Windows/Office 2007 netwerk met drie XP machines en twee Vista computers.
  Ik hoef absoluut geen virusscanner met allerlei toeters en bellen, maar wel eentje die simpel en goed zijn werk doet en is te beheren. Ook moet de scanner het systeem zo min mogelijk belasten en ook nog eens redelijk geprijsd is (ook m.b.t. de jaarlijkse updates). Bestaat zo'n perfecte scanner..? :-)
  Wie heeft voor mij ervaringen of advies? bvd
 • Avira Preminum .
  nod 32 .
  kaspersky.
  bitdefender .
  de rest ????????
  dus zoek maar uit
 • Je zou deze twee AnitiVirus reviews kunnen checken
  http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/
  http://www.pcantivirusreviews.com/
  Overigens is Symantec AntiVirus niet meer zo systeem belastend als vroeger.

  Ikzelf sta ook op het punt AntiVirus software aan te schaffen. Alleen geef ik zelf de voorkeur aan een pc security suite. Ik overweeg Bitdefender Internet Security 2010. Ik gebruikte tot nu toe Bitdefender Internet Security 2009, waarvan ik nog ongeveer 1 jaar updates te goed heb. Maar is echter niet volledig compatibel met Windows 7. Bitdefender Internet Security 2010 is dat wel.
 • [quote:f3051a3423="apeka"]Aangezien mijn McAfee Enterprise 8.5.0 kuren vertoont met Vista, moet ik op zoek naar een alternatief…
  Mijn leverancier raadt me Norman aan, [b:f3051a3423]via mijn werk mag ik NOD gebruiken…[/b:f3051a3423]Zelf heb ik in het verleden slechte ervaringen gehad met Symantec/Norton..
  Ik heb een Windows/Office 2007 netwerk met drie XP machines en twee Vista computers.
  Ik hoef absoluut geen virusscanner met allerlei toeters en bellen, maar wel eentje die simpel en goed zijn werk doet en is te beheren. Ook moet de scanner het systeem zo min mogelijk belasten en ook nog eens redelijk geprijsd is (ook m.b.t. de jaarlijkse updates). Bestaat zo'n perfecte scanner..? :-)
  Wie heeft voor mij ervaringen of advies? bvd[/quote:f3051a3423]

  Is dat gebruiken via je werk gratis? Dan zou ik daar voor gaan, NOD32 is een prima product, zeker als je het gratis mag gebruiken.
 • heeft iemand een gratisse goeie antivirus op dit moment heb ik Avira Free Edition is er een betere uitgebreider

  thnx alvast,
 • Ik zou zeker dan ook naar Avast! kijken.
  Deze is gratis, en heeft mij nog nooit in de steek gelaten.
 • Nod 32 op 2 p.c.'s draaien. Zeer tevreden.
 • Waarom geen AVG? Is een prima virusscanner en nog gratis ook.
  Komt in veel tests zelfs beter uit de verf dan betaalde virusscanners.
 • Ik gebruik Avira, de gratis versie. Er is ook nog een betaalde versie die niet duur is en een hele suite. Uit verschillende testen komt Avira als één van de betere scanners uit de bus.
 • Ik gebruik BitDefender Total Security 2010 tot alle tevredenheid.

  Voordeel vind ik is dat je zodra er een nieuwe versie uit is je het kunt downloaden, installeren en gebruiken.

  BitDefender TS 2010 is compatible met Windows7, die draait nu naar tevredenheid op m'n Win7 bak.
 • https://www.dynabyte.nl/artikel/SW08478/ :roll: Zeer tevrden over dit pakket.
 • Hier een NOD fan, vroeger in het DOS=tijdperk was McAfee de beste/bekendste die er was.
  Met de begin periode van Windows was Norton de beste. Later ging dit net zoals McAfee veel bronnen vreten. Maar dat schijnt nu verbeterd te zijn.
  Maar het zijn "draken" om te verwijderen. Je weet niet wat achterlaat in je register als je een un-install doet.
  Gebruik nu NOD van versie 2.7 naar versie 3 en onder Windows 7 draai ik nu met versie 4.
 • Ik gebruik al een tijdje Comodo Internet Security en bevalt prima. Het is wel een totaalpakket wat je download maar tijdens installeren kun je aangeven wat je wilt, alleen de firewall, alleen de AV, of beide.

  http://www.comodo.com/home/internet-security/security-software.php
 • mbt deze discussie:

  Ik zie dat er genoeg keuze is, maar ik zoek een virusscanner die vooral niet te belastend voor mijn systeem is. Is er één die jullie dan vooral aanraden?
 • Al ruim twee jaar NOD32 gebruiker op m'n laptop (heb het op meerdere systemen gedraaid), laatst licentie voor m'n laptop met 3 jaar verlengd voor ¤65. Tot nu toe nooit problemen gehad, eigenlijk heb ik nooit virussen, maar ik ben ook vrij oplettend en voorzichtig.

  egui.exe en ekrn.exe gebruiken samen idle 50MB, dat vind ik wel meevallen. Met de meeste uitgebreide scanoptie (waarvan ik alle instellingen handmatig nog uitgebreider heb gezet) loopt dat op naar 250MB, cpu verbruik tijdens scannen valt ook redelijk mee, hardeschijf acties zijn wel duidelijk trager. Opzich zou je veel dingen nog best kunnen blijven doen tijdens het scannen, maar ik laat m'n pc dan meestal even met rust tot hij klaar is met scannen.
 • Van Comodo merk ik ook geen enkele vertraging van het systeem, het CPU gebruik is minimaal evenals het geheugengebruik.

  [img:b4d17e5aef]http://i33.tinypic.com/w8vok2.jpg[/img:b4d17e5aef]

  Overigens heb ik NOD hiervoor ook met plezier gebruikt.
 • [quote:618a8213bd="Menno2"] Ik zie dat er genoeg keuze is, maar ik zoek een virusscanner die vooral niet te belastend voor mijn systeem is. Is er één die jullie dan vooral aanraden?[/quote:618a8213bd] Er staat in de nieuwe computer!totaal van november 2009 Security Suites Test. Wellicht kun je daaruit zelf je conclusies trekken. Zie ook artikelen van deze maand http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=203902
 • Het verhaal in CT van 11-09 gaat vooral over de functionaliteit, maar zegt helaas niets over de de belangrijkste kwaliteiten van de programma's: ontdekken, opsporen en verwijderen van troep. Verder is een aantal programma's niet in het verhaal meegenomen.
  De eindwaardering (met de gele sterretjes; bij allemaal even goed) is onbegrijpelijk als je de voors en tegens bekijkt.
  Daar heb je niet veel aan en eigenlijk is dit verhaal niet wat de cover van het blad suggereert.

  De ervaringen van de individuele gebruikers zijn natuurlijk een goede hulp bij de keuze, maar geven uiteraard geen vergelijk.

  Ik heb recent vrij veel op dit terrein opgezocht en zou aanraden eens iets te lezen van de testen van AV-Comparative en bij PCWorld (alleen Engels).

  Na een botte aanval op mijn systeem, heb ik -na advies op dit forum- Avast, A-squared en Mbam geïnstalleerd en van de aanwezige beveiligingsprogramma's alleen ZoneAlarm (fire wall) en Spyware Blaster laten staan.

  Gezien de (betere) tests zou bij voorbeeld Avira ook een goede keus zijn geweest.

  Ik overweeg op een andere pc de volledige Norton/Symantec suite 2010 te zetten. Dat wordt vaak aangeraden en de test lijken dat te bevestigen.

  De resultaten van de suite-tests wijzen echter ook sterk in de richting van G-Data. In CT 11-09 wordt G-Data ook het prrgramma met de hoogste functionaliteit genoemd.

  Een alles en iedereen 100% beschermend programma bestaat stomweg niet.
 • Norton vaak aangeraden kan ik me haast niet voorstellen, laatste tijd hoor ik vooral goede geluiden over Avira uit verschillende hoeken. Ik gebruik zelf NOD32, omdat die de afgelopen jaren vaak werd aangeraden, maar nu schijnt Avira deze ingehaald te hebben.

  Overigens meen ik mij te herinneren dat er nog een andere grote anti-virus-tests-website was, maar ik vind nu vooral http://www.av-test.org en http://www.av-comparatives.org, had één van deze twee eerst misschien een andere naam, of hebben ze een andere site overgenomen?

  EDIT: okee, ik moet volgende keer even harder nadenken, nog geen minuut na deze post herinner ik me de naam weer: Virus Bulletin
 • AV-Comparative noemde ik al. De artikelen in PCWorld zijn o.m. gebaseerd op av-test. Als je je bijna niet kunt voorstellen dat "Norton" vaak wordt aangeraden, zou je toch nog eens goed in de literatuur moeten duiken.

  Bij de suites krijgen G-Data, Bit Defender en Symantec/Norton vaak de hoogste klassering.

  Kijk je naar specifieke beveiligingssoftware, met name naar de anti-virusprogramma's dan zie je in het algemeen een cluster van een stuk of tien prima programma's. De een is sneller, de ander scoort beter on demand of on access, sommigen pakken ook nog flink wat andere malware aan.
  Avira staat inderdaad onveranderlijk hoog aangeschreven met de aantekening dat het beter geschikt is voor de technisch gevorderde gebruiker. Maar ook Avast, Bit-Defender, eScan, F-secure, Trend, Panda, G-Data, Kaspersky, MacAfee NOD32 en Symantec/Norton staan in het algemeen zeer hoog genoteerd.

  Ik had het ook gehad met Norton, maar het lijkt nu wel duidelijk dat Norton zijn verslechterde reputatie uit de beginjaren 2000 heeft afgeschud en weer eenduidig tot de top van beveiligingssoftwaremakers behoort.

  Een voor mij nieuwe naam: VIPRE, werd onlangs in PCWold genoemd als het beste anti-virus/firewall programma van 2009. Opvallend is dat progs als Avira, Avast, NOD32, AVG e.a. in dat overzicht geen rol speelden.

  Let wel. Ik geef hier alleen wat weer van de resultaten van recente tests en niet uit eigen ervaring of beoordeling. Ik hoop dat je hiermee verder komt bij je keuze.
  Suc6 ermee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.