Vraag & Antwoord

Anders (software)

VMWare

Anoniem
wouter512
7 antwoorden
 • Ik wil weer eens gaan experimenteren met VMWare en Linux.

  Het is erg lang geleden dat ik dat gedaan heb en op dit moment weet ik niet welke VMware ik moet hebben. Als ik google op "tutorial VMWare" of "werken met VMware" kom ik allerlei oude artikelen tegen (2006 en ouder).

  Welke vmware moet ik hebben? de player?
  Kent iemand goede tuto's?

  Het basis systeem is windows 7

  Edit: het is dus niet de player, daar heb ik VMWare images voor nodig. Ik wil een ander OS vanaf basis gewoon installeren. Dus Workstation. Is die nog ergens gratis te vinden?
 • VMware Server is gratis, wil je het echt mooi doen, kijk dan voor ESXi, die draait op een eigen (linux) kernel en heeft geen onderliggend OS nodig, daardoor veel minder overhead.
 • Als je niet per se aan vmware vast zit, zou je ook virtualbox eens kunnen proberen. Ubuntu draait bijvoorbeeld uitstekend in virtualbox op windows 7.
 • [quote:bbae8c75ae="Venzent"]VMware Server is gratis, wil je het echt mooi doen, kijk dan voor ESXi, die draait op een eigen (linux) kernel en heeft geen onderliggend OS nodig, daardoor veel minder overhead.[/quote:bbae8c75ae]
  ESXi is inderdaad de mooiste oplossing, maar hou er dan wel rekening mee dat ESXi niet zomaar op iedere PC draait en dat je beheer moet uitvoeren vanaf een andere PC, waar je de VMware client op installeert. Op de computer waar ESX op geinstalleerd is, kun je verder niets doen. Als je niet beschikt over een aparte PC, is Sun Virtualbox of VMware Server een goed alternatief.
 • [quote:8389a4c63e="Leo S"][quote:8389a4c63e="Venzent"]VMware Server is gratis, wil je het echt mooi doen, kijk dan voor ESXi, die draait op een eigen (linux) kernel en heeft geen onderliggend OS nodig, daardoor veel minder overhead.[/quote:8389a4c63e]
  ESXi is inderdaad de mooiste oplossing, maar hou er dan wel rekening mee dat ESXi niet zomaar op iedere PC draait en dat je beheer moet uitvoeren vanaf een andere PC, waar je de VMware client op installeert. Op de computer waar ESX op geinstalleerd is, kun je verder niets doen. Als je niet beschikt over een aparte PC, is Sun Virtualbox of VMware Server een goed alternatief.[/quote:8389a4c63e]

  Vreemd dat VMware server gratis is en workstation niet… maar goed

  Kort vraagje over ESXi want dat is wel mijn doel; uiteindelijk wil ik een 24/7 server opzetten die OOK mijn HTPC moet worden. Dit kan toch? Ik kan toch gewoon xp of media center daarop installeren en gebruiken op mijn tv en of stereo? en zodoende ook digitale tv opnemen? of wordt die specifieke hardware dan niet ondersteund?

  Wat ik nu met mijn huidige xp/w7 machine wil doen is de voorbereiding voor de VMware images zodat ik die straks in 1 keer op die server kan zetten. Daar kan ik dus het beste VMware server voor nemen denk ik?
 • Ik ben bang dat hardware als een tv tuner en dergelijk niet ondersteund wordt door ESXi (en andere virtualisatie platformen). Daar is de hardware te specifiek voor. Bovendien is VMware primair bedoeld om servers en wellicht zakelijke desktops te virtualiseren, dus daar is ook geen ondersteuning voor dergelijke hardware nodig.

  Zoals ik al eerder schreef: je moet er rekening mee houden dat je op de PC waar je ESXi op installeert, niets meer kan doen. Je hebt een andere PC nodig waarmee je het beheer binnen VMware doet, zoals VM's aanmaken en inloggen op het console van de VM. Zo'n beetje het enige wat je op een ESXi server doet, is het instellen van het management IP-adres en het root wachtwoord, meer niet…

  Je kan ook alvast controleren of ESXi uberhaupt wel draait op die PC. Download en brand de ISO, boot de computer van die CD en start de installatie van VMware. Als de setup zonder foutmeldingen start en je ziet je harde schijf in het keuze schermpje staan, kun je ESXi installeren. Breek hier de installatie af, want anders wordt je schijf geformatteerd. Het kan nu alleen nog zo zijn dat je geen 64-bits VM kan installeren, omdat je CPU geen VT aan boord heeft.
 • Leo,

  Hetgeen je nu schrijft had een collega mij ook al verteld en ik denk inderdaad dat ESXi geen optie voor mij is.

  Op dit moment heb ik nog 3 pc's staan (buiten mijn werkpc) die elk hun eigen werk doen. Dit wil ik gaan samenvatten in 1 pc, er zijn nu veel ongebruikte resources en ik vind het zonde van het stroomverbruik.

  Omdat ik ook een HTPC wil bouwen dacht ik er aan om die pc al die taken ook te laten doen dmv VMware. Dit wordt dan een stille, zuinige pc met veel geheugen en opslag. Hier is VMware server toch prima voor geschikt dan? (de hardware moet ik nog aanschaffen).

  Aangezien ik ESXi wel erg interessant vind ga ik er zeker wel mee spelen maar voor mijn doel is het niet wat ik zoek. (denk ik)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.