Vraag & Antwoord

Anders (software)

Waar is mijn Lucida Handwriting Font gebleven?

Anoniem
jawtje
9 antwoorden
 • Ik gebruikt(te) al jaren Word97 op mijn ME-systeem. Daar had ik diverse Word-documenten die gebruik maakten van het 'font' Lucida Handwriting, blijkbaar een standaard font daar.
  Al een tijdje heb ik ook andere systemen (XP) waar ik ook DEZELFDE Word97 heb geïnstalleerd (want Word-XP is me te traag) en daar wordt op een of andere manier dit font niet herkend. Voor de goede orde: Ook niet onder Word-XP!?!
  Zoals gezegd, ik gebruik hetzelfde Word97 pakket (CD en gebruikerscode) en dezelfde printers en zo, maar mijn documenten krijg k niet meer hetzelfde geprint als onder mijn ME-systeem. Ik begrijp in het geheel niet WAAROM dit anders is. Waar zat dit font (als standaard) en waar is het nu gebleven en een volgende stap: Hoe krijg ik dat ook in mijn 'nieuwe' omgeving operationeel?
 • Googlen levert geen betrouwbaar gratis resultaat zie ik.

  Vanaf XP wordt hij niet meer meegeleverd. Je had hem dus van ME, niet van jouw office.

  Office 2003 heeft hem wel weer. Misschien dat een forumlid hem nog heeft en kan mailen?
 • Meer info:

  http://www.microsoft.com/typography/fonts/font.aspx?FMID=636
 • Waarschijnlijk heb je bij het installeren van Office97 niet aangegeven dat er extra fonts moesten worden geïnstalleerd.
  Lucida handwriting (lhand.ttf) staat op de tweede cd van office97 (small business edition) in de map pub/fonts. Vandaar kun je hem dus installeren.
  (Doe de cd in de drive, ga via instellingen-control panel naar fonts. De fontsfolder gaat open. Kies in het menu bestand: installeer nieuw font en navigeer naar het font op de cd)
 • [quote:2113e9a908="Jan bakker"]Waarschijnlijk heb je bij het installeren van Office97 niet aangegeven dat er extra fonts moesten worden geïnstalleerd.
  Lucida handwriting (lhand.ttf) staat op de tweede cd van office97 (small business edition) in de map pub/fonts. Vandaar kun je hem dus installeren.
  [/quote:2113e9a908]
  Misschien was ik niet geheel duidelijk: Mijn Word97 pakket bestaat uit slechts één (1) CD dus niet als onderdeel van een Office97 pakket.
  Maar ik heb gekeken op de schijf van mijn oude ME systeem en daar staat een 155-tal fonts in de Windows-map. Die zal ik eens bij mijn XP fonts-map zetten (al 220) en zien of ik er dan 'automatisch' gebruik van kan maken. Inderdaad staan daar andere en meer Lucida fonts bij.
 • [quote:f9727c9c04="jawtje"]
  Maar ik heb gekeken op de schijf van mijn oude ME systeem en daar staat een 155-tal fonts in de Windows-map. Die zal ik eens bij mijn XP fonts-map zetten (al 220) en zien of ik er dan 'automatisch' gebruik van kan maken. Inderdaad staan daar andere en meer Lucida fonts bij.[/quote:f9727c9c04]
  Welnu, die 'ME'-fonts heb ik in de XP-(fonts)map erbij gezet. En……. alles werkt en verschijnt weer zoals ik 'gewend' was.
  Hartelijk dank voor de hints.
  Prettig weekend.
 • [quote:d535e9417d="jawtje"]Welnu, die 'ME'-fonts heb ik in de XP-(fonts)map erbij gezet.[/quote:d535e9417d]
  Hopelijk werkt Word daarmee niet (veel) trager.
 • [quote:10dda5f785="alfa6591"][quote:10dda5f785="jawtje"]Welnu, die 'ME'-fonts heb ik in de XP-(fonts)map erbij gezet.[/quote:10dda5f785]
  Hopelijk werkt Word daarmee niet (veel) trager.[/quote:10dda5f785]
  In elk geval BLIJF ik Word97 gebruiken en vermijd ik in beginsel de Office-XP-versie. Tot nu toe valt me geen extra vertaging op en ben ik reuze blij dat ik weer in mijn 'oude environment' ben.
 • [quote:3dbeb96e41="jawtje"]Tot nu toe valt me geen extra vertaging op en ben ik reuze blij dat ik weer in mijn 'oude environment' ben.[/quote:3dbeb96e41]
  Gelukkig maar !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.