Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Webcam laat zich niet installeren.

Margreet57
2 antwoorden
 • Hallo,
  Eigenlijk is het niet mijn probleem maar ben wel nieuwsgierig naar de oplossing: een collega van mij moest van de week een webcam installeren op een pc. Ik weet niet in hoeverre ik hier reklame mag maken maar het betrof een: Logitec E 3500. Het liefst heb je natuurlijk de jongste driver. Dat lukte al niet, hij bleef bij het installeren steeds hangen op een .inf file. Toen middels de installatie- cd geprobeerd…lukte ook al niet. Bij processen in Taakbeheer progjes uitgeschakeld die mogelijk in de weg konden zitten…mocht niet baten…..
  Hij heeft alles geprobeerd: opschonen van restjes van de vorige installatie van de webcam in het register, in de veilige modus geprobeerd, andere usb poorten geprobeerd enz. Helaas de software liet zich met geen mogelijkheid installeren: steeds een foutmelding over de usb die niet zou deugen. Bovendien ging XP zich steeds met de setup van die software bemoeien. Tja..en dan heb je twee installatieprocedures op je scherm staan….welke moet je nou hebben? Is hier iemand die ervaring heeft met deze specifieke webcam (en software)?
  Groetenissen,
  Margreet.
 • met usb is het een gouden regel dat je pas inplugt als de software is geïnstalleerd, of als de software je opdraagt het ding aan te sluiten! kennelijk houdt die colleeg zich niet aan die regel. foei!
  dus:
  - ding afkoppelen,
  - ga start-configuratiescherm-software
  - als er camsoftware in de lijst staat: deïnstalleren.
  - pc herstarten
  - software installeren en ding pas inpluggen als dat mag!!


  als er iets mis is met de usbpoorten laat hem/haar dan het volgende exact stapvoor stap doen:

  - koppel alle usb-aparaten af
  - configuratiescherm - systeem - hardware - apparaatbeheer
  - als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet.
  - selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor ´verwijderen´ cq ´installatie ongedaan maken´
  - werk zo alle usbvermeldingen af
  - herstart de pc, waarna alle usb-dingen opnieuw in windows worden geïnstalleerd.
  - daarna zouden alle apparaten (een voor een aankoppelen!) weer herkend moeten worden.
  nb: onder sommige vista´s wordt meteen de poort opnieuw geinstalleerd, dus zonder herstart. dat merk je wel aan de acties die de pc uitvoert dan. werk wél alle usb-vermeldingen af op die wijze.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.