Vraag & Antwoord

Anders (software)

Laptop vind het leuk om spontaan vast te lopen.

Anoniem
Bartus1989
11 antwoorden
 • Mijn Toshiba p300 13m van nu iets meer dan een jaar oud doet het prima.

  Tot.. hij in slaapstand wordt gezet. Slapen gaan gaat prima, maar bijna altijd vind hij het leuk om bij uit het slaapstand komen bij het wachtwoord intypen spontaan vast te lopen. Enkel de aan en uit knop even in houden valt er weer leven in de krijgen door opnieuw op te starten.

  Mijn harde schijven staan allemaal ingeschakeld, en dit blijft ook zo.

  Norton vind geen virussen..

  Verder weet ik het eigenlijk niet meer. Erg goed voor de laptop om hem steeds aan en uit te drukken lijkt me ook niet. Dus ik zou het graag oplossen.

  Alvast erg bedankt!

  Groetjes, Bart.
 • Het probleem doet zich nu ook al voor als de laptop gewoon draait.

  Enkel de aan en uitknop is nog een mogelijkheid.
 • Als je op deze manier opnieuw opstart, wordt er dan een schijfcontrole gedaan?
  Kijk ook eens naar meldingen in de windows logboeken.
 • Ik zou memtest eens draaien. Het zou een probleem met je geheugen kunnen zijn.
  perloc
 • Logboek geeft Kernel power aan. Dit zou iets met de energie kunnen zijn snap ik hier uit, echt geloof ik daar niet in want de accu laad altijd prima op, en gaat ook prima nog iets meer dan een uur mee als de lader er uit is op hoge prestatie's.

  Dan maar mentest proberen.

  EDIT: Ik heb ook een CAPI2 error.
 • Even goochelen met "kernel power windows" geeft een aantal meldingen over vergelijkbare verschijnselen. ik kwam geen oplossingen tegen.
  Idem dito met "cap12 error".

  Welk systeem draai je? Vista?
  Verder, je hebt het over harde schijven in meervoud en over een laptop. Zijn dat externe schijven? In dat geval zou ik ze eens afkoppelen en kijken of het probleem blijft bestaan.

  Ook kun je eens kijken naar de power settings en bv. hibernate uitzetten.

  Je kunt ook eens in safe mode opstarten. Gewoonlijk is er een mogelijkheid dit in stappen te doen.

  Heeft memtest nog iets opgeleverd?
 • Ik draai inderdaad Vista. 1 harde schijf is een externe, dit is een 750GB van Toshiba. De rest zijn 2 interne harde schijven. (gedeeld) Als de harde schijf is afgekoppeld gebeurt het probleem ook (op school).

  Memtest ga ik zo even proberen.

  Wordt vervolgt!
 • Memtest snap ik helemaal niks van. Hij kan maar de helft van het geheugen doen ofzo..
 • [quote:19a5e5de8b="Bartus1989"]Memtest snap ik helemaal niks van. Hij kan maar de helft van het geheugen doen ofzo[/quote:19a5e5de8b] Heb je dan wellicht MemTest onder Windows gedraaid? Het nadeel daarvan is dat het geheugen wat door Windows zelf wordt gebruikt, niet kan worden getest. Daarvoor kun je beter de memtest86+ bootable ISO downloaden. En deze branden op een CD-R als een image. Eerst pak je de zip file uit. En brand 'm daarna als image via applicatie ImgBurn. Zodat je het werkgeheugen kunt testen, door je laptop vanaf die bootable memtest86+ CD op te starten.

  Ook zou je de harde schijf van de laptop kunnen testen, via de diagnostische software van de fabrikant.
 • A, Jolo bedankt. Memtest heeft inmiddels alles getest. Geen error's gevonden. Eigenlijk wel blij mee, dat er met mijn geheugen niks mis is. Maar het probleem blijft..
 • Het lijkt me verstandig om uit te zoeken of het een software of hardware kwestie is. Je zou eens op kunnen starten van een "Live" CD of DVD. Zo'n ding maak je van een iso, net als bij memtest. Er zijn diverse live Linux CD's, bv. Knoppix of Kubuntu versie 8.04, ook "hardy heron" geheten.

  http://www.kubuntu.org/news/8.04-release

  Een andere, op Linux gebaseerde, CD is de "system rescue CD",

  http://www.sysresccd.org/Main_Page

  Daar staan ook nog wat diagnose programma's op.

  Je stop hem in je CD ROM drive en start op. Meestal wordt je gevraagd of je van de CD wilt opstarten of dat je hem wilt installeren. Natuurlijk de eerste, anders ben je je Windows kwijt. Dat het Linux is, maakt niet uit. Afsluiten gaat vrijwel hetzelfde als bij Windows. Op dat punt kun je dus nagaan of je probleem weer optreedt of niet. In het tweede geval voor de zekerheid alles nog eens doen. Als dat normaal gaat lijkt het een Windows zaak te zijn. Indien het probleem weer optreedt waarschijnlijk een BIOS of hardware kwestie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.