Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook 2003 Handtekening probleem

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb een laptop van mijn kennis ingericht. Vista + Office 2003.

  Outlook heb ik 2 email accounts toegevoegd en twee verschillende handtekeningen. Bij het maken van een niueuw bericht pakt outlook alleen de handtekening van het standaard account. Dus de tweede handtekening wordt niet "gezien".

  Ik heb geprobeerd om de handtekeningen te verwijderen en opnieuw aan te maken met een andere naam maar probleem blijft.

  Ook heb ik standaard account verwijderd en opnieuw aangemaakt.

  Wie kan mij vertellen hoe ik dit probleem op kan lossen?

  Alvast bedankt
 • heb je die handtekening wel aangemaakt IN het tweede account?
 • Eerlijk gezegd begrijp ik uw vraag niet.
  Ik heb gewoon 2 handtekeningen aangemaakt. Beide accounts zijn te benaderen vanuit 1 inbox.

  Onder de options mailformat tap heb ik de handtekeningen aan de verdschillende accounts gekoppeld. Dit is zoals ik het altijd heb gedaan en tot nu toe werkt het prima op andere PC / laptops.

  Als u kan uitleggen precies wat u bedoeldt met uw vraag kan ik meer precies zijn met mijn reactie.

  Alvast bedankt
 • ik zie nu dat ik iets anders begreep dan je bedoelt: ik las het als account in de vorm van een specifieke gebruiker, maar het gaat jou dus om mail-accounts…..
  heb hier geen outlook geïnstalleerd, dus kan je probleem niet simuleren.
  maar er meldt zich vast wel iemand
 • Je doet niets verkeerd, het ligt aan Outlook. Als je een nieuw bericht opent, gebeurt dit standaard met de defaultaccount als verzender. Daardoor krijg je de signature van de standaard account. Als je vervolgens via de knop Accounts je tweede account kiest wordt de mail wel vanaf die account verstuurd, maar de signature wordt niet geüpdatet. De enige methode om rechtstreeks met je tweede account te versturen is MS Word als E-maileditor te gebruiken en dat is niet zo handig.

  Er is echter een workarround:
  Open in Outlook een nieuw bericht, (haal eventueel de signature van je eerste account weg, zodat je een lege pagina hebt.) Klik op Accounts en kies je tweede account.
  Ga vervolgens in het menu File naar Save as.. en kies in de Save as-box bij Save as type (onderaan) voor Outlook Template (*.oft) Geef een naam die je handig vindt.
  Standaard zal outlook willen opslaan in C:\Documents and Settings\<je naam>\Application Data\Microsoft\Templates\ Dat is een goede plaats.

  Sluit nu het nieuwe bericht en ga in het menu View - Toolbars naar Customize. Kies de tab Commands. Kies links File, en sleep Mail Message uit het rechtervak naar de knoppenbalk bovenaan (bv. naast New) Als het daar staat klik je er met de rechtermuisknop op en kiest Assign Hyperlink - Open. In de box die opengaat navigeer je naar het zojuist opgeslagen .oft-bestand, selecteert het en klikt op OK.

  (In het rechtsklikmenu van de knop zijn nog mogelijkheden om hem er anders te laten uitzien, een andere naam te geven etc.)

  Sluit Customize. Als je nu op de nieuwe knop klikt zal een nieuwe mail opengaan die verzonden wordt vanaf je tweede account, en dus met de handtekening van die account.
 • [quote:9286ee6f4e]Heel erg bedankt voor deze workaround. Echter begrijp ik iets niet.

  Op mijn persoonlijk laptop heb ik geen workaround nodig. Alles werkt zoals ik zou verwachten. Zodra ik mijn account wijzig, wijzigt ook de handtekening.

  waarom is het onhandig om woord als een maileditor te gebruiken?[/quote:9286ee6f4e]
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=203693
 • Waarschijnlijk gebruik je daar dan Word wel als editor. Kijk in Tools-Options, tabblad Mail Format. Daar zou het aangevinkt moeten staan.

  Is Word als editor onhandig? Als je de opmaakmogelijkheden van Word wilt gebruiken en je mail altijd in html-formaat verstuurt heeft het natuurlijk zijn voordelen.
  Als je, net als ik, voornamelijk in platte tekst mailt is het alleen maar vertragend dat Word telkens moet starten.

  Platte tekstmailtjes zijn zijn kleiner. Met de huidige breedbandverbindingen is dat misschien niet meer zo belangrijk. Anderzijds, als iemand de mail op zijn mobiele telefoon ontvangt misschien weer wel.

  In elk geval: als je Word als editor gebruikt is je handtekeningenprobleem voorbij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.