Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kaspersky

Rumaro
11 antwoorden
 • Hallo,

  Tot nu toe was ik erg tevreden met het virusprogramma Kaspersky. onttrok niet teveel CPU kracht dus je computer bleef lekker snel.
  De laatste maanden echter wordt er na elke handeling een pauze ingelast, dwz de cursor is niet van z'n plaats te branden, na enkele seconden (5 tot 10) schiet dan de cursor weer over het scherm.
  Dit is uiteraard zeer hinderlijk, waardoor het regelmatig voorkomt, dat ik Kaspersky dan maar even tijdelijk buiten werking zet.
  Ook is het niet de oplossing zoals : "Er zal wel een virus op je computer zitten", wat regelmatig laat ik mijn computer scannen met een bijgewerkte [b:7813a566d8]MalwareBytes[/b:7813a566d8]

  [b:7813a566d8]Maar wat zou het dan wel kunnen zijn, iets met afstellingen ? [/b:7813a566d8]

  Graag zie ik jullie input tegemoet.
  Mvg
  Jan Filarski :oops:
 • Al eens verwijderd en opnieuw geïnstalleerd?
 • Lijkt er op dat Kaspersky bezig is met scannen.

  Kijk eens of je dat ergens hebt ingesteld ?
 • Na TuneUp2009 er op los gelaten te hebben , onderdeel "controleren op vrije Ruimte was het ophouden nagenoeg weg.
  Allen na het weer inschakelen van Kaspersky kwam het oponthoud terug.

  Gerben: Heb Kaspersky in eerdere instantie opnieuw geinstalleerd.

  Rumaro: De grootste boosdoener blijkt dus Kaspersky te zijn.

  Mvg
  Jan Filarski
 • Dan zul je het toch in in je instellingen moeten zoeken:

  scheduled scannen, scannen in archieven (zip, rar)
  enz. Ergens zal er wel staan dat hij diep moet scannen.
  Heb je misschien zelf niet ingesteld, maar misschien dat het
  iets is wat Kaspersky zelf heeft gedaan na een update ?
 • Zit er in de config van kaspersky geen optie defauts herstellen oid? Je kunt ook eens naar heuristiek kijken, die kan iha nogal belastend zijn, als die te agressief is ingesteld. Heb je mogelijk ook de firewall gewisseld? Staat windows defender wel uit?
 • Na de heuristiek terug gezet te hebben, tot de minst ongevoelige stand, bleven de onderbrekingen gewoon doorgaan (ook na opnieuw opstarten)
  Toen heb ik Kaspersky verwijderd, en Microsoft Security Essentials geinstalleerd, daar heb ik lovende woorden overgehoord [b:8a3486df85]en is althans voorlopig?!? gratis[/b:8a3486df85]
  Mvg
  Jan Filarski
 • Uiteraard heb ik heuristiek terug gezet tot de minst [b:32b7136134]gevoelige[/b:32b7136134] stand

  Mvg
  Jan Filarski
 • Ik meende ergens gelezen te hebben dat het geen goed programma was,
  maar dat is waarschijnlijk een ander programma geweest want ik kwam dit tegen op internet:
  En dat is heel mooi, want ik moet vandeweek bij iemand een antivirus installeren en ik wete nu dus welke!. :D
  [quote:4dfce8f4a1]
  Microsoft Security Essentials beter dan gedacht

  Het nieuwe gratis antimalwareprogramma van Microsoft doorstaat het eerste onderzoek van AV-test met vlag en wimpel.

  Het gerenommeerde Duitse testbedrijf AV-test.org heeft Microsoft Security Essentials, dat eerder deze week uitkwam, aan een eerste proef onderworpen. Daar komt de antimalware software goed tot zeer goed uit.

  De onderzoekers testten versie 1.0.1611.0 met virus- en spyware signaturelijst 1.67.178.0. In de eerste ronde scande Security Essentials 3732 malware exemplaren van de zogenaamde WildList. Die wist het programma allemaal te onderscheppen, zowel tijdens een handmatige scan als met automatische bescherming.
  Zeer goede score

  Daarna kreeg Security Essentials een mix van 545.034 virussen, wormen, backdoors, bots en Trojaanse paarden voor de kiezen. Daarvan werden 536.535 exemplaren onderschept, "een zeer goede score" van 98,44 procent, meldt Andreas Marx, directeur van AV-test aan Webwereld.

  Ook de false positive-test verliep succesvol. Van 600.000 onschuldige bestanden merkte het programma geen enkele aan als kwaadaardig. "Maar aangezien de meeste bestanden van Microsoft waren, was een andere uitslag een grote verrassing geweest," aldus Marx.

  Het verwijderen van 25 actieve malware samples van een systeem verliep zonder problemen. Alle actieve componenten werden verwijderd, al bleven er wel soms nog inactieve resten op het systeem achter, zoals losse .exe bestanden of lege registerwaarden.
  Geen dynamische detectie

  Security Essentials heeft echter geen noemenswaardige dynamische malwaredetectie, constateert AV-test. Dit is het detecteren van malware die nog niet bekend is in signatures of heuristische detectiemethoden. Maar, schrijft Marx, andere antivirusprogramma's hebben dat ook niet, daarvoor moet je bij uitgebreider securitypakket zijn.

  Het verwijdering van actieve rootkits is "zeer indrukwekkend" aldus Marx: alle 25 rootkits werden opgespoord en vernietigd. De scansnelheid van Security Eesentials is volgens AV-test goed, alhoewel niet de allersnelste. Marx benadrukt dat dit een snelle test is. Later zal AV-test een uitgebreidere test publiceren. [/quote:4dfce8f4a1]
 • Owwwww, waar haal jij hem vandaan ?

  [quote:a4fefd36df]
  Niet beschikbaar in uw land of regio

  U bevindt zich klaarblijkelijk in een land of regio waar Microsoft Security Essentials niet beschikbaar is. Bedankt voor uw belangstelling voor Microsoft Security Essentials. [/quote:a4fefd36df]

  :cry: :cry: :cry: :(
 • Hallo Rumaro

  www.microsoft.com/security essentials

  Mvg
  Jan Filarski

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.