Vraag & Antwoord

Anders (software)

Problemen met deïnstallatie van software

Anoniem
GT-Rens
9 antwoorden
 • Beste forumgebruikers,

  Even het hele verhaal: Ik heb een externe harde schijf aangeschaft (500GB) voor mijn Playstation 3. Echter herkende de ps3 mijn schijf niet wanneer deze was ingeplugd via USB. Dit komt omdat de schijf NTFS is en alleen herkend wordt door de ps3 als FAT32. Converteren met Vista werkte niet. Daarom heb ik Partition manager 9.0 gedownload en geïnstalleerd. Ik startte de pc opnieuw op en voor het opstarten kreeg ik meteen het scherm van Partition manager. Ik probeerde de harde schijf te verdelen, maar dit kon niet omdat dit blijkbaar een trial-version is. Dus ik heb de pc opgestart en de software via het configuratiescherm verwijderd. Maar wanneer ik de pc opnieuw opstart, staat er nog steeds eerst dat scherm van partion manager. Ik heb het systeem hersteld naar een punt van voor de installatie maar nog steeds verschijnt dat scherm iedere keer bij het opstarten… Weet iemand een oplossing? Kan iemand mij duidelijk uitleggen hoe ik mijn schijf wel kan converteren naar FAT32? Want met Vista (64bit) werkte het niet met formatteren naar exFAT… :roll:
 • Het makkelijkste is de ntfs partitie verwijderen en een nieuwe fat32 aanmaken. Je moet eventuele data op de schijf dan wel verplaatsen naar een andere.
 • Nou, het formatteren was dus nog niet gelukt… De schijf is nog NTSF. Naar FAT32 formatteren kon niet aangezien het een demo versie was. Vandaar dat ik het programma maar heb verwijderd, echter krijg ik steeds wel het programma te zien bij het opstarten… :?
 • http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html freeware
 • Dank je! Ik zal deze eens proberen. Maar weet je misschien ook een manier hoe ik van dat opstartscherm af kan komen? :( Ik krijg namelijk ieder keer een scherm van Paragon voor ik opstart…
 • Programma opnieuw installeren en nog eens uninstallen? Je hebt de bootcd van paragon toch niet in het laadje zitten? Van paragon is trouwens ook wel een freeware variant.

  http://www.paragon-software.com/home/pm-express/
 • Oeps!! Het was de bootcd inderdaad. :oops: Bedankt. Ik ga nu die partition Manager eens proberen. :wink:
 • Het maken van een FAT32 partitie is ook gemaakt! Bedankt Gerben. Alleen is het nog steeds jammer dat er geen videobestanden op kunnen die groter zijn dan 4GB. :?
 • Is het niet werkbaar een fat32 én een NTFS partitie aan te maken? Weet niet of dat werkt met je PS3, maar dan kun je wel grotere bestanden op je schijf kwijt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.