Vraag & Antwoord

Anders (software)

PC op afstand

Anoniem
ultraelf
12 antwoorden
 • He mensen,

  Op school moet ik vaak op de computer werken maar de programma's die ik nodig heb doen het daar vaak niet. Het gaat vooral om programmeer programma's.
  Nou heb ik wel gehoord dat je je eigen pc vanaf een andere pc kunt besturen. Is het dan ook mogelijk om vanaf school mijn eigen pc te kunnen gebruiken, dit zou voor mij echt een uitkomst zijn.
  Dus weten jullie een stukje software of iets dergelijks waarmee ik op mijn eigen pc kan komen zodat ik gewoon op school die programma's op mijn pc kan gebruiken.
  En dan ook nog het liefst iets wat hoeft geinstalleerd moet worden want dat kan waarschijnlijk niet op school.

  Ik hoop dat jullie hier raad mee weten
 • Logmein installeren alleen…. op je eigen pc, die pc on-line toevoegen en dan kun je op school via www.logmein.com dus jouw pc vrijwel compleet beheren.
  Er zijn ook wel tools zonder iets te installeren, maar ik vind Logmein al heel goed.

  PS: kan zijn dat de school de poort voor hulp op afstand op slot heeft staa…. dan wordt het een stuk lastiger, want op de achtergrond werken vaak vergelijkbare programma's.
 • Ok bedankt ik zal het eens uittesten, hopen dat het werkt.
  Zelft gebruikte ik ook al hamachi van LogMeIn.
 • De LogmeinFree…. is echt gratis zonder mail spam…. ;)
 • Ik zou toch liever teamviewer gebruiken. Ik betwijfel ook of je logmein wel geïnstalleerd krijgt op school. Teamviewer kun je zonder installatie gebruiken.
 • [quote:fea39d3163="gerben"]Ik zou toch liever teamviewer gebruiken. Ik betwijfel ook of je logmein wel geïnstalleerd krijgt op school. Teamviewer kun je zonder installatie gebruiken.[/quote:fea39d3163]

  Hmmm, lees eens onder ….
  Als die exe rechten afgeschermd zijn….. ?

  Logmein hoeft echt niet op de school pc geinstallerd te worden, alleen thuis.

  [quote:fea39d3163]
  http://www.teamviewer.com/nl/solutions/support.aspx
  Support zonder installatie

  Met TeamViewer maakt u verbinding met willekeurige computers op internet. Een software-installatie bij de klant is daarbij niet nodig. [b:fea39d3163]Uw klant voert alleen een klein programma uit [/b:fea39d3163]en dan kan het al beginnen.[/quote:fea39d3163]  [quote:fea39d3163]https://secure.logmein.com/NL/products/free/
  Installeer LogMeIn eenvoudigweg[b:fea39d3163] op de computer waarvoor u toegang wenst [/b:fea39d3163](dit duurt ongeveer 2 minuten), meldt u aan bij uw account vanaf een andere computer, en klik op de computer die u wilt besturen.
  [/quote:fea39d3163]
 • Hmm, met de java/flash viewer moet het wel kunnen, bedenk ik me net. Werk ook niet elke dag met dat spul. De gewone client werkt denk ik wel beter en prettiger. Logmein zet nogal wat troep op je systeem, die ook na uninstallen niet goed verwijderd wordt. Teamviewer kun je desgewenst clean gebruiken, zonder ook maar iets te installeren. Ik vind logmein ook bepaald niet prettig of intuïtief werken. Qua basis is er weinig verschil, het werkt beide met VNC. Logmein voegt daar alleen veel meer aan toe, dan teamviewer, of welke andere VNC gebaseerde software dan ook.
 • gebruik al langere tijd met enkele vrienden en familie Crossloop zonder enig probleem.
 • Ik heb net teamviewer even bekeken, maar voor zover ik het snap moet de computer waarmee verbonden moet worden wel eerst toestemming geven. En dat kan natuurlijk niet als ik op school zit :wink:
 • Je kunt het automatisch laten opstarten en inloggen. Even opletten bij de installatie.
 • en vaak telefoneer je toch ook om misverstanden te voorkomen?
 • Ik heb het vandaag op school geprobeerd en beide werkten ze, maar ik denk dat ik verder ga met teamviewer omdat je bij logmein in een internet venster moet werken en bij teamviewer niet. Ook start teamviewer sneller op doordat er echt niks hoeft worden geinstalleerd, ook geen active x plugin.
  Op de site van teamviewer vond ik een usb versie en die werkt dus prima, gelukkig geen last gehad van firewalls enzo.
  Bedankt voor alle hulp en tips

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.