Vraag & Antwoord

Anders (software)

Systeembelasting en performance NAV2009 (2010)

Anoniem
tomvdlee
5 antwoorden
 • Ik overweeg toch weer met Symantec aan de gang te gaan en denk over de aanschaf van NAV2010.
  Is dit product (gezien de dubieus zware systeembelasting van destijds en de matige performance) op dit moment een goede keuze als je 'm naast de gratis AVG versie zou zetten?
  Wie heeft ervaring?
 • 2010 heeft een lage systeem belasting en is een van de beste antivirussen. Naast AVG zetten is ernstig af te raden, evenals elke andere antivirus. Wil je er wel iets naast, neem dan mbam en/of a-squared.
 • Het is niet mijn bedoeling er iets "naast" te zetten. Het gaat me puur om het feit of er (los van het feit dat de ene gratis is en de andere niet) een duidelijke voorkeur bestaat bij (ex)gebruikers voor ofwel NAV, ofwel AVG.

  Edit:
  Dus……: is NAV z'n geld (jaarlijks terugkerend) waard boven een gratis AVG…?
  Hierbij neem ik tevens mee dat virussen steeds minder vookomen (gelukkig), en het accent verschoven is naar shitware*).

  *)
  Verzamelnaam van allerhande ellende welke ongevraagd binnen komt. Spammail hoort hier ook bij.
 • [quote:6c6ad9f667="lion"]Dus……: is NAV z'n geld (jaarlijks terugkerend) waard boven een gratis AVG…? [/quote:6c6ad9f667] Daarover kunnen de meningen verschillend zijn. Maar ik vind van wel. Een commerciële securtity suit is doorgaans overzichtelijker, dan meerdere losse freeware utilities. En zou daardoor gebruikersvriendelijker zijn. De commerciële securtity suit verkrijgt de virus-definities eerder dan de freeware versies. En heb je recht op telefonische support.

  Echter 100% veiligheid heb je met geen enkele security suit. Ook je eigen surf gedrag kan een rol spelen. Of je Windows versie up-to-date is. XP SP3 is dus veiliger dan XP SP2. En Win7 zou nog veiliger zijn. Een beperkte rechten account met een sterk wachtwoord is voor het surfen nog steeds aan te raden. Net als een sterk wachtwoord voor de systeem beheerder account.
 • [quote:a2704619a7="jolo"]Een commerciële securtity suit is doorgaans overzichtelijker, dan meerdere losse freeware utilities. En zou daardoor gebruikersvriendelijker zijn. De commerciële securtity suit verkrijgt de virus-definities eerder dan de freeware versies. En heb je recht op telefonische support.[/quote:a2704619a7]

  Jammer dat in dit artikel er geen testen uitgevoerd zijn naast de betaalde software….
  Ben benieuwd waar dat uit zou rollen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord