Vraag & Antwoord

Anders (software)

OE Back Up > Windows Mail

Anoniem
aeonfast
11 antwoorden
 • Goed, even de situatie schetsen:
  Ik heb gisteren op de laptop van mijn moeder een back up van haar E-mail gemaakt met OE-Back Up. Dat ging allemaal prima en op het einde hield ik één .BOE bestand over met alle berichten, contactpersonen, etc erin.
  Ik XP eraf gehaald en Windows 7 erop en Windows Mail gedownload, want dat zit niet standaard in Win 7. Nu wilde ik met OE Back Up weer de back up terugzetten, maar niet wetend werk dit programma maar tot Outlook Express 6 en nu zit ik dus. Ik wilde Outlook Express installeren op Windows 7, maar dan krijg ik de melding dat er een nieuwe versie van IE is geinstalleerd en de setup word afgebroken.

  Heeft er iemand een idee hoe dit op te lossen, want me moeder wil graag haar oude e-mail terug. Ik weet ook dat het deels mijn fout is, want ik had moeten weten dat het programma maar ondersteunde tot Outlook 6.

  Overigens heb ik wel een Gmail account waar alle oude mail nog opstaat, maar het is geen optie voor me moeder om daar iedere keer heen te gaan als ze is een oud mailtje wil lezen.
 • Edit: reactie ingetrokken. had niet goed opgelet.
 • [quote:94f6785431="aeonfast"]Ik wilde Outlook Express installeren op Windows 7, maar dan krijg ik de melding dat er een nieuwe versie van IE is geinstalleerd en de setup word afgebroken.
  .[/quote:94f6785431]Dus Windows live mail de-installeren en dan opnieuw OE6 installeren..
 • Maar dan krijg ik alsnog de melding dat ik nieuwe versie van Internet Explorer krijg.
 • Als daar ook OE6 bij zit …. is dat dan een probleem…?
 • Ongelukkige situatie: je hebt een programma gebruikt dat een backup kan maken van OE en dat kan terugzetten naar OE en niet naar Windows mail. Als je gewoon had geëxporteerd kon je nu importeren. Dat is natuurlijk alsnog te doen, maar dan heb je een andere computer met OE nodig.

  Veel eenvoudiger is waarschijnlijk Gmail. Je schrijft dat daar all oude mail nog op staat. Als je dus Windows mail configureert om Gmail via pop te ontvangen kun je ze alsnog allemaal binnenhalen.

  Kijk even op deze pagina: http://mail.google.com/support/bin/topic.py?hl=nl&topic=12805

  van belang zijn: onder "Je client configureren": Windows Mail
  en onder "Meer informatie": Hoe download ik berichten naar een andere computer wanneer ik POP heb ingeschakeld? of Hoe maak ik reservekopieën van al mijn berichten met POP-toegang?

  Ik denk dat je zo alle berichten voor je moeder weer terug kunt zetten. De contactadressen zul je helaas opnieuw (aan de hand van de mailtjes) moeten invoeren.
 • Hartstikke bedankt, hier ga ik morgen mee aan de slag !
 • Het heeft gewerkt, echt hartstikke bedankt :D
  Ik ben ook blij dat ik een GMail account had, maar daarop nog de back up van alle e-mails.
 • Oke, dit verhaalt heeft nog een staartje. Kennelijk heeft de bovenstaande methode niet volledig gewerkt. Mijn moeder heeft alle mail van 2008, maar 2009 mist. De enige oplossing denk ik is Internet Explorer 6 te installeren, want daar zit Outlook bij, maar ik krijg Internet Explorer 8 gewoon niet verwijderd, waardoor ik geen oudere versie kan installeren..

  Suggesties?
 • Misschien een beetje overdreven, maar je zou een virtuele installatie van Windows XP kunnen gebruiken om daarmee de mail weer in OE te openen en deze keer goed te back-uppen.

  Pas wel op, want dit is niet al te makkelijk.

  Kijk eens hier:
  http://www.intowindows.com/install-run-xp-inside-vista-virtual-machine/

  en

  http://www.shivaranjan.com/2009/05/08/windows-7-how-to-install-windows-xp-mode-or-virtual-windows-xp-step-by-step-walkthrough/
 • Ja, dat zat ik nou ook al aan te denken. Ik zal me er is in gaan verdiepen met de links van jou. Alvast bedankt voor het reageren.
  Eerst Windows XP zien te bemachtigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.