Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vervanger EAC in Windows 7 64-bit

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Jarenlang heb ik Exact Audio Copy (EAC) gebruikt in m'n XP-systeem, laatst met m'n nieuwe PC overgestapt naar Windows 7 64-bit en daar draait EAC toch niet zo lekker op. Het kleine programmaatje Flac waarmee ik wav-files converteerde naar flac-bestanden doet het ook niet. Nu vraag ik me af of er een goede vervanger voor EAC en Flac is. Ik luister eigenlijk alleen naar klassieke muziek.

  Met Nero is het makkelijk om een audio-CD te rippen, of afzonderlijke nummers. Converteren van wav naar flac is, voorzover ik heb kunnen nagaan, niet mogelijk met Nero. Nu lees ik dat EAC de beste ripper is. Geldt dat ook voor het rippen van CD's naar wav-files of wordt het pas belangrijk als het gaat om mp3-files?

  Ik vraag dit omdat ik zelden of nooit met mp3 werk, als ik een hele CD wil kopiëren maak ik daar eerst een image van, die brand ik dan met Nero. Als ik afzonderlijke nummers op m'n mp3-speler (iAudio X5L) wil zetten doe ik dat altijd met flac.

  Op http://www.freedownloadscenter.com/Best/free-wav-flac.html zie ik een onafzienbare hoeveelheid (9 bladzijden!) programmaatjes die rippen en converteren. Is het ene programmaatje nou nog beter dan het andere als het om wav en flac gaat of ontloopt het elkaar niet veel? Het lijkt me n.l. wel handig (en makkelijk) om voor dat rippen en converteren één simpel programmaatje te kunnen gebruiken, als de kwaliteit maar goed is.
 • Ik denk dat het geen verschil maakt of je naar MP3, WAV of FLAC ript, EAC ript namelijk altijd eerst naar WAV, en daar schijnt het de beste in te zijn. Welk formaat er uiteindelijk uitrolt verandert daar volgens mij niets aan.
 • Ik heb hier Win 7 icm Mediamonkey gold draaien.

  Rip echter nooit naar Flac, maar de combi doet wat ik wil, in ieder geval naar MP3.
  Ik zou zeggen > test m eens, de basisversie is gratis.
  Suc6 anjo
 • Thanx voor de reacties. Ja, het wordt denk ik gewoon een kwestie van uitproberen, maar ik heb net die hele handel van Windows 7 plus alle software geïnstalleerd (clean install), vandaar m'n vraag, voor een beginnetje. dBpowerAMP ziet er trouwens ook wel goed uit. Mocht iemand verder nog ideeën hebben, die zijn welkom :)
 • dBpowerAMP is vergelijkbaar met EAC, maar volgens mij heeft EAC bepaalde features (onbeperkt) gratis die bij dBpowerAMP (na een bepaalde tijd) betaald zijn.
 • Ach, dat vind ik prima, als een programma me echt bevalt, zoals b.v. NOD32 of Look'n'Stop, wil ik daar best voor betalen (zolang het niet de spuigaten uitloopt :wink: ). Maar eens beginnen met de trial en dan verder kijken.
 • Hi Hank,

  Ik gebruik EAC ook op Windows7 64 bit, maar zonder problemen.
  Je moet alleen het programma in "administrator mode" starten, anders werkt het inderdaad niet lekker.
 • Ik gebruik CDEX onder win 7 x64. Geen flac optie, maar verder wel snel.
 • als het om wav gaat, ik (vnl klassieke (kamer-)muziek) gebruik al lang audiograbber.
  gratis, snel en met freedb ondersteuning.
 • Freedb vind ik eigenlijk nogal tegen vallen, hoe de informatie gebracht wordt is niet echt consequent en bevat best vaak fouten. Zelf vind ik Gracenote beter, maar dan zit je vast aan iTunes of Winamp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.