Vraag & Antwoord

Anders (software)

Een image maken van een muziek-CD

Anoniem
a.tip
5 antwoorden
 • Sinds jaren gebruikte ik EAC om muziek te rippen, maar meer nog om images van een héle CD te maken en die vervolgens te branden. Ik luister hoofdzakelijk naar klassieke muziek en zo'n image is vaak veel handiger dan de tracks één voor één rippen, zeker als het om b.v. een hele opera gaat, waarbij de nummers naadloos in elkaar overgaan.

  In m'n nieuwe systeem, Windows 7 Home Premium 64-bit , draaide EAC niet zo lekker, daarom overgestapt op dBpoweramp. Op zich bevalt dat programma goed, alleen zie ik nergens de optie om een image van een CD te maken. Kent iemand dit programma, zie ik iets over het hoofd of kan het daar gewoon niet mee?

  Maakt het trouwens voor de klankkwaliteit of klankweergave wat uit met welk programma je een image van een muziek-CD maakt en dat vervolgens brandt? Ik kan me voorstellen dat een image altijd dezelfde image is, n.l. een exacte kopie van de bron. Ik heb het wel eens uitgeprobeerd en eerlijk gezegd kost het me moeite om onderlinge verschillen te horen. Of zeggen de kenners nu gelijk: nee, dat ligt aan jouw oren, er is wel degelijk verschil?
 • Een image is in principe identiek aan het origineel.
 • sterker: een image hóórt identiek te zijn, en is dat ook, want een image weet niet of het muziek of iets anders is; het is gewoon een georganiseerde verzameling nullen en enen.
  maar: als je toch kopieert, waarom kopieer je dan niet meteen?
  dat is in principe exact hetzelfde, alleen het brandprogramma doet het verder zelf.
  en overigens: waardevol spul altijd langzaam branden… :wink:
 • Eén van de redenen waarom ik altijd een image maak is dat ik nogal eens met een mislukte kopie ben blijven zitten. OK, dat is alweer een tijdje geleden, kan zijn dat zoiets met de huidige stand van de techniek niet meer gebeurt. Maar dan nog vind ik het prettig om een image op een externe HD te hebben aangezien ik ook al een enkele keer meegemaakt heb dat zo'n CD, al is hij van een goed merk, na een x aantal jaren niet meer leesbaar is. Vervelend als het om bijzondere, niet meer leverbare opnames gaat, vandaar dus

  Vind trouwens net een codec voor dBpoweramp waarmee je zo'n image met een CUE-sheet kunt maken: dBpoweramp-Codec-[CUESheetImage].exe. Gaan we dus maar eens uitproberen.
 • je hoeft je uiteraard niet te verantwoorden waarom je tóch images wil maken… :)
  overigens: die cuesheet dient er alleen voor om de image te kunnen opdelen in de losse tracks.
  als het je om volledige images gaat, (en bij klassiek zit de trackscheiding vaak midden in de muziek, dus moet je wel) is dat dus een overbodige omweg.
  en overigens:
  - kopieerfouten vermijd je best door te lezen en te schrijven op het zelfde apparaat (on the fly is en blijft gevoelig)
  - als je het btrandprogramma opdracht geeft de image op de hd niet te wissen na het branden, bereik je in één slag je doel….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.