Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welke office?

Anoniem
Doofenshmirtz
4 antwoorden
 • Ik heb nu de beschikking over Office 2003 Professional. Het bevalt me goed, ik werk er al zeker 5 jaar mee en op mijn werk gebruiken we dit ook (neem aan ook de Pro-versie). In de loop van dit jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe computer, en daarbij waarschijnlijk ook Windows 7. Nu heb ik Office 2007 ook wel eens gezien, en die ziet er compleet anders uit dan de voorgaande Office-varianten. Plus dat standaard de bestanden als .docx, .xlsx, etc worden opgeslagen met alle compatibiliteitsproblemen van dien. Office 2010 schijnt van hetzelfde laken een pak te zijn.

  Nu vraag ik me af of die 2007 en 2010-versies echt veel meerwaarde hebben, of dat ik net zo goed gebruik kan blijven maken van het 2003-pakket wat ik nu heb. Daarvoor heb ik natuurlijk wat meer informatie nodig, en als ik daarvoor naar de winkel zou gaan, is het antwoord van de verkoper op voorhand al bekend natuurlijk. :roll:

  Wie maakt me wijzer?
 • Het ligt een beetje aan wat je ermee wilt gaan doen.

  Op school hebben we office 2003, thuis had ik eerst 2007 (op andere pc´s nogsteeds) en nu for mac 2008, wat wel vergelijkbaar is, maar zonder lint.

  Met 2007 kun je veel makkelijker mooiere kaften, inhoudsopgaves, presentaties en nog veel meer maken, maar als je het weer opslaat als .doc kun je het niet meer bewerken in 2003 (die speciale dingen, de tekst nog wel).

  Microsoft heeft bijna meteen na de release van office een compabiliteitspakket uitgebracht (4mb), dat mensen met 2003 kunnen downloaden zodat ze ook .docx en .pptx e.d. kunnen openen. Als je dat op je werk doet is het dus geen probleem meer.

  Wat betreft het wennen: De standaarddingetjes zul je zo hebben gevonden in het lint, maar soms staan ze er gewoon niet in en moet je ze handmatig in de balk boven of onder het lint zetten, wat wel even duurt…

  toch zou ik adviseren om gewoon mee te gaan en 2007 te kopen. 2010 heb ik niet, dus kan ik niks over zeggen.

  Suc6!
 • Die ribon zou ik niet echt als een bezwaar zien, er zijn freewaretools waar je de oude menu's mee terug kan toveren:

  http://pschmid.net/office2007/ribboncustomizer/index.php
  (voor enkel classic menu is de gratis starter edition voldoende)

  De meerwaarde is voor ieder denk ik weer een andere afweging, ik gebruik zelf veelvuldig Excel en op dat punt zitten er in 2007 niet zo heel veel dingen die een overstap waard zouden zijn. In 2010 zag ik echter enkele leuke analysetools (trendgrafiek in een cel, uitbreiding voorwaardelijke opmaak) die voor mij een overstap wel weer waard zouden zijn tov 2003.
 • Ik gebruikt tegenwoordig Open Office en die is gratis. Bijkomend voordeel is ook nog dat deze MS Office bestandsformaten kan lezen/schrijven. Ik zou het jammer vinden als je honderden euro's neer gaat tellen voor een office pakket, terwijl een gratis pakket dezelfde functionaliteit biedt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.