Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoofdletters in Office 2007

Anoniem
Hans.Vosman
14 antwoorden
 • Ik gebruik sinds kort Office 2007 en Windows 7. Voor mij een hele overgang omdat ik voorheen Office 2000 gebruikt. Nu merk ik regelmatig dat wanneer ik in Outlook en Word een woord met een hoofdletter begin, het gehele woord kennelijk in hoofdletters geschreven moet worden. Nu dacht ik dat ik zo'n beetje alle hoofdletter opties had uitgezet in:
  Meer opdrachten …, Controle, AutoCorrectie Opties …

  Helaas blijft deze functie werken, moet ik terug naar Office 2000 of is er een makkelijker oplossing om van die hoofdletters af te komen?
 • Hans,

  'k begrijp je niet goed: wat bedoel je met:

  "Nu merk ik regelmatig dat wanneer ik in Outlook en Word een woord met een hoofdletter begin, het gehele woord kennelijk in hoofdletters geschreven moet worden."

  Ik bedoel maar: waaruit blijkt dat het (= elk woord, een bepaald woord, een willekeurig woord?) in hoofdletters [i:9758c356e0]moet[/i:9758c356e0] geschreven worden?

  (Outlook gebruik ik niet, kan je het dus voor Word even toelichten?)
 • Ik bedoel zoals ik het heb neergeschreven en het is hoogst irritant. Ik wil bijvoorbeeld intikken "Een" ik doe shift E, e, n resultaat "EEN". Om er vanaf te komen moet ik bijvoorbeeld shift E doen, backspace om van die foute letter af te komen en daarna komt er weer een gewone e.
  Maar goed, dan heb ik de foute E al gezien, die extra moeten intoetsen, die 2 foute E's moeten verwijderen en vervolgens kan ik de gewenste letters eindelijk intoetsen.

  Het is maakt dus niet uit welk Office pakket ik gebruik want Access toonde het mij ook … Het is iha het eerste woord in een zin en gebeurt al bij de standaard instellingen en dit was al direct na de installatie die toen nog geen uurtje oud was tot en met nu. Alleen in Word en Outlook ben ik op zoek gegaan naar de opties die dit mogelijk zouden kunnen veroorzaken.
 • mmm… eigenaardig - 'k heb al zitten rondzoeken, maar nergens het probleem gevonden.

  in het wilde weg denken brengt me bij
  - vrij van spy- en malware (en virussen)? (maar jou al wat kennende denk ik van wel)
  - blijft je shift-toets niet hangen?
  - controleer ook eens je spellingscontrole: op welke taal staat die ingesteld?

  maar verder raak ik niet…
 • Op NL, ik heb Engels, Duits en Frans wel geinstalleerd.
 • Dan zou ik het ook niet weten Hans. Raar.
 • Ik wacht af. Ik kan mijn pakket nog 2 maal installeren en dat ga ik binnenkort doen. Vandaag ging Outlook weer 1 keer dwarsliggen …
 • Weet het eens te vertellen, 'k ben er benieuwd naar.
 • Het hoofdletter probleem treedt ook op als ik op dit forum berichtjes in tik, dus mogelijk is het voor mij meer een Windows 7 probleem.
 • [quote:65ff0ea7b8="Hans.Vosman"]Het hoofdletter probleem treedt ook op als ik op dit forum berichtjes in tik, dus mogelijk is het voor mij meer een Windows 7 probleem.[/quote:65ff0ea7b8] Heb je dit probleem dan ook in Microsoft' WordPad? Of in openoffice.org. En ook in Windows 7 veilige modus?
 • Geen idee. Want het treedt te onregelmatig op met eigenlijk alles wat ik doe. Alleen als ik gewoon een tekstje in tik dan heb ik er meerdere keren hinder van. Volgens mij begin van de regel als ik de shift toets net iets te lang vast houd. Mijn WerkPC gebruik voor van alles en nog wat dus is de kans het grootst dat de fout optreedt. Mijn MediaCenter heeft ook Windows 7, alleen tik ik daar nooit tekstjes op in.
 • Heb je toetsenbord nog kunnen testen met diagnostische software? Of zou je dat kunnen testen via een Live CD? Of heb je een andere toetsenbord kunnen proberen? Er is me overigens geen hoofdletter probleem bekend, die gerelateerd zou zijn aan Windows 7.
 • Het kostte me wat moeite om mijn topic terug te vinden. De zoekfunctie kan nog niet goed omgaan met Firefox (een klein deel van de gevonden items wordt getoond), maar "gelukkig" heb ik IE8 nog.

  Ik weet niet of het probleem is opgelost. Sinds ik het toetsenbord van de USB adapter heb gehaald (ik heb zo'n Asus moederbord zonder een aansluiting voor een PS/2 muis …), heb ik het hoofdletter probleem nog niet teruggezien. Ik had daarvoor al een aantal toetsenborden geprobeerd, maar die gaven allemaal hetzelfde probleem.
 • Per ongeluk de functie 'plaktoetsen' ingeschakeld gehad?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.