Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gparted - herindelen lukt niet

Anoniem
Ger
6 antwoorden
 • Met behulp van Gparted (live CD) probeer ik mijn partities te herindelen. Nu is C 11,7 GB groot en D 44,1GB groot. Dat wil ik herindelen naar zo'n 35 om 20. Bij het verkleinen van D gaat het echter al mis. Er ontstaat een fout en de details vertellen me ook weinig…

  Ik kan me voorstellen dat dit wat weinig info is, maar weet iemand misschien wat voor de hand liggende fouten die ik kan maken?
 • Je kunt ook het programma Partion Wizard Home Edition hiervoor gebruiken, zelf heb ik daar goede ervaring mee.

  http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

  onder "Common Partion Oparation", dit vindt je in de linkerkolom klik je op "How to Resize and Move partion?"
  Onder het plaatje zie je een button "Watch how ………." klik daarop, hier word in beeld voorgedaan het moet.

  Download het programma en brandt het .iso bestand op een cd.
  start de pc vanaf de cd.
  succes rijshoorn

  edit: mogelijk is de partition die je wilt verkleinen niet leeg genoeg om te kunnen verkleinen.
 • [quote:eb5ddcea1e="Rijshoorn"]Je kunt ook het programma Partion Wizard Home Edition hiervoor gebruiken, zelf heb ik daar goede ervaring mee.
  [/quote:eb5ddcea1e]Bedankt. Het lijkt heel erg op Gparted zo te zien, maar wellicht werkt dit beter.
  [quote:eb5ddcea1e="Rijshoorn"]edit: mogelijk is de partition die je wilt verkleinen niet leeg genoeg om te kunnen verkleinen.[/quote:eb5ddcea1e]Dat betwijfel ik. Er staat ongeveer 25GB op D:, ik neem aan dat ik er dan toch wel een partitie van 35GB van moet kunnen maken?

  Wat me overigens nog opviel: ik kon er geen diskruimte vóór voor vrijmaken, alleen disksruimte achter. Waar kan dit mee te maken hebben?
 • Er is wel een verschil. Mijn versie van PartitionWizard kan geen Linux partities aanmaken. Voor het Windows gebeuren werkt hij wel perfect.
 • Als er 25 GB op staat, moet dat ook allemaal verplaatst worden. AL gaat het goed, het gaat vast een eeuwigheid duren (meerdere uren). Als je een externe schijf hebt, zou ik de bestanden daar naartoe verplaatsen schijf d: leeghalen en dan pas gaan herpartitioneren.
 • [quote:265a72e33b="gerben"]Als er 25 GB op staat, moet dat ook allemaal verplaatst worden. AL gaat het goed, het gaat vast een eeuwigheid duren (meerdere uren). Als je een externe schijf hebt, zou ik de bestanden daar naartoe verplaatsen schijf d: leeghalen en dan pas gaan herpartitioneren.[/quote:265a72e33b]Goeie tip, bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.